کمپ ترک اعتیاد مشهد

هروئین چگونه باعث اعتیاد می شود؟

کد مطلب : 103631
زمان مطالعه : 4 دقیقه

اعتیاد تعادل منطقی میان لذت و درد را در مغز تغییر می دهد. فرآیند اعتیاد تنها منحصر به مواد مخدر و هروئین نیست و هر رفتار لذت بخش دیگری که بیش از حد انجام شود نیز می تواند منجر به اعتیاد شود.

تحقیقات نشان داده اند که درد و لذت از مناطق یکسانی در مغز نشات می گیرند و مواد افیونی و دوپامین هر دو، در تعدیل این احساسات (درد و لذت) نقش مهمی دارند. درحقیقت مواد مخدر اثرات خود را از طریق سیستم دوپامینرژیک در بدن بروز می دهند. چنانچه به مصرف هروئین یا هر ماده مخدر دیگری اعتیاد دارید فقط کافیست با کمپ ترک اعتیاد مشهد تماس بگیرید و برای همیشه مصرف این بلای خانمان سوز را کنار بگذارید.

کمپ ترک اعتیاد در مشهد

هروئین چیست؟

هروئین که با نام علمی دیامورفین یا دی استیل مورفین نیز شناخته می شود اغلب برای درمان دردهای متوسط ​​تا شدید در پزشکی تجویز می شود. از آن جایی که این دارو به دلیل اثرات منفی که بر وابستگی و سلامتی بدن دارد، بسیار با احتیاط تجویز می شود. درواقع از هروئین فقط در شرایطی که نیاز است تا برای دردهای شدید، مسکن تجویز شود، از این ماده استفاده می شود.

هروئین از دهه 1870 کشف شده و خواص اعتیادآور آن نیز خیلی زود آشکار شد.

نحوه اثرگذاری هروئین

هروئین پس از مصرف با تبدیل شدن به مورفین و اتصال به گیرنده های دوپامین باعث ایجاد احساس لذت در فرد می شود.

علاوه بر احساس لذت، ممکن است فرد همچنین خارش، تهوع و در برخی موارد استفراغ را نیز تجربه کند.استفاده از مداخلات اجتماعی برای ترک هروئین می تواند به سادگی تماس با کمپ ترک اعتیاد مشهد باشد. با یک تماس می توانید سوء مصرف هروئین را برای همیشه کنار بگذارید.

نوروبیولوژی هروئین

اعتیاد به هروئین بر روی چندین ناحیه زیر در مغز اثر می گذارد:

  • عقده‌های قاعده‌ای
  • آمیگدال
  • قشر جلوی مغز

اعتیاد به هروئین بر روی چندین انتقال دهنده عصبی زیر در مغز اثر می گذارد:

  • دوپامین
  • فاکتور آزادکننده کورتیکوتروپین
  • نوراپی نفرین
  • گلوتامات

بدن ما به خودی خود دارای مواد افیونی درون زایی است که در سیستم عصبی مغز ما در گردش هستند. این مواد، درد و لذت و همچنین تنفس ما را تنظیم می کنند. در این میان هروئین یک ماده افیونی اگزوژن (خارجی) است که به گیرنده های مواد افیونی که در حالت طبیعی در بدن ما هستند، متصل شده و سیگنال های درد را مسدود می کند. به همین دلیل است که هروئین در برخی موارد به عنوان مسکن تجویز می شود.

چرخه اعتیاد به هروئین به صورت زیر است:

  1. ابتدا با مصرف هروئین، مسیرهای پاداش در مغز تحریک می شوند.
  2. سیستم های افیونی و دوپامین تحریک می شوند.
  3. موجب احساس تکرار فرآیند مصرف در فرد می شوند.
  4. چنانچه مجدد هروئین مصرف نشود، آمیگدال باعث ایجاد حس ناخوشایند در فرد می شود.
  5. اختلالات قشر جلوی مغز باعث میل شدید به مصرف مجدد می شود.

بهترین کمپ ترک اعتیاد مشهد

هروئین چگونه باعث اعتیاد می شود؟

قشر جلوی مغز یکی از مهم ترین نواحی مغز در بسیاری از پردازش‌های مهم است. قشر پیش پیشانی مسئول بسیاری از توانایی های ما در برنامه ریزی و آینده نگری است. بنابراین آسیب به ناحیه پیش پیشانی باعث عدم بازداری، بی علاقگی، از دست دادن ابتکار عمل و تغییرات شخصیتی می شود.

مصرف مزمن مواد مخدر ازجمله هروئین باعث می شود تا قشر پیش پیشانی دچار کاهش عملکرد شود. این مشکل از طریق عدم تعادل در میزان انتقال دهنده های عصبی دوپامین و گلوتامات و همچنین از طریق تغییرات مربوط به اتصال عصبی اتفاق می افتد.

از آنجایی که قشر جلوی مغز که برنامه ریزی را برعهده دارد، به درستی عمل نمی کند، مقاومت فرد در برابر ترک بیشتر می شود. علاوه بر این، با اعتیاد به این ماده، احساسات مختل می‌شوند و فرد در برابر استرس و احساسات منفی بسیار آسیب‌پذیر می شود. درنتیجه تلاش می کند تا با مصرف بیشتر هروئین، این احساسات را از بین ببرد.

از نشانه های اعتیاد به هروئین این است که فرد برای جلوگیری از احساس ناخوشایند، به مصرف مجدد هروئین روی می آورد.

اثرات طولانی مدت هروئین بر مغز

سوء مصرف هروئین در طولانی مدت باعث تغییرات زیادی در مغز می شود. هروئین باعث کاهش ماده خاکستری و ماده سفید در مغز شده و به این ترتیب بر احساسات، حرکات، رفتار و واکنش های استرسی فرد اثر می گذارد.

با مصرف هروئین، هم دوپامین و هم اندورفین های طبیعی مغز کاهش شدیدی پیدا می کنند. درواقع مغز سعی می کند سطوح بالای هروئین را با کاهش حساسیت گیرنده های این انتقال دهنده های عصبی، جبران کند. درواقع مغز از بازجذب دوپامین جلوگیری می کند تا بتواند افزایش هروئین را جبران نماید. این یکی از مؤلفه‌های کلیدی ترک است. به همین دلیل است که در دوران ترک، فرد تلاش می کند تا با مصرف مجدد، لذت را تجربه کند و عامل بازگشت فرد به مصرف مخدر است.

این تغییرات ساختاری و عصبی شیمیایی در مغز که گفته شد باعث اختلال در عملکرد اجرایی، حافظه، خلق و خو و افزایش اختلالات روانی می شود.

توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .