غذاهای محلی

طرز تهیه انواع غذای محلی خوشمزه و به یاد ماندنی

شاید به جرات بتوان گفت که هیچ جای دنیا به اندازه کشور عزیزمان ایران دارای غذاهای محلی متنوع و خوشمزه نمی باشد. و این مسئله کاملا طبیعست . چون ما در جایی زندگی میکنیم که فرهنگ غذا رسم و رسوم خاصی دارد و مردمانمان آن سلیقه های بسیار عالی و جذابی را در طبخ غذاها بکار می برند.

از شمال تا جنوب کشور ایران بر اساس شرایط آب و هوایی و محصولاتی که در آنجا می روید غذای محلی متنوعی وجود دارد.

و انصافا بخاطر این تنوع بالا نمی توان نظر قطعی  و محکمی داد که کدام غذا و در چه شهری از ایران بهتر از شهرهای دیگر می باشد.

غذاهای معروف و خوشمزه ایرانی کدامند ؟

در ادامه این صفحه لیستی تقریبا کامل از غذاهای محلی متعلق به کشورمان را مشاهده خواهید کرد که هر کدام به تفکیک برای شما عنوان شده است : 

آش دوغ

یکی از غذاهای محلی و معروف شهر اردبیل ، سرعین و نواحی آذربایجان شرقی می باشد که به روش های متفاوتی در شهر های مختلف تهیه میشود. طعم نهایی این آش به نوع و طعم دوغ مصرف شده بستگی دارد و در صورت استفاده از دوغ محلی خوشمزه تر میشود. همچنین دوغ بکار رفته در این آش سرشار از کلسیم است.

آش دوغ

میرزاقاسمی

میرزاقاسمی از جمله پیش غذاهای خوشمزه شمالیست که به یکی از غذاهای محبوب و معروف ایرانی تبدیل شده و تقریبا در همه جای کشورمان طبخ می شود.چاشنی اصلی این غذا سیر می باشد و برای خوشمزه تر شدن این غذا باید بادمجان ها را روی زغال به صورت کبابی آماده کنید.

میرزا قاسمی

دیزی سنگی

دیزی سنگی یا آبگوشت یکی دیگر از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی هاست. دیزی را در ظرف های مختلفی می پزند و سرو می کند. با این وجود، آن دیزی که در دیگ سنگی پخته می شود طعمی دیگر و آداب خاص تری دارد.

این غذای خوشمزه با پختن گوشت ، دنبه گوسفند، پیاز، سیب زمینی و حبوبات تهیه میشود.

این غذا که در میان شاهان و ثروتمندان رواج داشت و کم کم به میان مردم آمد در زمان قاجاریه وارد ایران گردید.

خورش ماست اصفهان

خورش ماست یکی از غذاهای خوشمزه و بومی شهر اصفهان است که از گوشت گردن گوسفند ، زعفران ، شکر ، زرده تخم مرغ و ماست چکیده تهیه می شود و در قدیم به عنوان یک غذای اصلی درباری بود. این غذا مانند دیگر خورش ها ،جزو غذای اصلی محسوب نمیشود و بیشتر مانند انواع سوپ ها به عنوان پیش غذا و سرد سرو می شود.

قلیه ماهی

از جمله غذاهای لذیذ و پر خاصیت اهل جنوب است. این غذای خوشمزه که با ترکیب دقیق سبزی و ادویه های خوش عطر جنوب تهیه میشود. موجب افزایش طول عمر و مانع از بروز پوکی استخوان در افراد می شود.به توصیه اهل فن ، این غذا باید از ماهی هایی استفاده شود که گوشت لُخم دارند.

قلیه ماهی

اشکنه

یکی از غذاهای سنتی و قدیمی مردم ایران است که اصالت آن خراسانی است و مناسب روزهای سرد سال است و در قدیم از غذاهای پر مصرف محسوب می شده است.این غذای بدون گوشت بسیار مقویست و به راحتی می توانید آنرا در منزل تهیه کنید. این غذا نوعی خوراک است و عموما با پیاز، آرد و سبزیجات تهیه میشود.

اشکنه

لنجو یا ماهی آب پز

یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه استان سیستان و بلوچستان است . مواد تشکیل دهنده این غذا آچار، دوغ محلی ،پیاز، روغن،ماهی، زردچوبه، فلفل و نمک است . نام های دیگر این غذا ماهی دیگی و ماهی دوغی است. در این منطقه به دلیل تنوع بالای ماهی ، طبخ های مختلفی برای ماهی رواج دارد.

لنجو

یخنی نخود

که دراصل به معنای پخته یا گوشت پخته شده استیکی از غذاهای سنتی شیراز در استان فارس است و مواد تشکیل دهنده آن مثل آبگوشت می باشد.خوردن این غذا در کنارنان و ترشی بسیار لذیذ است.

یخنی نخود

اکبر جوجه

یکی از غذاهای قدیمی و اصیل مازندرانی است که اصالت آن متعلق به شهرستان گلوکاه می باشد. این غذا که ابتدا فقط در رستوران های شمالی سرو میشد الان در اکثر نقاط کشور طبخ میشود.اکبر جوجه که در واقعه از جوجه محلی مرغ درست می شود و طعم متفاوت آن به خاطر رب انار و کره و نوع پخت آن است بسیار خوشمزه است. انتخاب نام این غذا بر اساس نام موسس این رستوران علی اکبر کلبادی، صورت گرفت.

آش خشکبار

یکی از غذاهای محلی و مقوی استان همدان است که از انواع خشکبار برای پختن این آش استفاده می شود و مواد اصلی آن سبزی آش، گوشت استخوان دار،انواع خشکبار شامل آلبالو خشک، برگه هلو، آلو ترش خشک، رشته، شیره انگور، نخود، لویبا، ، عدس، پیاز و نعناع است.

آش خشکبار

این آش به علت داشتن املاح معدنی ،ویتامین ها و پروتئین بالا به تشکیل گلبول های قرمز و خونسازی بدن کمک شایانی می کند و باعث افزایش انرژی بدن می شود.

 

آب دوغ خیار
آب دوغ خیار غذایی ساده، سالم و سبک است که براحتی هضم می شود و به علت طبع خنکی که دارد، عطش را رفع می کند و از خستگی و رخوت ناشی از گرمی هوا می کاهد.
آبگوشت

طرز تهیه آبگوشت با دستور تهیه خانگی و خوشمزه

زمان مطالعه : 5 دقیقه
آبگوشت غذایی مقوی و خوشمزه که طرز تهیه جا افتاده ای را نیاز دارد تا بتواند طعم عالی به خود بگیرد و اصیل بودن آن حفظ شود.
غذای هزاری

طرز تهیه “هزاری” غذای محلی استان بندرعباس

زمان مطالعه : 2 دقیقه
“هزاری” یکی از لذیذ ترین غذا های محلی بندرعباس است که با ماهی و برنج تهیه می شود.
چکدرمه

طرز تهیه “چکدرمه” غذای ترکمنی ؛ سنتی و خوشمزه

زمان مطالعه : 1 دقیقه
“چکدرمه” یکی از انواع غذاهای بومی و محلی استان گلستان، بندر ترکمن و آق قلا است که با صرف وقت و سلیقه می توانید این غذای خوشمزه را درست کنید.
ماشله

طرز تهیه “ماشله” غذای محلی و خوشمزه ایرانی

زمان مطالعه : 1 دقیقه
ماش از پایه های غذای “ماشله” می باشد که رنگ سبز خاص و طعم خوبی به آن می دهد.با ما همراه باشید.
آش عباسعلی

طرز تهیه “آش عباسعلی” کرمانشاهی با مواد اولیه مفید

زمان مطالعه : 2 دقیقه
“آش عباسعلی” کرمانشاهی یک آش بسیار مقوی است که ترکیباتی غنی پروتئین و املاح معدنی همچون زینک دارد. برای داشتن یک وعده غذایی کامل این آش گزینه ی خوبی است.
کله پاچه

طرز تهیه “کله پاچه” فوق العاده لذیذ و خوشمزه

زمان مطالعه : 2 دقیقه
نیاز به تعریف از “کله پاچه” نیست یک غذای ترسناک اما فوق العاده لذیذ و خوشمزه که اصولی برای درست کردن دارد.
پلو زعفرانی

طرز تهیه “پلو زعفرانی” با مرغ ؛ ویژه میهمانی های شیک

زمان مطالعه : 1 دقیقه
“پلو زعفرانی” این غذا از آن طرف مرز و کشور همسایه پاکستان آمده و حالا یکی از غذاهای رسمی مردم چابهار است. غذایی که در بیشتر مهمانی ها و جشن ها سرو می شود.
طرز تهیه مانی پلو

طرز پخت “مانی پلو” غذای خوش طعم دامغانی

زمان مطالعه : 2 دقیقه
“مانی پلو” یکی از غذاهای دامغان واقع در استان سمنان است که طعم بسیار عالی و بی نظیری دارد و نامش از رنگ های متنوع استفاده شده در این غذا گرفته شده است.
طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی

“طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی” و خواص بی نظیر آن

زمان مطالعه : 1 دقیقه
“طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی” با لوبیا چشم بلبلی که غذایی پر از خاصیت و مواد فوق العاده مفید برای بدن است را به طور مرحله به مرحله در ادامه می خوانید.
شکر پلو شیرازی

شکر پلوی اصیلِ شیرازی خوشمزه و قدیمی

زمان مطالعه : 2 دقیقه
شکر پلو شیرازی یکی از انواع پلوی سنتی ایران است که بیشتر در مهمانی های بزرگ سرو می شود.“شکر پلو شیرازی” اغلب با گوشت مرغ، گوشت بره یا بدون گوشت درست می شود.
ماش پلو

طرز تهیه کامل و جاافتاده غذای محلی “ماش پلو”

زمان مطالعه : 3 دقیقه
“ماش پلو” یکی از غذاهای بسیار مقوی و مفید و در عین حال خوش طعم است که خیلی ساده و راحت تهیه می شود.
آش بلگ

طرز تهیه “آش بلگ” متعلق به بختیاری ها

زمان مطالعه : 1 دقیقه
“آش بلگ” آش محلی بختیاری است که مقدار مواد لازم مشخص شده در این دستور تهیه برای دو نفر کافی می باشد.
نخوداب ملحم یا حاوی گوشت

طرز تهیه “نخوداب ملحم” یا حاوی گوشت

زمان مطالعه : 1 دقیقه
“نخوداب ملحم” یا حاوی گوشت غذایست برای همه افراد در فصل پاییز، برای بیماران رو به بهبود (دوران نقاهت) ، اطفال در سنین رشد و افراد پیر و نحیف به شرطی که منع مصرف گوشت و نخود نداشته باشند، مناسب است.
ته چین کشمش و لپه

طرز تهیه ته چین کشمش و لپه سمنان

زمان مطالعه : 1 دقیقه
ته چین کشمش و لپه یکی از غذاهای محلی استان سمنان است که از مزه ی بسیار جالبی برخوردار می باشد.
صفحه 1 از 6