تولد
دلایل کمردرد
یکی از مشکلات رایج اکثر افراد کمردرد است که دلایل مختلفی دارد. با تشخیص علت کمردرد می توانید راه حلی برای این دردها پیدا کنید.

بررسی دلایل کمردردهای رایج و راه حل آن

کمردرد یک ناراحتی بسیار رایج در جامعه امروزی است که بیشتر افراد به دلیل سبک زندگی نادرست آن را تجربه می کنند. این درد گاهی در ناحیه کمر و گاه در نواحی پشت، گردن و عضلات ذوزنقه ای متمرکز می شود اما چرا دچار کمردرد می شویم؟

کمر درد ممکن است متناسب با سبک زندگی فرد و نحوه مراقبت از خود، تشدید یا بهبود یابد. با این حال، این درد بارها و بارها ایجاد شده و این طور به نظر می رسد که هرگز به طور کامل رفع نمی شود.

آیا این تا به حال کمردرد را تجربه کرده اید؟ آیا در دوره از زندگی احساس ‌کرده اید که کمردرد شما دردی ثابت است و هر چقدر هم که تلاش می کنید از بین نمی‌رود؟ آیا کمردردتان با اوج استرس یا اضطراب همراه است؟ با ما در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک همراه شوید تا جزئیات مهمی در این رابطه بدانید.

دلیل و ریشه دردها؛ چرا کمردرد می گیریم؟

از دیدگاه طب روانشناسی، کمردرد می تواند ناشی از ناراحتی عاطفی، استرس مزمن، اضطراب باشد به طور مثال تنش عاطفی بیش از حد ممکن بر کمر درد تأثیر می گذارد اما، تنها عاملی نیست که باید به آن توجه کرد به همین دلیل در این بخش از سلامت نمناک به موارد دیگر می پردازیم.

آسیب های عضلانی

هر زمان احساس درد شدید در کمر یا هر نقطه دیگری از بدن دارید قبل از هر اقدامی به یک متخصص مراجعه کنید تا هر نوع آسیب عضلانی را تشخیص دهد به خصوص اگر دچار کوفتگی شده باشید. این اولین موردی است که باید به آن توجه کنید. در صورتی که آسیب ظاهری وجود ندارد به دنبال علائم دیگر باشید، مهمترین نکته یافتن علت درد بدن است.

علت کمر درد

احساسات

بر اساس برخی باورها، یکی از شایع ترین علل کمردرد، احساسات منفی و به طور کلی تنش عاطفی است که برای مدت طولانی ادامه دارد. قرار گرفتن در معرض برخی از احساسات منفی یا موقعیت های استرس زا برای مدت طولانی، بدن را مستعد ابتلا به انواع بیماری ها می کند.

به همین دلیل گفته می شود که هنگام تلاش برای انجام حرکات مختلف، کمر دچار کشش می شود و هر چه استرس یا تنش عاطفی بیشتر باشد آن ناحیه بیشتر آسیب می‌بیند.

همچنین این باور وجود دارد که برخی از احساسات روی قسمت های مختلف کمر تاثیر می گذارد:

پشتی: ترس

لوزی ها:خشم

کمری: سرخوردگی

تراپزیوس: ناتوانی و سرخوردگی

دهانه رحم: مسئولیت بیش از حد

برای تسکین کمردرد ابتدا به مشکلاتی که باعث ایجاد آن می شوند توجه کنید. در صورت لزوم می توان با یک متخصص، یعنی یک روانشناس برای این منظور مشورت کرد.

خشم

بیماری های مرتبط به کمردرد

دیگر بیماری هایی که موجب کمر درد می شود:

یکی از دلایل کمردرد، التهاب عضوی دیگر در بدن است زیرا برخی از اندام ها، در صورت التهاب می توانند باعث ایجاد فشار بیش از حد روی کمر و ایجاد درد شوند.

اندام هایی که درد در آن ناحیه بروز می یابد:

ذوزنقه راست:کبد و کیسه صفرا

ذوزنقه چپ:ریه و معده

کمر:کلیه ها (ناحیه فوقانی)، روده (منطقه میانی) و سیستم تولید مثل (ناحیه خاجی)

در صورتی که پزشک متخصص ضعیف شدن هر یک از این اندام ها را تائید کند باید درمان را شروع کرد.

راه حل کمر درد

درمان های طبیعی برای کمردرد

علاوه بر اطمینان از استراحت کافی، برخی ورزش های ملایم را طبق دستورالعمل پزشک یا فیزیوتراپیست انجام دهید. همچنین می توانید برای تسکین کمردرد از درمان های طبیعی استفاده کنید:

  1. ضماد خاک رس
  2. کرم های ضد التهابی بر پایه آرنیکا
  3. اعمال حرارت موضعی با کمک بطری آب گرم یا پتوی برقی
  4. نوشیدن مقداری عرقیجات طبیعی از گیاهان دارویی با خواص ضد التهابی مانند دم کرده بابونه، زنجبیل و زردچوبه
  5. مراجعه به فیزیوتراپیست
  6. نوار درمانی کینزیو یا بانداژ عصبی عضلانی و یا حجامت

در سال های اخیر بانداژ عصبی عضلانی بسیار رایج شده است. این روش شامل استفاده از نوارهای چسب الاستیک با رنگ های بسیار روشن است که با حرکت بدن سازگاری دارد. بسیاری از ورزشکاران از این تکنیک برای تسکین کمردرد و سایر ناراحتی هایی ممکن در بدن خود، استفاده می کنند.

چرا کمرم اینقدر درد میکنه؟؛ دلیل همه کمردردها اینجاست

52
این مطلب مفید بود ؟20
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
برچسب : کمر درد
وبگردی