درمان جدید میکروب معده، ابتکار یک شرکت دانش بنیان
درمان جدید میکروب معده، ابتکار پژوهشگر همدانی
میکروب معده، عفونت معده، هلیکوباکتری و... همه نام های متفاوتی برای ابتلا معده به باکتری اچ. پیلوری هستند. این باکتری نیمی از مردم جهان و 60% مردم کشورمان را درگیر کرده و دلیل معده ضعیف و مشکلات گوارشی است که مردم ایران دیگر به آن عادت کرده اند. در این خبر، به بررسی نتیجه 15 سال تحقیق، پژوهش و آزمایش بالینی یک شرکت دانش بنیان که تحت نظارت وزارت علوم در حال فعالیت است، می پردازیم.
هلیکوباکتر پیلوری چیست؟
هلیکوباکترپیلوری یا میکروب معده، نوعی باکتری مارپیچی است که درون مخاط معده پنهان می شود و آرام آرام با رشد و تکثیر خود به غشاء معده آسیب میزند. این باکتری که با نام میکروب معده هم معروف است، درون معده فعالیت می کند و باعث ایجاد اختلال در سیستم گوارشی بدن خواهد شد.
در تصویر بالا از سمت چپ:در تصویر اول (A)، شما تصویری از داخل معده مشاهده میکنید. به سفیدی قشاء داخلی معده در بالای عکس دقت کنید. در عکس دوم، نور فلورسنت به داخل معده تابانده شده است، نواحی سبز رنگ که در عکس قبل سفید به نظر میرسید، نشانگر فعالیت شدید میکروب معده است. تصویر آخر هم (تصویر اول از سمت راست)، تصویر واقعی از میکروب معده است که با میکروسکوپ گرفته شده است.
چرا این بیماری در بسیاری درمان نمیشود؟
این باکتری به داخل مخاط معده نفوذ میکند و از دست اسید معده در امان می ماند. راهکار درمانی که مورد استفاده است، استفاده از آنتی بیوتیک هاست، اما متاسفانه درمان میکروب معده با آنتی بیوتیک، راهکاری خطرناک است. این باکتری سرسخت به آنتی بیوتیک عادت میکند یا اصطلاحا به درمان مقاوم می شود. به این علت است که بسیاری افراد سالها و حتی ده ها سال ممکن است با آن دست و پنجه نرم کنند.
مقاومت آنتی بیوتیکی
مقاومت این باکتری به درمان با آنتی بیوتیک های مختلف، شروع داستان است. متاسفانه طبق پژوهش های علمی انجام شده، میکروب معده عامل بیش از 80% سرطان های معده و دلیل اصلی عفونت و زخم معده است. استفاده از آنتی بیوتیک برای درمان این بیماری در بسیار افراد دو عارضه خطرناک دارد:
- میکروب به آنتی بیوتیک مقاوم می شود و حتی با دوزهای بالاتر نیز، این مشکل وجود خواهد داشت.
- از آنجا که آنتی بیوتیک ها باعث تخریب گلبول های سفید می شوند، سیستم ایمنی ضعیف می شود و فضا برای رشد مجدد بیماری، پس از اتمام دوره درمان آنتی بیوتیکی، فراهم می شود.
درمان میکروب معده
بر اساس توضیحات بالا و علم به اینکه این بیماری صعب العلاج، مشکلی جدی در کشورمان است، 16 سال پیش، مهندس بابک عزتی رنجبر (بنیانگذار شرکت دانش بنیان بادرنگ طب)، تحقیقاتی را شروع کرد که منجر به فراوری محصولی به نام (قطره بره موم) شد.
بره موم یا پروپولیس چیست؟
- فلاونوید یک ماده آنتی اکسیدانی قوی و ضد رادیکال های آزاد است؛
- این ماده در بازسازی سلولی در بدن نقش جدی ایفا می کند؛
- موجب تقویت سیستم ایمنی تا 2.5 برابر می شود؛
- عامل درمان عوامل التهاب و عفونی است؛
- قارچ کش و نابود کردن بیماری های باکتریایی؛
- تاثیر ویژه بر درمان بیماری های ویروسی،
- پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های عفونی؛
- جوانسازی بافت های بدن، پوست و گوارشی و…