خلیج فارس

کاری که گوگل با خلیج فارس کرد +عکس

تاریخ انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۱۸
کد مطلب : 106273
زمان مطالعه : 1 دقیقه

صحبت های ترامپ درباره تغییر نام خلیج فارس بار دیگر خلیج نیلگون فارس را بر سر زبان ها انداخت. در این میان کاری که گوگل با خلیج فارس کرد از چشم ها پوشیده نماند.

بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، اپلیکیشن گوگل مپس در برخی نسخه‌ها نام «خلیج فارس» را به «خلیج عربی» تغییر داده است. کاربران خاورمیانه گزارش داده‌اند که جستجو با عباراتی نظیر «خلیج عربی» یا «خلیج فارس» منجر به نمایش نام «خلیج عربی» می‌شود.

وبگاه آرتی عربی نوشت که گوگل هنوز رسماً در این باره توضیحی نداده است. این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، پیشنهاد تغییر نام خلیج فارس به خلیج عربی را مطرح کرده بود.

این تغییر نام همزمان با تحولات دیپلماتیک بین واشنگتن و تهران در خصوص پرونده هسته‌ای و فشارهای کشورهای عربی برای تغییر نام تاریخی خلیج فارس رخ می‌دهد. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، با واکنش به این تغییر، آن را اقدامی با انگیزه‌های سیاسی و خصمانه خواند و تأکید کرد که این اقدامات هیچ مشروعیت قانونی و جغرافیایی ندارد و تنها باعث خشم ایرانیان در سراسر جهان خواهد شد.

خلیج فارس
نام خلیج فارس در گوگل

آبراه جنوبی ایران که از قرن شانزدهم میلادی با نام «خلیج فارس» شناخته می‌شود، در سطح جهانی به همین نام شهرت دارد، اما در بسیاری از کشورهای خاورمیانه از عبارت «خلیج عربی» استفاده می‌گردد.

در سال ۲۰۱۲، دولت ایران به دلیل عدم استفاده از نام «خلیج فارس» در نقشه‌های گوگل، تهدید به شکایت از این شرکت کرد. گوگل مپس در ایالات متحده این آبراه را با نام «خلیج فارس (خلیج عربی)» نشان می‌دهد، در حالی که نقشه‌های اپل صرفاً از عبارت «خلیج فارس» استفاده می‌کنند.

نظرات