
توسل به حضرت زهرا(س) برای حفظ آبروی زن و مرد+ ذکر سفارش شده
اگر به دنبال حفظ آبرو در برابر سختیها هستید، توسل به حضرت زهرا(س) و این ذکر مجرب را از دست ندهید. دعاهای ویژه اهلبیت را بشناسید.
دعای حفظ آبروی دختر و زن با توسل به حضرت زهرا و ذکر قرآنی
حفظ آبرو یک ارزش اخلاقی و اجتماعی است که به سلامت و پایداری جامعه کمک میکند و نقش مهمی در ارتقای کیفیت زندگی فردی و اجتماعی ایفا میکند. از نظر اسلام نیز ریختن آبروی مومن از بزرگترین گناهان محسوب شده و از طرف خداوند برای آن وعده عذاب داده شده است.
برای حفظ آبرو باید از هرگونه رفتاری که میتواند باعث شرمساری، تحقیر یا بیاحترامی شود، دوری گردد اگر شما به هر دلیلی نگران حفظ آبرویتان هستید، دعا، ذکر و سوره هایی را در این بخش از نمناک توصیه می کنیم.
توسل به حضرت زهرا برای حفظ آبرو
هر وقت مشکلی برایتان پیش آمد توسل به حضرت زهرا(سلام الله علیها) موثر است. برای حفظ آبرو و گرفتن حاجات دنیوی هر گاه مشکلی برایتان پیش آمد طبق دستور آیت الله شیخ محمد شجاعی دو رکعت نماز بخوانید، سه تکبیر بعد از سلام نماز ، بعد تسبیح حضرت زهرا (سلام الله علیها) را بگویید.
بعد برای هر حاجت ، دنیوی و اّخروی (هر مشکلی که برایتان پیش آمد) سجده کنید و ذکر "یا مولاتی یا فاطمه اغیثینی" را صد مرتبه بگویید؛ یعنی به فریادم برس، بعد صورت راست را به سجده بگذارید و همین ذکر را صد مرتبه بگویید و بعد پیشانی را بگذارید و باز صد مرتبه همین ذکر را بگویید و بعد از صورت چپ را بگذارید و صد مرتبه همین ذکر را بگویید و بعد از صورت چپ دوباره پیشانی را(که سومین بار است) بگذارید و همین ذکر را صد و ده مرتبه بخوانید.
ذکر یا ستار العیوب برای حفظ آبرو
برای حفظ آبرو گفته می شود تکرار ذکر یا ستارالعیوب بسیار موثر است. ستار بودن خدا، آن است که اعمال انسان ها را از دیگر انسان ها می پوشاند تا آبروی آنان حفظ گردد.
آیت الله جوادی آملی میفرماید:
خداوند متعال که ستّار العیوب است، میداند کجا ستّاری بکند و کجا ستّاری نکند. اگر کسی ستّار عیوب دیگران باشد و در عین حال مخفیانه مرتکب گناهی شود، خداوند اجازه نخواهد داد اسرارش نزد دیگران افشا شود. حتی در قیامت خداوند اجازه نمیدهد کسانی که کنار یکدیگرند از اعمال هم باخبر شوند؛ بنابراین، عملکرد خود شخص بسیار مهم است. اگر کسی پرده دیگران را ندرد و آشکارا به گناه دست نیازد، خداوند، پردهاش را نمیدرد. بر ایناساس، کسی که با قلم و بیان و اندیشههای ناصواب خود آبروی دین خدا و مردم را میبرد، به جایی میرسد که شایسته نیست خداوند متعال آبروی او را حفظ کند. در این موقعیت، خدای سبحان اجازه میدهد صاحبدلان ببینند او چه کرده است و حتی احتمال دارد در قیامت، مقابل دیگران رسوا شود. (پرسش ها و پاسخها، ج۲، ص ۵۶.)
ذکر یونسیه برای حفظ آبرو
ذکر یونسیه برای حفظ آبرو تعداد و زمان مشخصی ندارد. هر زمان و به هر مقدار که میتوانید با حضور قلبی و نیت قربة الی الله تکرار کنید.
ذکر یونسیه دعای حضرت یونس (ع) برای نجات از شکم ماهی است که در آیه ۸۷ سوره انبیا آمده و در رکعت اول نماز غفیله نیز خوانده میشود.از پیامبر (ص) نقل شده است که:
این دعا، اسم اعظم خداوند است که اگر خدا به آن خوانده شود، اجابت میکند.
قرآن کریم دعای یونس را چنین نقل کرده است:
لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَک إِنِّی کنْتُ مِنَ الظَّالِمِینَ
معبودی جز تو نیست، منزّهی تو، راستی که من از ستمکاران بودم.
سید بن طاوس دعای یونس را که مشتمل بر ذکر یونسیه است چنین نقل کرده است:
یا رَبِّ مِنَ الْجِبَالِ أَنْزَلْتَنِی وَ مِنَ الْمَسْکنِ أَخْرَجْتَنِی وَ فِی الْبِحَارِ صَیرْتَنِی وَ فِی بَطْنِ الْحُوتِ حَبَسْتَنِی فَلا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَک إِنِّی کنْتُ مِنَ الظَّالِمِینَ
سوره حمد برای حفظ آبرو
جهت حفظ آبرو از روز جمعه شروع کنید تا 41 روز و هر روز 41 مرتبه سوره مبارکه حمد را بخوانید و بعد از اتمام بلافاصله 13 بار این دعا را بخوانید:
"یا مُفَتِّحُ فَتَّح یامُفَرِّجُ فَرَّج یامُسَبِّبُ سَبَّب یامُیَسِّرُ یَسَّریامُسَهِّلُ سَهَّل یا مُتَمِّمُ تَمَّم برحمتک یا ارحم الراحمین"
حفظ آبرو با توبه
امام صادق عليه السلام مى فرمايد :
هرگاه بنده مؤمن از روى اخلاص توبه كند خداوند دوستش مى دارد و در دنيا و آخرت زشتيهاى او را مى پوشاند.
عرض كردم:چگونه مى پوشاند؟ فرمود:
گناهانى را كه دو فرشته نگهبان براى او نوشته اند از يادشان مى برد ··· پس، آن گاه كه خداوند را ديدار مى كند چيزى وجود ندارد كه به گناهى از گناهان او گواهى دهد. (کافي، ج۲، ص۴۳۰ و ۴۳۱)
دعای حفظ ابرو در صحیفه سجادیه
برای حفظ آبرو دختر و فرزندان خود قسمتی از دعای بیستم صحیفه سجادیه (معروف به دعای مکارم الاخلاق امام سجاد (ع) توصیه شده است که به شرح زیر می باشد:
«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ صُنْ وَجْهِي بِالْيَسَارِ، وَ لَا تَبْتَذِلْ جَاهِي بِالْإِقْتَارِ»
«بار الها آبروی مرا در جامعه با معیشت سهل و آسان حفظ فرما و قدر و منزلتم را نزد مردم با تنگدستی سبک و خوار مگردان»
هر قسمت از دعای مکارم الاخلاق با درود بر محمد و آل محمد آغاز می شود.
سوره های قرآن برای حفظ آبرو
در آیه ۲۷۱ بقره خداوند متعال فرموده است:
إِن تُبْدُواْ الصَّدَقَاتِ فَنِعِمَّا هِیَ وَإِن تُخْفُوهَا وَتُؤْتُوهَا الْفُقَرَاء فَهُوَ خَیْرٌ لُّکُمْ وَیُکَفِّرُ عَنکُم مِّن سَیِّئَاتِکُمْ وَاللّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِیرٌ
اگر صدقهها را آشکار کنید، این، کار خوبى است، و اگر آن را پنهان دارید و به مستمندان بدهید، این براى شما بهتر است؛ و بخشى از گناهانتان را مىزداید، و خداوند به آنچه انجام مىدهید آگاه است.
در آیه ۲۷۳ بقره آمده است:
لِلْفُقَرَاء الَّذِینَ أُحصِرُواْ فِی سَبِیلِ اللّهِ لاَ یَسْتَطِیعُونَ ضَرْبًا فِی الأَرْضِ یَحْسَبُهُمُ الْجَاهِلُ أَغْنِیَاء مِنَ التَّعَفُّفِ تَعْرِفُهُم بِسِیمَاهُمْ لاَ یَسْأَلُونَ النَّاسَ إِلْحَافًا وَمَا تُنفِقُواْ مِنْ خَیْرٍ فَإِنَّ اللّهَ بِهِ عَلِیمٌ.
(این صدقات) براى آن (دسته از) نیازمندانى است که در راه خدا فروماندهاند، و نمىتوانند (براى تأمین هزینه زندگى) در زمین سفر کنند. از شدّت خویشتندارى، فرد بىاطلاع، آنان را توانگر مىپندارد. آنها را از سیمایشان مىشناسى. با اصرار، (چیزى) از مردم نمىخواهند. و هر مالى (به آنان) انفاق کنید، قطعاً خدا از آن آگاه است.
تمام پیامبران و اولیا الهی نزد خداوند آبرومند هستند منتهی از آنجا که برخی از انبیا مانند حضرت موسی (ع) و حضرت عیسی (ع) مورد تهمت واقع شدند قرآن کریم از آنها به عنوان «وجیه» یعنی آبرومند یاد کرده است.
به شایسته بودن دعای حفظ آبرو در قیامت در آیه ۱۹۴ سوره آل عمران اشاره شده است:
رَبَّنا وَ آتِنا ما وَعَدْتَنا عَلی رُسُلِکَ وَ لا تُخْزِنا یَوْمَ الْقِیامَةِ إِنَّکَ لا تُخْلِفُ الْمیعادَ»؛ «پروردگارا و آنچه را که به وسیله فرستادگانت به ما وعده دادهای به ما عطا کن و ما را روز رستاخیز رسوا مگردان زیرا تو وعده ات را خلاف نمیکنی.
در آیه ۶۹ احراب آمده است:
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَکُونُوا کَالَّذِینَ آذَوْا مُوسَى فَبَرَّأَهُ اللَّهُ مِمَّا قَالُوا وَکَانَ عِندَ اللَّهِ وَجِیهًا
اى کسانىکه ایمان آوردهاید مانند کسانى نباشید که موسى را [با اتهام خود] آزار دادند و خدا او را از آنچه گفتند مبرا ساخت و نزد خدا آبرومند بود.
در رابطه با آبروداری حضرت عیسیبن مریم (ع) خداوند در آیه ۴۵ سوره آلعمران فرموده است:
إِذْ قَالَتِ الْمَلآئِکَةُ یَا مَرْیَمُ إِنَّ اللّهَ یُبَشِّرُکِ بِکَلِمَةٍ مِّنْهُ اسْمُهُ الْمَسِیحُ عِیسَى ابْنُ مَرْیَمَ وَجِیهًا فِی الدُّنْیَا وَالآخِرَةِ وَمِنَ الْمُقَرَّبِینَ
[یاد کن] هنگامى [را] که فرشتگان گفتند اى مریم خداوند تو را به کلمهاى از جانب خود که نامش مسیح عیسىبن مریم است مژده مىدهد در حالىکه [او] در دنیا و آخرت آبرومند و از مقربان [درگاه خدا] است.
در آیه شش سوره تحریم خداوند متعال در این رابطه فرموده است:
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ عَلَیْهَا مَلَائِکَةٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لَا یَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَیَفْعَلُونَ مَا یُؤْمَرُونَ
اى کسانىکه ایمان آوردهاید خودتان و کسانتان را از آتشى که سوخت آن مردم و سنگ است حفظ کنید بر آن [آتش] فرشتگانى خشن [و] سختگیر [گمارده شده] اند از آنچه خدا به آنان دستور داده سرپیچى نمىکنند و آنچه را که مامورند انجام مىدهند.
به شایسته بودن دعای حفظ آبرو در قیامت در آیه ۸۳ تا 87 سوره شعراء اشاره شده است:
رَبِّ هَبْ لی حُکْماً وَ أَلْحِقْنی بِالصَّالِحینَ. وَ اجْعَلْ لی لِسانَ صِدْقٍ فِی الْآخِرینَ. وَ اجْعَلْنی مِنْ وَرَثَةِ جَنَّةِ النَّعیمِ. وَ اغْفِرْ لِأَبی إِنَّهُ کانَ مِنَ الضَّالِّینَ. وَ لا تُخْزِنی یَوْمَ یُبْعَثُونَ.
پروردگارا، مرا دانش های عقلی و دینی ببخش ، و مرا به شایستگان ملحق ساز. و برای من نام و یاد نیک، و زبانی راستگو، و دعوت کننده ای راستین، در میان آیندگان قرار ده. و مرا از وارثان بهشت پرنعمت قرار ده. و بر پدرم ببخشای ، زیرا او از گمراهان است. و مرا در روزی که (مردم) برانگیخته می شوند خوار مگردان.
دعای امام علی برای حفظ آبرو
اللَّهُمَّ صُنْ وَجْهِی بِالْیَسَارِ وَ لَا تَبْذُلْ جَاهِی بِالْاِقْتَارِ فَاَسْتَرْزِقَ طَالِبِی رِزْقِکَ وَ اَسْتَعْطِفَ شِرَارَ خَلْقِکَ وَ اُبْتَلَی بِحَمْدِ مَنْ اَعْطَانِی وَ اُفْتَتَنَ بِذَمِّ مَنْ مَنَعَنِی وَ اَنْتَ مِنْ وَرَاءِ ذَلِکَ کُلِّهِ وَلِیُّ الْاِعْطَاءِ وَ الْمَنْعِ- اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیر؛
خدایا! با گشاده حالی، آبرویم را حفظ فرما و با تنگدستی، احترامم را مَبَر تا ناچار شوم از کسانی که خود جوینده روزیِ تو هستند، طلب روزی کنم و از بندگان بدت درخواست نمایم و به ستایشگری از آنکسی که به من بخشش میکند و بدگویی از کسی که مرا چیزی نمیبخشد، گرفتار آیم؛ در حالی که در پس همه اینها، تویی که بخشیدن یا نبخشیدن را در اختیار داری. همانا تو بر هر چیز توانایی!