محمدجواد ظریف

بیوگرافی محمدجواد ظریف و اصالت همسرش+ شغل فرزندان، داماد و عروسش

تاریخ انتشار : ۱۴۰۴/۰۴/۲۴
کد مطلب : 108117
زمان مطالعه : 4 دقیقه

بیوگرافی کامل محمدجواد ظریف به‌همراه اطلاعاتی از اصالت و همسرش، شغل فرزندان، و زندگی خانوادگی‌اش را در این مطلب جامع بخوانید.

بیوگرافی محمدجواد ظریف

نام:محمدجواد

نام خانوادگی:ظریف خوانساری

تاریخ تولد:۱۷ دی ۱۳۳۸

محل تولد:تهران

محمدجواد ظریف
بیوگرافی محمدجواد ظریف

زندگی شخصی محمدجواد ظریف

محمدجواد ظریف خوانساری در ۱۷ دی ۱۳۳۸ در تهران به دنیا آمد. او از سیاستمداران و دیپلمات ‌های برجسته ایران است که سابقه وزارت امور خارجه در دولت ‌های یازدهم و دوازدهم را دارد و پیش از آن نیز نماینده و سفیر ایران در سازمان ملل متحد بوده است.

همسر محمدجواد ظریف

ظریف و همسرش مریم ایمانیه در تابستان ۱۳۵۸ از طریق خواهر ظریف با هم آشنا شدند و ازدواج کردند؛ پس از مراسم ازدواج، محمدجواد ظریف به همراه همسرش به نیویورک نقل مکان نمودند تا تحصیلات و فعالیت حرفه‌ ای خود را ادامه دهند. مریم ایمانیه فارغ‌التحصیل رشته تغذیه است. در مورد اصالت همسر ایشان و سوال همسر ظریف اهل کجاست، تنها میتوان گفت او یک ایرانی است.

محمد جواد ظریف و همسرش
محمد جواد ظریف و همسرش مریم ایمانیه

فرزندان محمد جواد ظریف

محمد جواد ظریف و همسرش صاحب دو فرزند هستند، یک پسر و یک دختر که هر دو در آمریکا متولد شده ‌اند. هر دو فرزند محمد جواد ظریف ازدواج کرده ‌اند و نتیجه آن؛ دو نوه برای ظریف و همسرش بوده است.

شغل فرزندان محمد جواد ظریف

پسر ظریف مهندسی برق خوانده و فوق ‌لیسانس مدیریت دارد و دخترش نیز دارای مدرک مهندسی معماری داخلی است.

محمد جواد ظریف و فرزندانش
محمد جواد ظریف و همسرش در کنار فرزندانشان

داماد و عروس ظریف

دکتر ظریف دراین باره میگوید:

دامادم فوق لیسانس مدیریت دارد و مدیر یک شرکت خصوصی است. عروسم دکترای نانوتکنولوژی دارد و بیشتر به تربیت فرزندش مشغول است و به طور پاره وقت در دانشگاه فعالیت دارد.

محمد جواد ظریف اصالتا اهل کجاست؟

برای پاسخ به این سوال باید بدانیم پدر ظریف اهل کجاست. در اطلاعات منتشر شده از دکتر ظریف در ویکی پدیا میخوانیم او در تهران به‌دنیا آمد اما پدر و پدربزرگش از تجار اصفهان بودند و برخی معتقدند که نام خانوادگی ظریف که به خوانساری ختم میشود، میتوان مرتبط به خوانسار اصفهان باشد.

تحصیلات ظریف

محمدجواد ظریف تحصیلات دانشگاهی خود را از سال ۱۳۵۶ در ایالات متحده آمریکا آغاز کرد. او ابتدا در کالج درو سانفرانسیسکو دیپلم گرفت و سپس موفق به دریافت کارشناسی و کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل از دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو شد.

پس از آن، برای ادامه تحصیل به دانشگاه دنور (دانشکده مطالعات بین‌الملل جوزف کوربل) در ایالت کلرادو رفت و در سال ۱۳۶۳ مدرک کارشناسی ارشد مطالعات بین‌الملل و سرانجام دکترای حقوق و روابط بین‌الملل خود را در سال ۱۳۶۷ از همان دانشگاه اخذ کرد.

رشته تحصیلی و تجربه‌ های دانشگاهی ظریف، زمینه اصلی فعالیت حرفه‌ای و دیپلماتیک او را در عرصه روابط بین‌الملل و حقوق بین‌الملل رقم زد و نقش مهمی در شکل‌گیری دیدگاه‌ها و مهارت ‌های وی ایفا کرد.

جوانی محمد جواد ظریف
عکس جوانی محمد جواد ظریف

شروع فعالیت محمدجواد ظریف در عرصه سیاست

ظریف فعالیت حرفه‌ای خود را در سال ۱۳۵۷ و همزمان با تحصیل در آمریکا به عنوان مشاور در سرکنسولگری ایران در سان‌فرانسیسکو آغاز کرد. او تا سال ۱۳۵۹ در این سمت حضور داشت و سپس از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۱ به عنوان مشاور سیاسی، رایزن و کاردار نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد مشغول به کار شد. این تجربه او را در همان ابتدای جوانی با فضای دیپلماسی و روابط بین‌الملل آشنا کرد و زمینه ‌ساز حضور فعال وی در عرصه سیاست خارجی ایران شد.

سوابق و مسئولیت های ظریف

  • آغاز فعالیت حرفه‌ای در سال ۱۳۵۷ به عنوان مشاور سرکنسولگری ایران در سانفرانسیسکو
  • مشاور سیاسی، رایزن و کاردار نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد (۱۳۵۹ تا ۱۳۶۱)
  • مشاور وزیر خارجه وقت در سال‌های ۱۳۶۷ و ۱۳۶۸
  • سفیر و معاون نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد (۱۳۶۸ تا ۱۳۷۱)
  • معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه (۱۳۷۱ تا ۱۳۸۱)
  • سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد (۱۳۸۱ تا ۱۳۸۶)
  • دستیار ارشد وزیر امور خارجه تا سال ۱۳۸۹ و پس از آن معاون بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی
  • وزیر امور خارجه در دولت یازدهم و دوازدهم جمهوری اسلامی ایران (۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰)
  • رئیس تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در مذاکرات برجام
  • تدریس در دانشگاه‌های معتبر و استاد میهمان در دانشکده‌های روابط بین‌الملل و حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
  • مسئولیت‌های بین‌المللی مانند ریاست کمیته حقوقی مجمع عمومی سازمان ملل متحد، رئیس کمیسیون فرهنگی یونسکو و معاونت مجمع عمومی سازمان ملل
نظرات