دعا برای شفای مریض

قوی ترین دعا برای شفای مریض + صوتی، متن و ذکر عالی

تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۲۴
کد مطلب : 101128
زمان مطالعه : 5 دقیقه

دعای شفا یکی از زیباترین و موثرترین راه‌ها برای درخواست بهبودی و سلامتی برای عزیزانمان است. در این مطلب سوره هایی برای شفا مریض بدحال برایتان آماده کرده ایم.

بهترین دعا برای شفای مریض از دل قرآن

دعا برای شفای مریض بدحال یا درمان بیماری که مبتلا به تب و... است را میتوان از دل قرآن کریم و احادیث معصومین(ع) استخراج کرد؛ با این هدف ادامه بخش دین و مذهب نمناک را به متن دعا برای شفای مریض و فایل صوتی دعای شفا اختصاص داده ایم.

آیه شفا؛ آیه شفای مریض

وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ وَلَا یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَسَارًا

و ما آنچه را برای مؤمنان مایه درمان و رحمت است از قرآن نازل می‌کنیم و[لی] ستمگران را جز زیان نمی‌افزاید (سوره اسراء:آیه 82)

آیه 82 سوره اسراء، معروف به آیه شفاء بوده و اشاره به شفابخش بودن و درمان بیماری‌ها توسط قرآن دارد. (فرهنگ نامه علوم قرآن، ج1، ص265)

مفسران شفابخش بودن قرآن در این آیه را به چند صورت بیان کرده‌اند:

به گفته گروهی از مفسران مانند ابوالفتوح رازی، فخر رازی و طبرسی، منظور از شفابخش بودن آیات قرآن، بیان دلائل خداشناسی، نبوت، معاد، قضا و قدر، امامت است؛ چراکه انسان‌ها را از سردرگمی و نادانی نجات داده و از ورود شبهه جلوگیری کرده و انسان را به سعادت و هدایت می‌رساند. ( فخررازی، التفسیرالکبیر، 1420ق، ج21، ص390؛ ابوالفتوح رازی، روض الجنان، 1408ق، ج12، ص277؛ طبرسی، مجمع البیان، 1372ش، ج6، ص673)

دعای شفای مریض

دعا برای شفای مریض صوتی

گاهی مایل هستید دعای سریع الاجابه برای شفای مریض صوتی را انتخاب کنید و با گوش فرا دادن به این دعا، به آرامش خاطر بیشتری برسید؛ اینجاست که دعای سریع الاجابه برای شفای مریض یعنی دعای نور را از حضرت فاطمه(س) توصیه می کنیم.

سید ابن طاووس در کتاب «مهج الدعوات» از سلمان فارسی اینطور روایت میکند که حضرت فاطمه(س) کلامی به من آموخت که از حضرت رسول(ص) آموخته بود، ایشان آن را در صبح و شام می‌خواند؛ به من فرمود:

اگر می‌خواهی هرگز در دنیا دچار تب نشوی بر آن مداومت کن

و آن دعا دعای نور است که در ادامه گوش فرا خواهیم داد

دعای معجزه گر برای شفای مریض

دعای پانزدهم صحیفه سجادیه یکی از این ادعیه سفارش شده است که موضوع اصلی آن، دعا هنگام پیش آمدن بیماری‌ها، ناراحتی‌ها و گرفتاری‌ها است؛ البته بیشتر توجه امام سجاد(ع) در این دعا به آثار اخروی و معنوی بیماری، بلا و مصیبت است.(ممدوحی، شهود و شناخت، 1388ش، ج2، ص34)

متن دعای پانزدهم صحیفه سجادیه

برای آنکه نیاز به مراجعه به مطالب قبلی دین و مذهب نمناک نداشته باشید، در همین مطلب متن عربی دعای 15 صحیفه سجادیه برایتان درج شده است که در ادامه میخوانیم.

دعای مریض

اللَّهُمَّ لَکَ الْحَمْدُ عَلَی مَا لَمْ أَزَلْ أَتَصَرَّفُ فِیهِ مِنْ سَلَامَةِ بَدَنِی

وَ لَکَ الْحَمْدُ عَلَی مَا أَحْدَثْتَ بِی مِنْ عِلَّةٍ فِی جَسَدِی

فَمَا أَدْرِی، یَا إِلَهِی، أَیُّ الْحَالَیْنِ أَحَقُّ بِالشُّکْرِ لَکَ، وَ أَیُّ الْوَقْتَیْنِ أَوْلَی بِالْحَمْدِ لَکَ

أَ وَقْتُ الصِّحَّةِ الَّتِی هَنَّأْتَنِی فِیهَا طَیِّبَاتِ رِزْقِکَ، وَ نَشَّطْتَنِی بِهَا لِابْتِغَاءِ مَرْضَاتِکَ وَ فَضْلِکَ

وَ قَوَّیْتَنِی مَعَهَا عَلَی مَا وَفَّقْتَنِی لَهُ مِنْ طَاعَتِکَ أَمْ وَقْتُ الْعِلَّةِ الَّتِی مَحَّصْتَنِی بِهَا

وَ النِّعَمِ الَّتِی أَتْحَفْتَنِی بِهَا، تَخْفِیفاً لِمَا ثَقُلَ بِهِ عَلَیَّ ظَهْرِی مِنَ الْخَطِیئَاتِ

وَ تَطْهِیراً لِمَا انْغَمَسْتُ فِیهِ مِنَ السَّیِّئَاتِ، وَ تَنْبِیهاً لِتَنَاوُلِ التَّوْبَةِ، وَ تَذْکِیراً لِمحْوِ الْحَوْبَةِ بِقَدِیمِ النِّعْمَةِ

وَ فِی خِلَالِ ذَلِکَ مَا کَتَبَ لِیَ الْکَاتِبَانِ مِنْ زَکِیِّ الْأَعْمَالِ، مَا لَا قَلْبٌ فَکَّرَ فِیهِ

وَ لَا لِسَانٌ نَطَقَ بِهِ، وَ لَا جَارِحَةٌ تَکَلَّفَتْهُ، بَلْ إِفْضَالًا مِنْکَ عَلَیَّ، وَ إِحْسَاناً مِنْ صَنِیعِکَ إِلَیَّ

اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ حَبِّبْ إِلَیَّ مَا رَضِیتَ لِی

وَ یَسِّرْ لِی مَا أَحْلَلْتَ بِی، وَ طَهِّرْنِی مِنْ دَنَسِ مَا أَسْلَفْتُ، وَ امْحُ عَنِّی شَرَّ مَا قَدَّمْتُ

وَ أَوْجِدْنِی حَلَاوَةَ الْعَافِیَةِ، وَ أَذِقْنِی بَرْدَ السَّلَامَةِ، وَ اجْعَلْ مَخْرَجِی عَنْ عِلَّتِی إِلَی عَفْوِکَ

وَ مُتَحَوَّلِی عَنْ صَرْعَتِی إِلَی تَجَاوُزِکَ، وَ خَلَاصِی مِنْ کَرْبِی إِلَی رَوْحِکَ، و سَلَامَتِی مِنْ هَذِهِ الشِّدَّةِ إِلَی فَرَجِکَ

إِنَّکَ الْمُتَفَضِّلُ بِالْإِحْسَانِ، الْمُتَطَوِّلُ بِالِامْتِنَانِ، الْوَهَّابُ الْکَرِیمُ، ذُو الْجَلَالِ وَ الْإِکْرَامِ.

قسم دادن خدا برای شفای مریض با سوره شفای مریض

در میان سوره های قرآن، برخی از سوره ها در روایات با عنوان شفا دهنده بیمار معرفی شده اند که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.

رسول اکرم(ص) به جابر فرمود:

آیا بهترین سوره‌ای را که خدا در کتابش فرستاده به تو بیاموزم؟

جابر گفت:بلی پدر و مادرم فدای تو باد یا رسول الله‌ به من بیاموز.

پس رسول اکرم سوره حمد را که ام الکتاب است به او آموخت و سپس فرمود:

ای جابر! دوست داری از ویژگی‌ آن برای تو بگویم؟

گفت:بلی پدر و مادرم فدای تو باد.

شفای مریض

حضرت فرمود:

این سوره شفای هر درد و بیماری است جز مرگ. (تفسیرالبرهان ج1 ص107)

همچنین امام باقر(ع) فرمودند:

هر کسی را که سوره حمد و سوره اخلاص شفا ندهد، چیز دیگری او را شفا نخواهد داد؛ و هر دردی با این دو سوره درمان می‌یابد. (حر عاملی، محمد بن حسن، ج4، ص874، وسائل الشیعه، تصحیح‌ و تعلیق:عبدالرحیم ربانی شیرازی، بیروت، دار احیاء‌التراث العربی، 1391ق)

در روایتی دیگر از پیامبر(ص) آمده است که فرمودند:

هر کس سوره یاسین را بنویسید و سپس آن را بخورد، هزار دارو، هزار نور، هزار یقین، هزار برکت و هزار رحمت به بدن او وارد شده و همه بیماری‌ها و دردها از او کنده می‌شود.(طبرسی، مجمع البیان، ج8، ص254، بیروت، دارالمعرفه، 1408ق)

پیامبر اکرم(ص) فرمودند:

هر کس سوره سجده را در ظرفی بنویسد و آن را شسته و با آبش خمیر درست بکند و به روی پوست کسی که بیماری قلبی دارد بکشند، بیماری او به اذن خداوند برطرف می‌شود.(بحرانی، سید هاشم، ج2، ص105، البرهان فی تفسیر القرآن، بیروت، دارالهادی، 1412ق)

ذکر مجرب برای شفای بیمار

از بهز بن حکیم از پدرش و پدرش از جدش از رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) روایت کرده:

آن حضرت فرمودند:

ذکر لاحول‌و‌لا‌قوة‌الا‌بالله را زیاد بگویید زیرا این ذکر گنجی از گنج‌های بهشتی است و در آن شفای نود و نه درد است که اولین آنها‌ اندوه است.(ابوالقاسم سلیمان بن احمد بن ایوب (متوفای360ه)، المعجم الاوسط، ج1 ص289، تحقیق:طارق بن عوض الله بن محمد، عبد المحسن بن ابراهیم الحسینی، ناشر:دار الحرمین - القاهرة - 1415ه)

دعای شفای عاجل برای شفای مادر و..

امام صادق(ع) می‌فرمایند:

هر مؤمنی که دچار بیماری شده و با اخلاص نیت، آیه " وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ لا یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَساراً" را بخواند، از بیماری خود رهایی خواهد یافت. (حر عاملی، محمد بن الحسن، وسائل الشیعة، ج 2، ص 424، ح 2537، مؤسسة آل البیت، قم، 1409 ق)

نظرات