روشی تاییده شده برای پیشگیری از سندرم داون
خوشبختانه تکنولوژی آنقدر پیشرفت کرده است که ما بتوانیم از این طریق؛ بسیاری از بیماری ها را هر چه سریع تر تشخیص دهیم و جلوی آن را بگیریم. یکی از تست هایی که نقش زیادی در پیشگیری از بیماری ها و مشکلات مخصوص کودکان دارد، تست پیشگیری از سندرم دان است که در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک در مورد انواع آن توضیح خواهیم داد.
تست و آزمایش برای کاهش خطر سندروم داون
سندروم داون که به آن تریزومی بیست و یک هم گفته می شود، اختلالی است که یک کروموزوم اضافه باعث ایجاد تاخیر در رشد جسمی و ذهنی کودک خواهد شد که یکی از رایج ترین بیماری های هنگام تولد محسوب می شود. از هر 830 کودکی که متولد می شوند، یک نفر به این سندروم مبتلا است.
تعداد زیادی کودک با این وضعیت متولد می شوند و به خاطر همین، نگرانی های زیادی در مورد این موضوع وجود دارد. سندروم داون در مراحل اولیه بارداری قابل تشخیص است، زیرا علم پزشکی خیلی پیشرفت کرده و می تواند این موضوع را زودتر به ما اطلاع رسانی کند. خانم هایی که در معرض خطر تولد کودک مبتلا به سندروم دان هستند، باید آزمایش های اضافه تر بدهند. این آزمایش ها هیچ خطری مانند خطر سقط جنین به همراه نخواهد داشت.
چرا تست ژنتیک اهمیت دارد؟
آزمایش ژنتیک یکی از اثرگذارترین راه ها نه تنها برای پیش بینی سلامت کودک در آینده است، بلکه باعث می شود تا مشکلاتی مانند ناباروری، سقط جنین و به طور کل اختلالات موجود در کودک را هرچه سریع تر بفهمیم و متوجه بیماری های ژنتیکی و مشکلات عملکردی بشویم. به خاطر همین تست ژنتیک هم یکی از بهترین آزمایش ها است که می تواند نشان دهد آیا کودک تان در آینده به سندروم داون مبتلا خواهد شد یا خیر.
عکس برداری
آزمایش هایی که در آن عکس برداری انجام می شود، اهمیت بسیار زیادی دارد؛ حتی بسیاری از این عکس برداری ها قبل از ازدواج و قبل از برقراری رابطه زناشویی انجام می گردد تا مشخص شود که کودکِ آینده شما چه بیماری های ژنتیکی را در پیش خواهد داشت و می تواند مشکلاتی مانند سندروم دان را هرچه سریع تر بررسی کند، زیرا سوابق پزشکی تان را چک می کنند.
آزمایش مربوط به جهش
این آزمایش زمانی انجام می شود که وضعیت ژنتیکی تشخیص داده شده و مورد بررسی قرار گرفته و متوجه شده اند که یکی از اعضای خانواده به این مشکل مبتلا است و سابقه ابتلا به سندروم داون در آن ها وجود دارد. از طریق این آزمایش؛ می توانند جهش های ژنتیکی را متوجه شوند. این آزمایش پیشرفتهتر محسوب می شود و از طریق آن؛ می توان 85 درصدِ مشکلات را از قبل پیش بینی کرد.
چه کسانی باید آزمایش ژنتیک بدهند؟
احتمال ابتلا به سندروم داون معمولاً از طریق سنِ مادر بررسی می شود. اگر شما زیر 25 سال سن داشته باشید، تقریباً از هر 1400 تولد؛ یک احتمال وجود دارد که کودک تان به این بیماری مبتلا باشد.
در 35 سالگی از هر 350 کودک؛ یک نفر و در سن چهل سالگی از هر 100 کودک؛ احتمال ابتلای یک کودک وجود دارد.
آزمایش ژنتیکی، تغییرات و جهش ها را در ژن ها و بیماری ها نشان می دهد. اگر خانم باردار بالای 30 سال سن دارد هم؛ حتما باید ازمایش ژنتیک بدهد.