روز جهانی خیارشور
خیارشور یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین ترشیجات در سراسر جهان است. تاریخ 14 نوامبر در تقویم به عنوان روز جهانی خیارشور ثبت شده است.

14 نوامبر روز جهانی خیارشور

خیارشور یکی از پرمصرف ترین شوریجات نه تنها در ایران بلکه در جهان است. در میان روزهای جهانی ثبت شده در تقویم یکی از روزها متعلق به خیارشور است، بله خیار شور. همین خیارهایی که بخشی از مواد اولیه سالاد الویه شما یا تزیین غذاهای مخصوص شما می شوند.

روز 14 نوامبر هر سال به روز جهانی خیارشور اختصاص یافته است. خیارشور تقریبا مورد علاقه مردم در کشور های مختلف است اما مصرف خیارشور در آمریکا از سایر کشورها بیشتر است. با مطالعه این بخش از نمناک با روز جهانی خیارشور و حقیقت های جالب در مورد خیارشور بیشتر آشنا شوید.

خیارشور

تاریخچه خیارشور و روز جهانی خیار شور

با تاسیس انجمن تولیدکنندگان خیار شور در سال 1949 در تقویم جهانی روزی تحت عنوان روز جهانی خیارشور ثبت شد اما این روز همیشه در 14نوامبر نبود و در روزهای مختلف آن را جشن گرفته اند.

تاریخچه خیارشور

تاریخچه کشف و پرورش خیار به 100سال قبل از میلاد مسیح می رسد. چینی ها نخستین ملتی بودند که خیار را پرورش داده و مصرف کردند و در قرن 16 میلادی، هندی ها خیار را به شکل امروزی اش به سراسر دنیا معرفی کردند پس تاریخچه خیارشور به هزاران سال پیش زمانی که در هند خیار ها به خیارشور تبدیل شدند، بر می گردد.

همانطور که گفتیم آغاز خیارشور از هند می باشد اما نامگذاری خیار شور مربوط به کشور هلند است، در کشور هلند کلمه Pekel نام گرفت که در این زبان به معنای آب و نمک بود.

تاریخچه خیارشور

درگذشته بدین دلیل خیارها را به خیارشور تبدیل می کردند که بتوانند به مدت طولانی تری از آنها استفاده کنند زیرا خیارها پس از چندین روز خراب می شدند و خیار تنها در فصلی خاص وجود داشت، به همین خاطر خیارها را در محلول آب و نمک و سرکه ریخته و تبدیل به خیار شور می کردند چراکه نمک و سرکه از رشد باکتری ها و فاسد شدن خیار ها جلوگیری می کند.

ملوانان هندی زمانی کهبرای دریا نوردی و شکار محصولات به دریا میرفتند، خیارشور را که ماندگاری بالایی دارد، همراه خود می بردند تا در صورتی که سفر آنها طولانی شد، چیزی برای خوردن داشته باشند. اینگونه بود که ملوانان هندی خیار شور را به مرور زمان به کل دنیا معرفی کردند.

روز جهانی خیارشور

یهودیان اروپای شرقی خیارشور را به لیست غذایی خود افزودند و پس از مهاجرت به نیویورک در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم خیار شور را به آمریکا معرفی کردند.

در گذشته کار تبدیل خیار به خیارشور بسیار سخت و زمانگیر بود اما در نهایت به لطف چند اختراع در قرن نوزدهم میلادی روش این فرآیند تغییر کرد.در قرن نوزدهم میلادی جیمز یانگ اولین اختراع به روش موم کردن به وسیله پارافین را اختراع نمود. این موم به شکل یک پوشاننده غذا استفاده میگردید و از ظرف های شیشه ای در این کار استفاده میشد.

دومین اختراع توسط فردی به نام جان میسون بود. اختراع او شیشه بسیار سنگینی بود که تحمل دریافت حرارت بالا برای میکروب زدایی را دارا بود. شما می توانید یکی از بهترین روش ها و طرز تهیه خیار شور” فوق العاده خوشمزه را در آشپزخانه نمناک بخوانید.

طرز تهیه خیار شور

حقیقت های جالب در مورد خیارشور

  1. آمریکایی ها بیشتر از مردم سایر کشورها خیارشور مصرف کرده و آنها تقریبا 20 بیلیون در سال مصرف خیارشور دارند و 70%از خانوارها خیارشور مصرف می کنند.
  2. مردم آمریکایی خیارشوری با دانه های ریز روی بدنه را ترجیح می دهند.
  3. اروپایی ها خیار شور با بدنه صاف را دوست دارند و بر عکس آمریکایی ها دانه های ریز برروی بدنه را کم تر ترجیح می دهند.
  4. آهنگ روز جهانی خیارشور pickle polka نام دارد.
  5. صدای گاز زدن خیار شور را snap گویند و صدای snap خوب از فاصله 30 سانتی متری شنیده می شود.

کالری خیارشور

جشن روز جهانی شور و ترشی

در روز 14 نوامبر که به روز جهانی خیارشور اختصاص یافته است، شما کافی است نوع شور و ترشی مورد علاقه خود را انتخاب کنید و از آن لذت ببرید.

خیارشور انواع مختلفی مانند نمکی، بی نمک، خیارشور شیرین، خیارشور تند، خیارشور ترش و ... دارد. در این روز حتی می توانید در کنار خوردن خیار شور ترشی مورد علاقه تان را بخورید و لذت ببرید.

روز جهانی ترشی

کالری خیارشور

هر 100 گرم خیارشور دارای 11 کالری می باشد پس نگران نباشید و این ماده غذایی کم کالری را در برنامه غذایییتان بگنجانید. خیارشور را می توان در سالاد، ساندویچ و انواع چیزهای دیگر استفاده کرد.

14 نوامبر روز جهانی خیارشور و تاریخچه ی جالب آن

4.739
این مطلب مفید بود ؟372
منبع : بخش سرگرمی نمناک/ن/ز.ت
برچسب : خیارشور
وبگردی