روز ششم محرم

روز ششم محرم به نام کیست و چه اتفاقی افتاد؟

تاریخ انتشار : 14 تیر 1403کد مطلب : 94397زمان مطالعه : 2 دقیقه
شب ششم محرم به نام یکی از فرزندان امام حسن(ع) منسوب بوده که ماجرا و دلیل نام گذاری روز ششم ماه محرم را با حدیث هایش مشاهده میکنید.

روز ششم محرم متعلق به کیست؟

بوی ماه محرم می آید، ماه سوگواری و عزا در غم پسر فاطمه، ماهی که صدای عزاداری شیعیان، نوحه و روضه خوانی، سینه زنی و زنجیر زنی از هر سویی به گوش می رسد، ماهی که هر یک از شب و روزهایش به یکی از شهدای دشت کربلا اختصاص دارد. در این بخش از نمناک به سوال برخی از کاربران در مورد نامگذاری روز ششم محرم، روز ششم محرم شهادت کیست؟ روز ششم محرم متعلق به کیست؟ پاسخ داده ایم.

شب و روز ششم ماه محرم :حضرت قاسم (ع)

هر یک از شب های محرم به نام یکی از شهدا یا شخصیت ها یا وقایعی مرتبط با جریان کربلا نام گذاری شده است.در عُرفِ عزاداریِ شیعیان در ایران، شب 6 محرم به قاسم(ع) اختصاص دارد.

علت نام گذاری ششم محرم بنام حضرت قاسم

شب ششم محرم به حضرت قاسم بن الحسن (علیه‌السّلام) منسوب بوده و ذاکران و مداحان در این شب به نقل مصائب وی می‌پردازند. روضه شب ششم محرم، به ذکر مصائب و شهادت مظلومانه در کربلا، اختصاص یافته است. نامگذاری شب ششم محرم از طرف مداحان و ذاکران اهل بیت، برای زنده نگه داشتن یاد حماسه بزرگ عاشورا و جایگاه قاسم پسر نوجوان امام حسن(ع) انجام شده است.

روز ششم محرم

قاسم بن حسن (ع) در واقعه ی کربلا

قاسم بن حسن از فرزندان امام حسن(ع) است که در واقعه کربلا به شهادت رسید. نقل شده در شب عاشورای سال 61ق هنگامی که امام حسین(ع) به یارانش خبر داد که روز بعد کشته می شوند، قاسم بن حسن از او پرسید:

آیا من هم کشته می‌شوم؟

امام حسین از او پرسید:

مرگ در نزد تو چگونه است؟

قاسم پاسخ داد:

«یا عَمَّ اَحْلی مِن الْعَسَل:ای عمو شیرین‌تر از عسل»(خصیبی، الهدایة الکبری، 1419ق، ص204)

قاسم بن حسن روز عاشورا به حضور امام حسین(ع) آمد تا اجازه‌ی جنگیدن با دشمنان را بگیرد. امام او را در آغوش گرفت و هر دو مدتی گریه کردند تا اینکه هر دو غش کردند. قاسم اصرار می‌کرد و دست و پای امام حسین(ع) را می‌بوسید تا این‌که امام به او اجازه داد.( مجلسی، بحارالأنوار، 1413ق، ج45، ص34.)

قصه دامادی حضرت قاسم در صحرای کربلا

برخی مداحان و روضه خوانان در مراسم های عزاداری قصه دامادی جناب قاسم علیه السلام در کربلا و تزویج او با فاطمه بنت الحسین (ع) را بیان می کنند که صحت ندارد. به گفته برخی محققان نخستین کسی که داستان عروسی قاسم را ذکر کرده، ملاحسین واعظ کاشفی در روضه الشهدا است( پیشوایی، مقتل جامع، 1395ش، ج2، ص555)

ملاحسین واعظ کاشفی(درگذشته 910ق) در کتاب روضة الشهدا نقل کرده است که پس از اجازه امام حسین(ع) به عازم شدن قاسم برای جنگ،‌ به قاسم فرمود:

پدرت به من وصیت کرده که یکی از دخترانم را به عقد تو درآورم و به عباس(ع) و عون و زینب(س) فرمود:مقدمات عقد قاسم را فراهم کنند. پس قاسم در روز عاشورا عروسی کرد و سپس وارد میدان شد.(کاشفی، روضه الشهداء، نوید اسلام، ص401.)

روز ششم محرم به نام کیست و چه اتفاقی افتاد؟

4.37
ارزان‌ترین قیمت تور تایلند امروز چقدر است؟! یه سفر متفاوت!! تور شفق قطبی رو از دست نده!!!
این مطلب مفید بود ؟61
منبع : بخش دین و مذهب نمناک/ن/ا.ن
برچسب : ماه محرم
وبگردی