علائم بدن
گاهی اوقات تغییرات کوچکی در بدن ایجاد می شود که باید آن ها را جدی بگیرید زیرا ممکن است نشانه وجود بیماری خطرناکی در بدن باشد.

علائم و هشدارهای بدن که ممکن است جدی نگیریم

باورتان می شود که برخی از تغییرات کوچک در بدن، نشانه یک مشکل جدی در سلامتی باشند؟ توجه به تک تک تغییراتی که در بدن شما اتفاق می‌ افتد سخت است، اما مواردی در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک هست که باید آن ها را جدی بگیرید.

جوشی که از بین نمی رود

مراقب جوش هایی که خوب نمی شوند، باشید. این نوع جوش ها در نهایت به یک کارسینوم سلول بازال تبدیل می شود که شایع ترین شکل سرطان پوست است. روش درمان آن هم جراحی موس یک راه حل آسان با کم‌ترین احتمال برگشت است.

جوش خطرناک

زخم فلس مانند برگشت‌پذیر

در طول ماه های زمستان، تجربه داشتن پوست خشک و پوسته پوسته غیرعادی نیست؛ اما بهتر است مراقب لکه‌ های فلس داری که از بین نمی ‌روند یا دوباره عود می کنند، باشید. با این که گاهی اوقات ممکن است این عارضه همان اگزما باشد، اما احتمال این که کراتوز اکتینیک هم باشد؛ وجود دارد.

این ها ضایعات پیش سرطانی هستند که در اثر آسیب اشعه ماوراء بنفش خورشید (UV) ایجاد می شوند و اغلب به صورت لکه های خشن پوست در نواحی در معرض آفتاب مثل صورت، پوست سر، لب ها و پشت دست ها مشاهده می شوند.

معمولا توصیه می شود همیشه از لوسیون SPF دار استفاده کنید تا از هر نوع آسیب ناشی از نور خورشید جلوگیری کرده و این ضایعات قبل از تبدیل شدن به موارد جدی تر درمان شود.

خطوط قرمز روی ناخن ها

بسیاری از افراد نمی دانند که ناخن ها می تواند چیز های زیادی در مورد سلامت شان فاش کند. یکی از مواردی که باید بررسی شود؛ خط قرمز روی یک یا چند ناخن شما است. این خطِ قرمز معمولا بی خطر است و فقط می تواند به معنای نازک شدن ناخن باشد؛ اما در برخی موارد ممکن است معنای دیگری داشته باشد.

اگر این خطوط قرمز روی انگشتان دیگر هم مشاهده شود، ممکن است ناشی از التهاب ریشه ناخن در اثر بیماری‌ های مختلفی مثل پسوریازیس یا لیکن پلان باشد. اگر فقط یک ناخن تحت تأثیر قرار بگیرد، این خط قرمز شاید به دلیل رشد خوش‌خیم برخی مواردی از جمله لیپوما (تومور چربی)، فیبروم یا زگیل در ناخن ایجاد شود. اگر تغییری در خط مثل پهن شدن به وجود آمد، آن را به پزشک نشان دهید.

علائم بیماری روی ناخن

لب های خشکیده و ترک خورده

ترک خوردگیِ لب ها تقریبا با سردی هوا بیشتر می شود؛ اما می تواند نشانه ای از شیلیت اکتینیک یا همان بیماری پوستی پیش سرطانی که در آن لب ها خشک و ترک خورده به نظر می رسند، هم باشد.

وقتی چنین آسیب‌ هایی که ناشی از نور خورشید هستند به ‌موقع شناسایی شود، روند تغییر لب‌ ها را می‌ توان با استفاده منظم از کرم‌ های ضد آفتاب و محافظت در برابر آفتاب معکوس کرد. مهم تر از همه، شیلیت اکتینیک درمان نشده ممکن است به کارسینوم سلول سنگفرشی لب تبدیل شود. افرادی که در معرض نور خورشید قرار می گیرند و هر ضایعه یا خون ریزی روی لب ها دارند، لازم است که توسط پزشک معاینه شوند.

تغییر در وضعیت کک و مک ها

لک و کک و مک با افزایش سن تغییر می کنند، اما بررسی این که آیا لک روی صورت شما به مرحله خطرناک‌تر رسیده یا خیر؛ مهم می باشد. عدم تقارن، بی نظمی مرزی، تغییر رنگ (مثل قهوه ای، سیاه، سبز، آبی، قرمز)، تغییر قطر (بیشتر از 6 میلی‌متر شدن) و هر گونه تحول؛ به شما و پزشک تان در مورد ضایعات پوستی نگران کننده تر مثل سرطان پوست ملانوم هشدار می دهند.

کک و مک ها

نازک شدن ابروها

با افزایشِ سن، افراد ریزش موی طبیعی را تجربه می کنند، اما مراقب نازک شدن ابرو ها باشید. این می ‌تواند نشانه کم ‌کاری تیروئید باشد و برای انجام آزمایش‌ های آزمایشگاهی لازم است که به پزشک مراجعه کنید. اگر ریزش مو ناشی از بیماری تیروئید باشد، درمان آن بیماری زمینه ای ضروری است و از دارو و جراحی گرفته تا تغییر رژیم غذایی و مصرف مکمل های گیاهی را شامل می شود.

ضخیم و تیره شدن پوست در چین و چروک های بدن

اختلالی به نام آکانتوز نیگریکانس با تیره شدن چین های پوست زیر بغل، کشاله ران یا گردن مشخص می شود. این تغییر ظریف ممکن است نشانه ای از مقاومت بدن به انسولین باشد که باید در اسرع وقت توسط پزشک بررسی شود. کودکانی که این مشکل را تجربه می کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.

لکه های سفید روی ناخن

معمولا این مورد جای نگرانی ندارد و ناشی از ضربه به کوتیکول است اما در برخی موارد ممکن است نیاز باشد که بررسی بیشتری انجام شود. برخی از بیماران ممکن است شاهد تغییرات گسترده‌ تری در ناخن که به رنگ پریدگی شناخته می ‌شود، باشند. در چنین مواردی بیماری قلبی، بیماری کلیوی، بیماری کبد یا کمبود پروتئین و ویتامین باید توسط پزشک مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

هشدار، این علائم کوچک در بدنتان را جدی بگیرید

52
این مطلب مفید بود ؟20
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
برچسب : سلامت بدن
وبگردی