جوش آوردن ماشین

هیچ وقت ماشینت جوش نمیاره اگه اینارو چک کنی

کد مطلب : 94800
زمان مطالعه : 3 دقیقه

اگر خودرو شماهم جوش می آورد و دلیل این مشکل را نمیدانید این مطلب به شما نشانه ها و اقدامات لازم در زمان جوش آوردن خودرو را آموزش خواهد داد.

جوش آوردن ماشین و آنچه باید بدانید

جوش آوردن خودرو یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی است که یک راننده در روزهای گرم تابستان با آن روبرو می شود. جوش آوردن خودرو به موتور خسارت مالی زیادی وارد می کند. جوش آوردن ماشین بیشتر در زمان رانندگی در سربالایی، استفاده از دنده‌ی سنگین به مدت طولانی، رانندگی طولانی مدت در ترافیک و مسدود شدن جلو پنجره‌ی موتور و...ایجاد می‌شود.

برای جلوگیری از جوش آوردن ماشین قبل از رانندگی و رفتن به سفر باید وضعیت موتور، فن و مخزن مایع خنک کننده خودرو را بررسی کنید. در صورت عدم بررسی قطعات خودرو، ماشین داغ شده و جوش می آورد. در ادامه با اشاره به علل جوش آوردن خودرو در واقع قصد داریم به شما بگوییم که برای جلوگیری از این اتفاق، باید حواستان به چه مواردی باشد.

علت جوش آوردن خودرو

دلایل داغ شدن موتور و جوش آوردن ماشین را آورده ایم. برای جلوگیری از جوش آوردن خودرو موارد زیر را بررسی کنید.

جوش آوردن ماشین

رادیاتور و فن رادیاتور

خرابی رادیاتورو خراب بودن فن رادیاتور موجب جوش آوردن خودرو می شود. نشتی رادیاتور، پره‌های رادیاتور آسیب‌دیده یا خم‌شده، مجاری مسدودشده رادیاتورسبب قطع جریان مایع خنک‌کننده شده و گرما نمی‌تواند از موتور خارج شود.

مایع خنک‌کننده

استفاده از مایع خنک‌کننده‌ی نامناسب و تعویض نکردن مایع خنک کننده ممکن است منجر به جوش آوردن خودرو گردد. زمانی که مایع خنک ‌کننده خراب می‌شود، نقطه جوش کاهش یافته و باعث می‌شود در خنک ‌کردن وسیله نقلیه شما مؤثر نباشد. مخزن را تخلیه کنید، آن را بشویید و با مایع خنک کننده مناسب موتور پر کنید.

زیاد یا کم بودن مایع خنک کننده

مایع خنک کننده موتور ماشین در تابستان مانع جوش آمدن آب و از خوردگی قطعات سیستم خنک‌کننده موتور جلوگیری می‌کند. مایع خنک‌کننده در موتور وظیفه کاهش و تنظیم دمای آب را بر عهده دارد و زیاد یا کم بودن مایع خنک کننده

سیستم خنک کننده

وجود نشتی در سیستم خنک کننده موجب جوش آوردن خودرو می شود زیرا دمای موتور بالا می‌رود و درنهایت جوش می‌آورد. نشتی مایع خنک‌کننده می تواند ناشی از شیلنگ معیوب، واشر فرسوده، بلوک موتور ترک‌خورده و حتی آسیب رادیاتور باشد.

پمپ آب (واتر پمپ)

قبل از حرکت و رفتن به سفر پمپ آب را چک کنید زیرا خرابی پمپ آب و فرسوده شدن پره‌های پمپ آب منجر به مختل شدن جریان مایع خنک‌کننده و منجر به داغ شدن بیش از حد می‌شود.

جوش آوردن ماشین

ترموستات

خرابی ترموستات خودرو، درست عمل نکردن سوپاپ و باز نبودن مسیر ورود آب سبب بالا رفتن سریع حرارت موتورمی شود، بسته ماندن ترموستات با مشکلاتی چون افزایش درجه رقیق شدن روغن و کاهش خاصیت آن، افزایش حجم قطعات حساس نظیر یاتاقان، رینگ، پیستون‌ها و درنتیجه گریپاژ کردن این قطعات و…همراه است.

روغن موتور

بررسی روزانه سطح روغن و تعویض به موقع آن می‌تواند جلوی جوش آوردن ماشین را بگیرد. روغن موتور به انتقال گرما از موتور کمک و پیشرانه را کمی خنک می‌کند.

نشانه‌های جوش آوردن ماشین

  • نشت و خروج دود از زیر موتور و دریچه‌های کولر
  • بیرون زدن بخار از زیر کاپوت
  • بالا رفتن آمپر
  • کم‌نفس شدن موتور

اقدامات فوری در صورت جوش آوردن ماشین

  • در جای مناسب کنار بزنید.
  • ماشین را خاموش نکنید.
  • کاپوت را بالا بزنید و درب موتور را باز کنید. با باز شدن درب موتور، هوای بیشتری در مسیر مجاورت با موتور قرار می‌گیرد که باعث خنک شدن می‌شود.
  • آب روی موتور نریزید زیرا شانس ترک خوردن موتوربیشتر می شود.
  • درب رادیاتور را به هیچ وجه باز نکنید.
  • روی رادیاتور،آب بریزید تا رادیات خنک شود.
  • بخاری را روشن کنید، با بخاری گرفتن از ماشین گرمای به وجود آمده توسط پروانه به داخل کابین منتقل می‌شود.
  • برخی اقدامات باید به دست افراد حرفه‌ای و متخصص انجام شوند پس با امداد خودرو تماس بگیرید.
نظرات