عوارض و معایب کفش تنگ و غیراستاندارد

معایب کفش تنگ چیست ؟ بررسی عوارض پوشیدن کفش های تنگ

کد مطلب : 103597
زمان مطالعه : 5 دقیقه

معایب کفش تنگ و اثر آن روی پا بسیار وسیع است و شامل مشکلاتی از قبیل تاول، زخم، بونیون، درد کمر، میخچه، عفونت و بدشکلی پا می‌شود.

عدم وجود فضای کافی برای انگشتان و کل پا در کفش و اختلال در گردش خون به دلیل فشار زیاد روی پا، باعث می‌شود انواع عوارض، مانند تورم، حساسیت و درد را تجربه کنید. به همین دلیل هنگام خرید کفش زنانه، باید علاوه‌بر زیبایی، به مناسب بودن سایز کفش توجه کنید. همچنین در هنگام خرید کفش چرم مردانه مراقب باشید، مچ و انگشتان پای شما تحت فشار نباشند و آزادانه در کفش قرار گیرند.

کفش‌های ایده‌آل از پاهای شما محافظت می‌کنند و بالشتک و پشتیبانی مناسب را فراهم می‌نمایند. از سوی دیگر، کفش تنگ در کوتاه‌مدت و بلندمدت اثرات منفی بر سلامت پا دارد. معایب کفش تنگ و اثر آن روی پای شما عبارتست از:

کمردرد

کفش‌هایی که فضای کافی برای قرار گرفتن پاهای شما ندارند، می‌توانند باعث شوند که شما به طور غیرطبیعی راه بروید. راه رفتن مداوم به این صورت در نهایت هم‌ترازی بدن شما را تغییر می‌دهد. این تغییر در هم‌ترازی ستون فقرات منجر به درد حاد کمر و لگن خواهد.

پادرد

درد پا یکی از اولین معایب کفش تنگ است. کفش‌های تنگ ممکن است باعث تورم و درد در ناحیه پنجه و پاشنه پا شوند. کفش‌هایی که در قسمت مچ پا تنگ هستند، می‌توانند باعث تورم مچ پا و درد شدید در این ناحیه شوند.

تاول

کفش‌های تنگ یا نامناسب می‌توانند انگشت‌ها و پاشنه‌های ظریف را برای مدت طولانی دچار ساییدگی و تحریک کنند. این نوع تحریک باعث آسیب جزئی به پوست و بافت زیر پوست می‌شود؛ سپس مایعی در زیر بیرونی‌ترین لایه پوست جمع شده و به شکل تاول بیرون می‌زند.

فرو رفتن ناخن در گوشت

یکی از عوارض پوشیدن کفش تنگ، فرورفتن ناخن در گوشت کنار آن است. اگرچه این عارضه در صورتی که دیابت نداشته باشید، خطرناک نخواهد بود، اما می‌تواند بسیار دردناک باشد. این مشکل که بیشتر انگشت شست پا را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، زمانی ایجاد می‌شود که ناخن شما در امتداد دو طرف به گوشت فشار می‌آورد؛ گوشت را پاره می‌کند و در آن فرو می‌رود.

فرورفتن ناخن در گوشت

میخچه و پینه و خار پاشنه

پینه و میخچه و خار پاشنه بسیار دردناک هستند. این عوارض زمانی در نواحی ضخیم و سخت‌ پوست ایجاد می‌شوند که اصطکاک یا فشار بیش از حد بر روی قسمت‌هایی از پا وجود داشته باشد؛ به‌خصوص در قسمت پاشنه. میخچه و پینه معمولاً از عمده‌ترین معایب پوشیدن کفش تنگ هستند.

زخم

کفش نامناسب می‌تواند روی نظم و راه رفتن بدن ما تأثیر بگذارد و منجر به توزیع نامتعادل وزن شود. این عدم تعادل می‌تواند عضلات و رباط‌های خاصی را تحت‌فشار قرار داده و احتمال پارگی یا ملتهب شدن آنها را افزایش دهد. در نتیجه شاهد بروز زخم در پا خواهیم بود.

عفونت‌های قارچی

کفش‌های تنگ اغلب منجر به عرق کردن و بدبو شدن پاها می‌شوند. وقتی کفش‌ها تنگ باشند و فضای کمی برای تهویه و حرکت پا باقی بگذارند، می‌توانند به محل رشد باکتری‌ها تبدیل شوند که یک عفونت قارچی رایج بین ناخن‌های پا و انگشتان پا است. عفونت‌های قارچی نیز می‌توانند باعث احساس سوزش، خارش و از بین رفتن پوست شوند که دردناک است.

بدشکل شدن پا

انگشت چکشی اصطلاحی برای بد شکل شدن پا است و زمانی ایجاد می‌شود که انگشت به جای صاف بودن، شروع به خم شدن می‌کند. مفصل انگشت میانی به سمت بالا خم می‌شود و اگر پای خود را در یک کفش تنگ قرار دهید، به سطح کفش ساییده شده و باعث درد می‌شود.

تورم

اگر کفش‌هایی می‌پوشید که خیلی تنگ هستند، فشار بیش از حد به پاهای خود وارد می‌کنید و گردش خون را در آن ناحیه قطع می‌نمایید. این فشار می‌تواند باعث بزرگ شدن رگ در پاها و تورم شود. به همین دلیل توصیه می‌کنم هنگام خرید کفش، از راهنما و مشاوره انتخاب کفش مناسب در وبسایت استفاده نمایید.

تورم پا

کاهش تعادل

کفش‌هایی که برای پای شما کوچک باشند، پشتیبانی ناکافی از آن ارائه می‌دهند. همچنین اگر دارای کفی ضخیم یا پاشنه بلند هستند، می‌توانند در تعادل شما اختلال ایجاد کنند. این امر کشش را کاهش داده و الگوی راه رفتن را تغییر می‌دهد که می‌تواند تعادل را از بین ببرد.

کاهش گردش خون

یکی از بزرگترین معایب کفش تنگ این است که فشار زیاد می‌تواند گردش خون را در پا کاهش دهد. این عارضه پیامدهای بعدی خطرناکی دارد و باعث بروز درد زیاد در پای شما می‌شود.

بونیون

بونیون‌ها برآمدگی‌های استخوانی هستند که در پایین شست پا ایجاد می‌شوند. این مسئله دردناک زمانی رخ می‌دهد که فشار مداوم بر روی انگشت شست پا وجود دارد و مفصل متاتارسوفالانژیال را از حالت طبیعی خارج می‌کند.

کفش‌هایی که خیلی باریک هستند و فضای کافی برای انگشتان پا ندارند، می‌توانند انگشتان پا را به هم بچسبانند و باعث ایجاد بونیون شوند. این عارضه یک‌شبه به وجود نمی‌آید و نتیجه تغییرات تدریجی در رباط‌ها، استخوان‌ها و تاندون‌های شما است.

حساسیت پوست

تنگ بودن کفش باعث می‌شود انگشتان شما به هم فشار آورند و پوست پای شما را تحریک کنند. این تحریک و حساسیت باعث قرمزی و مورمور شدن پوست پای شما می‌شود.

نتیجه‌گیری

مراقبت خوب از پاها برای سلامت کلی شما ضروری است. میلیون‌ها نفر از معایب پوشیدن کفش تنگ رنج می‌برند و ممکن است از تأثیری که انتخاب کفششان بر سلامت پایشان می‌گذارد بی‌اطلاع باشند. در نتیجه، با انتخاب کفش مناسب برای پای خود، حمایت بیشتری از سلامت جسمانی و روانی خود داشته باشید.

توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .