سالمندان

درمان افسردگی در سالمندان

کد مطلب : 81812زمان مطالعه : 4 دقیقه
علائم ، درمان ، دلایل و راه های جلوگیری از بروز افسردگی در سالمندان را بهتر بشناسید .

دلایل بروز افسردگی در سالمندان

افسردگی در سالمندان از بیماری های شایعی است که به دلایل مختلفی ایجاد می شود. سالمندان به دلیل مشکلاتی از قبیل تنهایی، بیماری های طولانی مدت، ناتوانی در انجام امور روزانه و ... دچار بیماری افسردگی می شوند. یکی از عواملی که به درستی می تواند بروز افسردگی در سالمند را تشخیص دهد، پرستار سالمند است. این فرد با توجه به دانشی که نسبت به بیماری های روانی و بالینی دارد می تواند علائم بیماری را تشخیص داده و از حاد شدن مشکل پیشگیری نماید.

افسردگی سالمندان

علائم افسردگی در سالمندان

مهمترین قدم در درمان افسردگی در سالمندان بررسی علائم آن است. این علائم شاید در تمام افراد یکسان نباشد اما بررسی آن ها می تواند به درمان به موقع بیماری کمک کند.

  • داشتن احساس یاس و غمگین بودن
  • فرد احساس می کند برای دیگران ارزشی ندارد
  • سالمند انگیزه ای برای شرکت در فعالیت های اجتماعی ندارد.
  • بیمار سالمند مبتلا به افسردگی اشتهای خود را از دست داده و لاغر می شود.
  • سالمندان مبتلا به افسردگی خود را ناتوان تر از آنچه هستند می دانند.
  • آن ها مکرر به مرگ و خودکشی فکر می کنند.
  • افسردگی سالمندان را بی انگیزه کرده و انرژی آن ها را کم می کند.
  • اختلال در خواب از دیگر مشکلات این افراد هستند.

چرا سالمندان افسرده می شوند؟

افزایش سن باعث ایجاد تغییرات عمده ای در روان و جسم فرد می شود. این تغییرات که گاه هورمونی نیز هستند احتمال بروز افسردگی را افزایش می دهند اما مهمترین دلایل بروز افسردگی در سالمندان شامل موارد زیر می شود.

1.مشکلات جسمانی

با پا به سن گذاشتن بیماری های نیز پا به زندگی انسان می گذارند. فردی که تا چند ماه پیش تمام فعالیت های شخصی خود را به تنهایی انجام می داد و یا حتی به دیگران کمک می کرد حال برای انجام فعالیت های روزانه نیاز به کمک دارد.

2.تنهایی و منزوی شدن

یکی دیگر از دلایل بروز بیماری افسردگی در سالمندان از دست دادن همسر یا بهتر بگوییم همدم است. حتی از دست دادن یک دوست صمیمی در این برهه ممکن است استارت افسردگی باشد.

3.احساس مفید نبودن

سالمندان از زمانی که احساس کنند دیگران به او احتیاج ندارند و اینک به یک سربار تبدیل شده است افسرده خواهند شد. یکی از شایع ترین دلایل بروز افسردگی در سالمندان احساس مفید نبودن است. با این حس اعتماد به نفس فرد کاسته می شود.

4.ترس از مرگ

با از دست دادن همسر و یا دوستان ترس از مرگ به سراغ سالمند می آید. تنها یک پرستار سالمند است که با روان درمانی می تواند فرد را از ترس های خود دور کند و به او امید به زندگی دهد.

پرستاری از سالمندان

چگونه می توان از بروز افسردگی در سالمندان پیشگیری کرد؟

مهمترین دلیل افسردگی در سالمندان تنهایی است. یک پرستار سالمند با درگیر کردن سالمند با فعالیت های مناسب نظیر پارک رفتن، معاشرت با هم سن و سالان، بازی های مفید برای ذهن آن ها، خرید رفتن، سپردن فعالیت های ساده به سالمند جهت ایجاد حس مفید بودن و پر کردن جای خالی عزیزان غایب از افسرده شدن او پیشگیری می کند.

چگونه به یک سالمند افسرده کمک کنیم؟

اولین قدم برای افراد کم تجربه استخدام پرستار سالمندی است که قبلا تجربه درمان سالمند افسرده را داشته باشد. طبیعی است که داشتن علم برای درمان مشکلات روانی مهمترین فاکتور به شمار می آید. اما یک پرستار مطلع به بیماری افسردگی چگونه به سالمند کمک می کند؟
  • دعوت سالمند به حضور در بیرون از خانه

بیرون رفتن از خانه به فعال نگه داشتن ذهن و جسم سالمند کمک می کند. به عبارتی انجام فعالیت هایی که سالمند به آن ها علاقه دارد نظیر پیاده روی، خرید کردن، سینما رفتن، تماشای بازی بچه ها، شرکت در کلاس های هنری و .... می تواند آن ها از افسردگی نجات دهد.
  • به صورت منظم فعالیت اجتماعی داشته باشید

فعالیت های منظم اجتماعی نظیر پیاده روی کردن در نزدیکترین پارک و یا ورزش کردن میان همسن و سالان و ... باید به صورت منظم پیگیری شوند. پرستار سالمند با مهربانی مجاب می کند که در این فعالیت ها شرکت کند .
  • رژیم درمانی سالم را مهم بدانید

استفاده از تمام مواد غذایی هرم غذایی از دیگر اقدامات مهمی است که برای درمان افسردگی در سالمندان باید انجام داد. غذاهای سالم شامل سبزیجات، حبوبات، غلات، میوه و .... بدن سالمند را تقویت می کند و از این رو فرد می تواند به افسردگی خود غلبه کند.
  • برای انجام فعالیت های درمانی تشویقشان کنید.

صحبت کردن با بیمار مبتلا به افسردگی به او انگیزه می دهد که به درمان افسردگی علاقه پیدا کند. تشویق شدن بابت بهتر شدن وضعیت به آن ها انگیزه می دهد که درمان خود را تکمیل کنند..
پیشگیری از افسردگی سالمندان

بهترین روش نگهداری از سالمندان مبتلا به افسردگی

ابتلا به افسردگی در یک پروسه طولانی مدت انجام می شود و درمان آن نیز تقریبا زمان بر خواهد بود. از این رو سپردن این وظیفه خطیر به پرستاران آموزش دیده نه تنها طول درمان را کوتاه می کند بلکه درمان آن ها دقیقا طبق اصول پزشکی انجام می شود. خدمات پرستاری از سالمندان مبتلا به افسردگی هم به صورت 24 ساعته انجام می شود و هم به صورت نیمه وقت. کافی است که شرایط بیمار و شرایط اطرافیان را بررسی کنید و انتخاب کنید که پرستار به صورت تمام وقت در محل حاضر باشد .

درمان افسردگی در سالمندان

51
این مطلب مفید بود ؟10
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی