اسرار زبان بدن با توجه به دست به سینه شدن
زبان بدن چیز های زیادی برای گفتن دارد. بیش از آن چه که ما تصور کنیم اهمیت دارد؛ در نتیجه در این قسمت از نمناک قصد داریم که به معنی دست به سینه ایستادن یا نشستن بپردازیم و بگوییم که دست به سینه شدن چه معانی می تواند در ارتباط با افراد داشته باشد. تقریباً 50 درصد از تجربه ارتباطی ما مربوط به زبان بدن است. شکل و شمایل صورت، نوع پوزیشن و قرار گرفتن دست ها؛ حرف های زیادی برای گفتن دارد.
دست به سینه شدن یکی از همان سیگنال های بسیار رایج و مشهور است که ممکن است در تعاملات مختلف از آن استفاده کنیم. البته گاهی اوقات با این پوزیشن قصد ارسال سیگنال خاصی را ندارید. به طور مثال چون سردتان شده است، چنین پوزیشنی می گیرید اما به هر حال قصد داریم که به تعریف معانی این زبان بدن بپردازیم.
نا امنی
شاید ناامنی بهترین تفسیر برای دست به سینه شدن باشد. در حقیقت دست به سینه شدن مقابل فرد دیگر، نشان دهنده این است که ما در برابر او حس ناامنی داریم. این ناامنی می تواند به خاطر محیط اطراف، حرف های طرف مقابل یا خود آن شخص باشد. شاید این نوع ناامنی به اعتماد به نفس یا فوبیای اجتماعی ما ربط داشته باشد و یا شاید به خاطر موقعیت و شرایط خاص این اتفاق افتاده باشد اما در هر صورت یکی از معانی دست به سینه شدن، حس ناامنی است.
استرس و تنش
دومین علت رایج برای دست به سینه شدن می تواند سطح بالای تنش و استرس باشد. علائم استرس معمولا توسط متخصصان در این حوزه به بحث گذاشته می شود که دست به سینه شدن یکی از علائم آن محسوب می گردد. این افراد ممکن است به خاطر عجله داشتن یا هرگونه استرسی، این پوزیشن را انتخاب کنند.
تمرکز
گاهی اوقات دقیقا برعکس است و فرد هیچ استرسی ندارد و می خواهد روی حرف شما یا گفته هایتان تمرکز کند و در نتیجه دست به سینه می ایستد تا سعی کند پوزیشن بدنش را ثابت نگه دارد و توجه بیشتری به حرف های تان داشته باشد. پس همان طور که قبلا هم اشاره کردیم، همه چیز بستگی به فضایی دارد که فرد در آن قرار گرفته است.
ترس
دست به سینه شدن می تواند علامت ترس باشد. عموماً وقتی که افراد از جایگاه خود یا افراد دور و برشان یا کمبود اعتماد به نفس به خاطر نداشتن کنترل روی شرایط می ترسند، ممکن است پوزیشن دست به سینه را انتخاب کنند تا این ترس را کنترل کنند، زیرا می خواهند با انجام این کار از امنیت خود محافظت کنند.
رهبری و مدیریت
بر خلاف همه چیز هایی که در بالا گفتیم، گاهی اوقات دست به سینه شدن نشان دهنده رهبری و مدیریت فرد است. یک لحظه چشمان تان را ببندید و تصور کنید که مدیر یک شرکت هستید. احتمالاً دست به سینه می ایستید، لبخند به صورت دارید و دیگران را نظاره می کنید و می خواهید با این حرکت، امنیت، اعتماد به نفس و اطلاعات و آگاهی خود را نشان دهید.
واکنش یا تدافع
تحقیقات نشان می دهد که دست به سینه شدن گاهی اوقات نشان دهنده حالت تدافعی فرد در برابر خطر است. او می خواهد از این طریق واکنش های خودش را به شما نشان دهد و از خود در برابر خطر دفاع کند.
تسلیم
دست به سینه شدن می تواند نشاندهنده تمکین یا تسلیم باشد. یعنی شما با این زبان بدن به طرف مقابل نشان دهید که با اعتماد به نفس، مصمم و امن هستید و احساس خطر نمی کنید. با طرف مقابل ارتباط چشمی می گیرید و خیلی خوب با او ارتباط برقرار می کنید و حرف هایش را قبول دارید.
تمایل به تنهایی
علت آخر و نهایی اما مهم از دست به سینه شدن؛ می تواند تمایل به تنهایی باشد. گاهی اوقات فرد در مواجهه با درد و رنج، سعی می کند انزوا و تنهایی را انتخاب کند و این حرکت نشان می دهد که می خواهد تنها باشد و تمایلی به ادامه بحث و گفتگو ندارد.