غذای روده

مواد غذایی که متخصصان روده نمیخورن

کد مطلب : 84516زمان مطالعه : 5 دقیقه
روده از مهم ترین اعضای بدن است که برای هضم غذا باید سلامت آن را حفظ کنید. برخی از غذاها برای روده بسیار مضر هستند و به توصیه متخصصان روده نباید بخورید.

مواد غذایی که متخصصان روده توصیه می  کنند نخوریم

روده یکی از ارگان های مهم بدن و بخش مهمی از دستگاه گوارش است که هضم و سنتز مواد غذایی را برعهده دارد. مشکلات روده ای بسیار رایج بوده و بر اثر عوامل متعددی مانند تغذیه نادرست و مصرف برخی مواد غذایی ضعیف شده دچار مشکل می شود. برای پیشگیری و درمان مشکلات روده ای پس از مراجعه به پزشک پیشنهاد می شود از مواد غذایی که در این بخش از نمناک آورده ایم و برای روده مناسب نیستند، اجتناب نمایید.

غذاهای سرخ شده و به شدت چرب

غذاهای سرخ شده سرشار از چربی هستند و می توانند باعث اسهال شوند. سس ها، تکه های چرب گوشت و دسرهای کره ای یا خامه ای نیز می توانند مشکلاتی ایجاد کنند. غذاهای برشته یا پخته و سس های سبک را انتخاب کنید که به جای کره یا خامه حاوی سبزیجات هستند.

غذاهای سرخ شده

شیرین کننده ها و قند مصنوعی

با جویدن بیش از حد آدامس بدون قند حاوی سوربیتول ممکن است دچار گرفتگی عضلات و اسهال شوید. غذای درست شده با این شیرین کننده مصنوعی می تواند همین مشکلات را ایجاد کند.

اگر روزانه50 گرم یا بیشتر سوربیتول مصرف کنید، ممکن است دچار اسهال شوید اگرچه حتی مقادیر بسیار کمتر آن برای برخی افراد مشکل ایجاد می کند.

فیبر زیاد

غذاهای سرشار از کربوهیدرات سالم مانند غلات کامل و سبزیجات برای هضم غذا مفید هستند اما اگر مقدار زیادی از آنها را مصرف کنید، سیستم گوارشی شما ممکن است در اصلاح آن مشکل داشته باشد و در نتیجه موجب نفخ و گاز شود. بنابراین مقدار فیبر مصرفی خود را به تدریج افزایش دهید.

لوبیای خیس نخورده

لوبیا ها سرشار از پروتئین و فیبر سالم هستند، اما قندهای موجود در آن به سختی هضم و باعث ایجاد نفخ و گرفتگی می شوند. بدن آنزیم هایی ندارد که بتواند آنها را تجزیه کند در عوض، باکتری های روده این کار را انجام می دهند و در این فرآیند گاز تولید می کنند. برای خلاص شدن از شر برخی از قندها این نکته را امتحان کنید لوبیای خشک را حداقل 4 ساعت خیس کنید و قبل از پختن آب آن را بریزید.

لوبیای خیس نخورده

مقدار زیادی مرکبات

از آنجایی که مرکبات سرشار از فیبر و اسیدی هستند باعث ناراحتی معده در برخی افراد می شوند. اگر مشکلات گوارشی دارید بهتر است از مصرف پرتقال، گریپ فروت و سایر مرکبات اجتناب کنید.

انواع کلم خام

سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی و کلم دارای همان قندهایی هستند که روده را نفاخ می کند همچنین فیبر بالای موجود در آنها می تواند هضم را سخت کند و اگر آنها را به جای خام خوردن بپزید برای معده راحت تر است.

فروکتوز

هضم غذاهایی که با فروکتوز شیرین شده اند از جمله نوشابه، آب نبات، آب میوه و شیرینی برای برخی افراد سخت است و می تواند منجر به اسهال، نفخ و گرفتگی عضلات شود.

نوشابه

غذاهای بیش از حد تند

برخی افراد پس از خوردن غذاهای تند دچار سوء هاضمه یا سوزش سر دل می شوند به خصوص زمانی که یک وعده غذایی زیاد باشد.مطالعات نشان می دهد که ماده تند فلفل به نام کپسایسین ممکن است مقصر باشد.

محصولات لبنی لاکتوز دار

اگر محصولات لبنی باعث اسهال، نفخ و گاز شوند ممکن است عدم تحمل لاکتوز داشته باشید و این بدان معناست آنزیمی ندارید که قند موجود در شیر و سایر اشکال لبنیات را هضم کند پس باید از مصرف لبنیات اجتناب کنید یا از یک قطره یا قرص بدون نسخه که دارای آنزیم از دست رفته است استفاده کنید.

آبنبات نعنایی

آبنبات نعنایی هم مانند شکلات و قهوه می تواند ماهیچه بالای معده را شل کند و به غذا اجازه دهد به مری بازگردد و باعث سوزش سر دل شود. کارشناسان بیان می کنند اگر اضافه وزن را کم کنید و وعده های غذایی کمی بخورید و بعد از غذا دراز نکشید، می توانید فشاری که غذا را به سمت بالا می راند کاهش دهید همچنین بدانید چه غذاهایی برایتان مشکل ایجاد می کند تا بتوانید از خوردن آنها اجتناب کنید.

آبنبات نعنایی

غذاهای فرآوری و تصفیه شده

غذاهای فرآوری و تصفیه شده از جمله چیپس، شیرینی و سایر تنقلات از جمله مهم ترین عواملی هستند که در سلامت روده نقش دارند و کمبود مواد مغذی مفید در چنین محصولاتی ممکن است بر روی معده تأثیر بگذارد و منجر به التهاب شود و خطر اضافه وزن را افزایش دهد.

سویای زیاد

سویا اغلب مغذی و مفید در نظر گرفته می شود اما سطوح بالایی از فرآوری که بسیاری از سویای امروزی از آن عبور می کنند نحوه تأثیر آن بر بدن را تغییر داده است. در واقع، سطوح بالای سویا در رژیم غذایی می تواند اثرات مخربی بر میکروبیوم روده داشته باشد، زیرا این ماده باعث کاهش بیفیدوباکتری ها و لاکتوباسیلوس ها می شود.

گوشت قرمز زیاد

مانند لبنیات، مصرف زیاد گوشت قرمز می تواند باعث رشد برخی از گونه های باکتریایی شود که می تواند بر سلامت بدن از وزن گرفته تا عملکرد سیستم ایمنی و وضعیت عاطفی تأثیر منفی بگذارد.

گوشت قرمز زیاد

گلوتن

گلوتن - پروتئینی که در تعدادی از غلات مانند گندم و جو یافت می شود و در سال های اخیر متاسفانه شهرت خوبی به دست آورده است در حالیکه زیاده روی در مصرف آن توصیه نمیشود. افراد مبتلا به بیماری سلیاک در معرض اثرات آن هستند و مطالعات نشان داده گلوتن می تواند منجر به معده درد، نفخ و خستگی حتی در افراد سالم شود.

همچنین تحقیقات نشان داده است که مصرف مواد بدون گلوتن باعث کاهش مقاومت به انسولین، التهاب و افزایش وزن/چاقی می شود.

تخم مرغ

در حالی که نگرانی ها در مورد افزایش سطح کلسترول بد ممکن است نادیده گرفته شده باشد، تحقیقات جدید نشان می دهد مصرف تخم مرغ ممکن است به شیوه ای متفاوت منجر به بیماری قلبی شود همچنین پروتئین خاصی در تخم مرغ باعث رشد باکتری های روده می شود که یک ترکیب شیمیایی تولید می کند و باعث لخته شدن خون می شود و در نتیجه خطر حمله قلبی و سکته را افزایش می دهد.

تخم مرغ

ذرت خام

دلیل اینکه ذرت خوب نپخته می تواند برای سلامت روده بسیار مضر باشد ساده است مقدار زیادی از کل ذرت کشت شده از نظر ژنتیکی اصلاح شده است به همین دلیل اجتناب از مصرف آن ممکن است بهترین انتخاب برای سلامت روده باشد.

ماهی های پرورشی

در حالی که طعم و در دسترس بودن ماهی های پرورشی و دریایی بسیار متفاوت است،اما استفاده از آنتی بیوتیک ها در آبزی پروری موجب شده تا برای سلامت روده مضر باشند. مقادیر زیادی آنتی بیوتیک در غذاهایی که ماهی های پرورشی تغذیه می کنند گنجانده شده است و شواهد نشان می دهد که این آنتی بیوتیک ها می توانند هنگام خوردن این ماهی ها منتقل شوند، هر آنتی بیوتیکی باکتری های سالم روده را همراه با باکتری های بد از بین می برد و منجر به تعادل ناسالم می شود.

آب لوله کشی

هیدراته ماندن با نوشیدن آب کافی انجام می شود اما باید مراقب منبع آبی که می نوشید باشید. آبی که از شیر می آید با مجموعه ای از مواد شیمیایی از جمله کلر تصفیه می شود و تحقیقات نشان داده است که آب کلردار می تواند میکروبیوت روده را تغییر داده و حتی منجر به ایجاد سرطان کولورکتال شود پس نوشیدن آب تصفیه شده بهترین گزینه است.

مواد غذایی که متخصصان روده نمیخورن

54
این مطلب مفید بود ؟40
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
وبگردی