.jpg)
زیباترین فیلم های ایرانی درباره امام حسین(ع) و عاشورا (جدید و قدیمی)
فیلم هایی با محوریت زندگی امام حسین (ع) که در لوکیشن واقعی کربلا ساخته شده و روایتگر حماسهای واقعی در فضایی کاملاً تاریخی و معنوی است.
زیباترین فیلم های ایرانی درباره امام حسین(ع) و عاشورا
با فرا رسیدن ماه محرم بسیاری از علاقهمندان به فیلمهای مذهبی مشتاق دیدن فیلمهای سینمایی مرتبط با وقایع روز عاشورا و زندگی امام حسین (ع) و یارانش هستند. جالب است بدانید که علاوه بر فیلمهای مختلف و زیبایی که در ایران دربارهی عاشورا ساخته شده، فیلم های عاشورایی خارجی نیز دربارهی این موضوع ساخته شدهاند.
از فیلم های خارجی درباره امام حسین (ع) میتوان به فیلم واقعه عاشورا ساخت عراق و چندین فیلم سینمایی دیگر از سینمای جهان عرب اشاره داشت. با این وجود سینمای ایران همواره پیشتاز این ژانر از فیلمها بوده و تاکنون آثار مختلفی در باب اتفاقات عاشورا یا ماجراهای پیرامون آن ساخته شده است. به بهانهی آغاز روزهای ماه محرم و درخواست مخاطبان مبنی بر معرفی فیلم سینمایی امام حسین جدید ترین لیست فیلم سینمایی محرمی را در این بخش از بخش فیلم و سریال نمناک به شما معرفی خواهیم کرد.
فیلم سینمایی عصر روز دهم (1387) در لوکیشن واقعی کربلا
فیلم عصر روز دهم به نویسندگی و کارگردانی مجتبی راعی در سال 1387 ساخته شده و تنها فیلم ایرانی است که در لوکیشن واقعی کربلا فیلمبرداری شده و تصاویری از مراسم عزاداری عاشورا و تاسوعا را نشان میدهد. در این فیلم سینمایی، دكتر مريم شيرازی با گروهی از پزشكان هلال احمر برای كمك به مردم عراق عازم اين كشور میشود و در این میان تصميم به جستجو برای يافتن خواهر گمشدهاش میگيرد.
او در این جستجو با فضای عزاداری عاشورا در کربلا مواجه شده و تحت تأثیر این فضا قرار میگیرد. هانیه توسلی، احمد مهرانفر، آفرین عبیسی، سلیمه رنگزن، زهره حمیدی، عبدالرضا الطائی و ... از بازیگرانی هستند که در فیلم سینمایی عصر روز دهم ایفای نقش داشتهاند.
فیلم سینمایی سفیر (1360)
فیلم سفیر به کارگردانی فریبرز صالح، یکی از نخستین فیلمهای سینمای ایران در ژانر مذهبی و با موضوع امام حسین (ع) است. این فیلم سینمایی در سال 1360 ساخته شده و گوشهای از زندگی قیس ابن مسهر را به تصویر میکشد. قیس نمایندهی امام حسین (ع) بوده که با نامهای برای سلیمان خزاعی به طرف کوفه حرکت میکند و در راه به دست شرطههای ابن زیاد، والی کوفه دستگیر و به زندان انداخته میشود.
قیس پیش از دستگیری نامه را از بین میبرد و در زندان نیز زندانیان را بر ضد زندانبانها میشوراند. او روزی که به درخواست ابن زیاد قرار است اعلام کند تا بیعتش با امام شکسته شده، علیه یزید سخنرانی میکند. ابن زیاد هم قیس را از بالای برج ارک به پایین انداخته و او را به شهادت میرساند. در این فیلم سینمایی که در اولین دورهی جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد، بازیگرانی چون فرامرز قریبیان، عزتالله مقبلی، جلال پیشواییان، کاظم افرندنیا، محمدتقی کهنمویی و ... ایفای نقش داشتهاند.
فیلم سینمایی روز واقعه (1373)
فیلم روز واقعه که در سیزدهمین دورهی جشنواره فیلم فجر توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم را از آن خود کند، یکی از ماندگارترین آثار سینمایی مرتبط با عاشورا و امام حسین (ع) است. این فیلم سینمایی به کارگردانی شهرام اسدی، بر اساس فیلمنامهای از بهرام بیضایی و تهیهکنندگی مرتضی شایسته ساخته شده است. روز واقعه داستان عبدالله، جوانی نصرانی را روایت میکند که به تازگی مسلمان شده و در روز عروسیاش در میان شادی دیگران، ندایی میشنود که او را به یاری فرا میخواند. عبدالله به دنبال این ندا مسیری طولانی را بیابان به بیابان طی میکند و سرانجام زمانی به کربلا میرسد که عصر روز عاشوراست و در آن زمان حقیقت را بر سر نیزه میبیند.
صحنههای پایانی فیلم سینمایی روز واقعه به خوبی غربت عصر عاشورا را نشان میدهد و مخاطبش را وارد این فضا میکند. در این فیلم سینمایی که دیالوگهای آن یکی از نقاط عطفش محسوب میشود، بازیگرانی مانند علیرضا شجاع نوری، عزتالله انتظامی، جمشید مشایخی، مهدی فتحی، محمدعلی کشاورز، سعید نیکپور، عنایت بخشی، حسین پناهی و ... ایفای نقش داشتهاند.
فیلم به خاطر هانیه (1373)
فیلم سینمایی به خاطر هانیه به کارگردانی کیومرث پوراحمد، یکی دیگر از فیلمهای سینمای ایران است که به شکلی غیرمستقیم به ماه محرم و عاشورا مرتبط میشود. کیومرث پوراحمد در این فیلم خود از چند ویژگی واقعهی عاشورا عاریت گرفته است. بارزترین ویژگی نیز مصیبتی است که قهرمان کودک فیلم دچار آن میشود؛ اما به جای تسلیم، درصدد اثبات حقانیت خود و انجام هدفی که در ذهن دارد، برمیآید. او سمبل صبر و پایمردی است و جایی که تصمیم میگیرد زیر نگاه سنگین دیگران که پدرش را متهم به قتل کردهاند، نذر پدر برای شفای دخترش که فلج شده را ادا کند و شب تا صبح در ماه محرم دمام بزند، این صبر را به تصویر میکشد.
اوج هنرنمایی به خاطر هانیه نیز جایی است که پسرک در میان مویه و عزاداری دیگران دمام میزند و بی قرار میشود. این صحنه یکی از سکانسهای تأثیرگذار و احساسی سینمای ایران به حساب میآید. فیلم به خاطر هانیه با بازی چهرههایی چون مهوش افشارپناه، عباس عالیزاده، رحیم هودی، علی قربانی، مهدی فقیه، آمنه بارانی و ... ساخته شده است.
رستاخیز (1392)
یکی از جنجالیترین فیلمهای سینمایی در حوزهی محرم و امام حسین (ع) فیلم رستاخیز به نویسندگی و کارگردانی احمدرضا درویش است. این فیلم در سیودومین دورهی جشنواره فیلم فجر به اکران درآمد و در ۸ بخش از جمله بهترین فیلم و بهترین کارگردانی برندهی سیمرغ بلورین شد. رستاخیز در سال 1394 یک روز در سینماهای ایران اکران شد، اما به دنبال اعتراض افراد مذهبی به خاطر به تصویر کشیده شدن چهرهی حضرت عباس (ع) از پردههای اکران پایین آمد. رستاخیز در سال 1400 اما سرانجام از توقیف درآمد و به صورت آنلاین اکران شد. این فیلم سینمایی داستان بکیر ابن حر را روایت میکند که پس از به خلافت رسیدن یزید، مأمور رساندن نامهی او به مدینه میشود. بکیر در مکه با اندیشهها و خط فکری امام حسین (ع) آشنا شده و در نهایت در روز عاشورا به همراه پدر خود، حر ابن یزید ریاحی به سمت حق تغییر مسیر داده و به شهادت میرسند. فیلم روز رستاخیز با بازیگرانی نامآشنایی چون بابک حمیدیان، آرش آصفی، حسن پورشیرازی، فرهاد قائمیان، پوریا پورسرخ، بهادر زمانی و ... ساخته شده و در سینماهای خارج از ایران نیز به اکران درآمده است.
شور عاشقی (1402)
جدیدترین اثر سینمای ایران با محوریت عاشورا و محرم، فیلم شور عاشقی به نویسندگی و کارگردانی داریوش یاری است که در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر اکران شد. داستان این فیلم دربارهی کاروان اسرای کربلاست که از کوفه تا شام حرکت میکنند و در میان کاروان، سلما زنی است که مأمور میشود پیامرسان کاروان اسرای کربلا و حضرت زینب (س) باشد و با آگاهی دادن به آدمهایی که توسط شمر و مأموران فریب خوردهاند، آنها را روشن کند تا حقیقت در میان آنها آشکار شود. در این فیلم سینمایی چهرههایی مانند شهره موسوی، پیام احمدینیا، مهدی زمینپرداز، سیامک صفری، نادر فلاح، علیرضا استادی، بهرام ابراهیمی و ... نقشآفرینی داشتهاند.