
بیوگرافی نادر طالب زاده و همسر اول و دومش+ فرزندان و علت فوت طالب زاده
از زندگی تا درگذشت نادر طالبزاده؛ با همسر اول و دومش، فرزندان و ماجرای بیماریای که منجر به فوت این چهره سرشناس شد آشنا شوید.
بیوگرافی نادر طالب زاده
نام:نادر
نام خانوادگی:طالبزاده اردوبادی
تاریخ تولد:۴ دی ۱۳۳۲
محل تولد:تهران
پیشه:مستند ساز، تهیه کننده، کارگردان، مجری
زندگی شخصی نادر طالب زاده
نادر طالب زاده اردوبادی متولد ۴ دی ۱۳۳۲ بوده که در تهران متولد شد. او مستندساز، تهیهکننده، کارگردان و مجری سرشناس ایرانی بوده است که با ساخت مستندها و برنامه های تلویزیونی تأثیرگذار، نقش مهمی در معرفی مسائل فرهنگی و سیاسی ایران داشت. طالب زاده به خاطر رویکرد انتقادی و نگاه متفاوتش به موضوعات اجتماعی و بینالمللی شناخته می شود.
خانواده نادر طالب زاده
نادر طالب زاده اردوبادی در یک خانواده شناخته شده به دنیا آمد. پدر او سرتیپ منصور طالب زاده اردوبادی از فرماندهان ارتش دوران پهلوی بود و مادرش سیده وحیده امیرملوک شرفی، نوه آیتالله شرفالعالی اصفهانی محسوب می شود. این خانواده ریشه ای مذهبی داشته اند.
همسر اول نادر طالب زاده
نادر طالبزاده دوبار ازدواج کرد که همسر اول او اعظم باقری بود
ازدواج مجدد نادر طالب زاده و همسر خارجی اش
در سال های پایانی عمر، او با زینب مهنا، پژوهشگر و فعال حقوق بشر لبنانی، ازدواج کرد و این ازدواج تا پایان زندگی اش ادامه داشت.
فرزندان نادر طالب زاده
حاصل ازدواج اول طالب زاده سه دختر و یک پسر است. فرزندان طالب زاده از ازدواج اول هستند و درباره فرزندی از ازدواج دوم وی گزارشی وجود ندارد.
تحصیلات نادر طالب زاده
نادر طالبزاده از سن ۱۶ تا ۲۶ سالگی در آمریکا زندگی کرد و تحصیلات دانشگاهی خود را در آنجا ادامه داد. او ابتدا دانشجوی رشته پزشکی بود، سپس به ادبیات علاقهمند شد و در نهایت در رشته سینما تحصیل کرد. مدرک کارشناسی خود را در رشته ادبیات انگلیسی از دانشگاه راندولف میکن گرفت و سپس کارشناسی ارشد کارگردانی سینما را از دانشگاه کلمبیا در نیویورک دریافت کرد.
طالبزاده در دوران دانشجویی در دانشگاه کلمبیا، همزمان با وقوع انقلاب اسلامی ایران، برای فیلمبرداری از تحولات انقلاب به ایران بازگشت و فعالیت حرفهای خود را آغاز کرد.
شروع فعالیت حرفه ای نادر طالب زاده
طالبزاده فعالیت حرفهای خود را از سال ۱۳۵۹ در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با ساخت فیلم های مستند آغاز کرد. او پس از بازگشت به ایران در آستانه انقلاب، ابتدا به عنوان مترجم و راهنمای رسانه های خارجی فعال بود و ده روز پس از پیروزی انقلاب، در راهاندازی روزنامه «تهران تایمز» نیز نقش داشت.
نخستین آثار مستندسازی او مربوط به وقایع انقلاب و جنگ تحمیلی بود و بهعنوان مستند ساز به جبهه های جنگ نیز اعزام شد. پس از آن، تا پایان جنگ در مرکز تولید فیلم تلویزیون فعالیت داشت و بعدها مدیریت مرکز اسلامی آموزش فیلم سازی و تدریس در این مرکز را نیز بر عهده گرفت.
فوت و علت مرگ نادر طالب زاده
نادر طالب زاده عصر روز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ پس از طی یک دوره بیماری سخت و طولانی ناشی از نارسایی قلبی و لختگی خون در بخش مراقبت های ویژه یکی از بیمارستان های تهران درگذشت.
پیکر نادر طالبزاده در قطعه ۲۹ بهشت زهرا، در کنار مرتضی آوینی به خاک سپرده شد و مراسم تشییع و بزرگداشتی با حضور چهرههای فرهنگی و سیاسی برگزار گردید.