غذاهای محلی

طرز تهیه انواع غذای محلی خوشمزه و به یاد ماندنی

شاید به جرات بتوان گفت که هیچ جای دنیا به اندازه کشور عزیزمان ایران دارای غذاهای محلی متنوع و خوشمزه نمی باشد. و این مسئله کاملا طبیعست . چون ما در جایی زندگی میکنیم که فرهنگ غذا رسم و رسوم خاصی دارد و مردمانمان آن سلیقه های بسیار عالی و جذابی را در طبخ غذاها بکار می برند.

از شمال تا جنوب کشور ایران بر اساس شرایط آب و هوایی و محصولاتی که در آنجا می روید غذای محلی متنوعی وجود دارد.

و انصافا بخاطر این تنوع بالا نمی توان نظر قطعی  و محکمی داد که کدام غذا و در چه شهری از ایران بهتر از شهرهای دیگر می باشد.

غذاهای معروف و خوشمزه ایرانی کدامند ؟

در ادامه این صفحه لیستی تقریبا کامل از غذاهای محلی متعلق به کشورمان را مشاهده خواهید کرد که هر کدام به تفکیک برای شما عنوان شده است : 

آش دوغ

یکی از غذاهای محلی و معروف شهر اردبیل ، سرعین و نواحی آذربایجان شرقی می باشد که به روش های متفاوتی در شهر های مختلف تهیه میشود. طعم نهایی این آش به نوع و طعم دوغ مصرف شده بستگی دارد و در صورت استفاده از دوغ محلی خوشمزه تر میشود. همچنین دوغ بکار رفته در این آش سرشار از کلسیم است.

آش دوغ

میرزاقاسمی

میرزاقاسمی از جمله پیش غذاهای خوشمزه شمالیست که به یکی از غذاهای محبوب و معروف ایرانی تبدیل شده و تقریبا در همه جای کشورمان طبخ می شود.چاشنی اصلی این غذا سیر می باشد و برای خوشمزه تر شدن این غذا باید بادمجان ها را روی زغال به صورت کبابی آماده کنید.

میرزا قاسمی

دیزی سنگی

دیزی سنگی یا آبگوشت یکی دیگر از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی هاست. دیزی را در ظرف های مختلفی می پزند و سرو می کند. با این وجود، آن دیزی که در دیگ سنگی پخته می شود طعمی دیگر و آداب خاص تری دارد.

این غذای خوشمزه با پختن گوشت ، دنبه گوسفند، پیاز، سیب زمینی و حبوبات تهیه میشود.

این غذا که در میان شاهان و ثروتمندان رواج داشت و کم کم به میان مردم آمد در زمان قاجاریه وارد ایران گردید.

خورش ماست اصفهان

خورش ماست یکی از غذاهای خوشمزه و بومی شهر اصفهان است که از گوشت گردن گوسفند ، زعفران ، شکر ، زرده تخم مرغ و ماست چکیده تهیه می شود و در قدیم به عنوان یک غذای اصلی درباری بود. این غذا مانند دیگر خورش ها ،جزو غذای اصلی محسوب نمیشود و بیشتر مانند انواع سوپ ها به عنوان پیش غذا و سرد سرو می شود.

قلیه ماهی

از جمله غذاهای لذیذ و پر خاصیت اهل جنوب است. این غذای خوشمزه که با ترکیب دقیق سبزی و ادویه های خوش عطر جنوب تهیه میشود. موجب افزایش طول عمر و مانع از بروز پوکی استخوان در افراد می شود.به توصیه اهل فن ، این غذا باید از ماهی هایی استفاده شود که گوشت لُخم دارند.

قلیه ماهی

اشکنه

یکی از غذاهای سنتی و قدیمی مردم ایران است که اصالت آن خراسانی است و مناسب روزهای سرد سال است و در قدیم از غذاهای پر مصرف محسوب می شده است.این غذای بدون گوشت بسیار مقویست و به راحتی می توانید آنرا در منزل تهیه کنید. این غذا نوعی خوراک است و عموما با پیاز، آرد و سبزیجات تهیه میشود.

اشکنه

لنجو یا ماهی آب پز

یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه استان سیستان و بلوچستان است . مواد تشکیل دهنده این غذا آچار، دوغ محلی ،پیاز، روغن،ماهی، زردچوبه، فلفل و نمک است . نام های دیگر این غذا ماهی دیگی و ماهی دوغی است. در این منطقه به دلیل تنوع بالای ماهی ، طبخ های مختلفی برای ماهی رواج دارد.

لنجو

یخنی نخود

که دراصل به معنای پخته یا گوشت پخته شده استیکی از غذاهای سنتی شیراز در استان فارس است و مواد تشکیل دهنده آن مثل آبگوشت می باشد.خوردن این غذا در کنارنان و ترشی بسیار لذیذ است.

یخنی نخود

اکبر جوجه

یکی از غذاهای قدیمی و اصیل مازندرانی است که اصالت آن متعلق به شهرستان گلوکاه می باشد. این غذا که ابتدا فقط در رستوران های شمالی سرو میشد الان در اکثر نقاط کشور طبخ میشود.اکبر جوجه که در واقعه از جوجه محلی مرغ درست می شود و طعم متفاوت آن به خاطر رب انار و کره و نوع پخت آن است بسیار خوشمزه است. انتخاب نام این غذا بر اساس نام موسس این رستوران علی اکبر کلبادی، صورت گرفت.

آش خشکبار

یکی از غذاهای محلی و مقوی استان همدان است که از انواع خشکبار برای پختن این آش استفاده می شود و مواد اصلی آن سبزی آش، گوشت استخوان دار،انواع خشکبار شامل آلبالو خشک، برگه هلو، آلو ترش خشک، رشته، شیره انگور، نخود، لویبا، ، عدس، پیاز و نعناع است.

آش خشکبار

این آش به علت داشتن املاح معدنی ،ویتامین ها و پروتئین بالا به تشکیل گلبول های قرمز و خونسازی بدن کمک شایانی می کند و باعث افزایش انرژی بدن می شود.

 

طرز تهیه آش خوشمزه برای عاشقان آلو

زمان مطالعه : 2 دقیقه

آش آلو و عدس غذای محلی معروف استان قم است که با مواد در دسترسی آماده می شود و طرز تهیه ساده ای دارد.

غذاهای محلی پرطرفدار و معروف خراسان جنوبی

اگرچه خراسان جنوبی کمی بیشتر از یک دهه است که تبدیل به یک استان مستقل شده است اما فرهنگ و غذاهای مخصوص به خودش را دارد که شناختن آنها خالی از لطف نیست.

زمان مطالعه : 5 دقیقه

غذاهای محلی گلستان؛ هم کم خرج هم خوشمزه

غذای های سنتی هر استان جزء فرهنگ آن به شمار می آیند. آشنایی با غذاهای معروف گلستان که بسیار مقوی و خوش طعم هستند، برای شما بسیار لذت بخش خواهد بود.

زمان مطالعه : 8 دقیقه

غذاهای چهارمحال و بختیاری؛ لیستی پر از خوشمزه ها

استان چهارمحال و بختیاری به دلیل مواد اولیه ارگانیک که در غذاهایشان استفاده میکنند، جزء معروف ترین استان ها در خوشمزه و متنوع بودن غذا شناخته شده اند.

زمان مطالعه : 11 دقیقه

غذاهای کردستان سنندج؛ منویی که عاشقش میشوید

استان کردستان علاوه بر جاهای دیدنی فوق العاده زیبایی که دارد، دارای تنوع غذایی بالایی می باشد. غذاهای محلی و سنتی خوشمزه این استان را از دست ندهید.

زمان مطالعه : 10 دقیقه

غذاهای محلی کهگیلویه و بویراحمد؛ بدون یک وجب روغن

اغلب مردم استان کهگیلویه و بویراحمد غذاهایشان را با محصولات و دسترنج خودشان تهیه میکنند. غذاهای محلی این استان را به راحتی با مواد ساده می توانید درست کنید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه

غذاهای محلی البرز؛ منوی مخصوص کرجی ها

استان البرز یکی از خوش آب و هوا ترین مناطق ایران است. این استان علاوه بر آب و هوای خوب، دارای غذاهای محلی بی نظیر و خوشمزه ای می باشد.

زمان مطالعه : 3 دقیقه

غذای خوشمزه ایرونی که خارجی ها عاشقشن

عطر و بوی غذای ایرانی زیر زبان گردشگران خارجی مزه کرده است و چند غذای ایرانی جزو پرطرفدارترین و محبوب ترین ها بین گردشگران خارجی محسوب میشوند.

زمان مطالعه : 8 دقیقه

غذاهای محلی خوش عطر و طعم همدان

استان همدان دارای فرهنگ غذایی متفاوتی می باشد. اغلب غذاهای محلی همدان شامل غذاهای آبکی و آش های مختلف است.

زمان مطالعه : 7 دقیقه

غذاهای محلی ترکمن؛ برای شما که تنوع میخواید

ترکمن ها دارای تنوع غذایی بالا و منحصر به فردی می باشند. غذاهای محلی و سنتی ترکمنی ها نام جالبی دارند که شاید تا به حال به گوشتان نخورده باشد.

زمان مطالعه : 7 دقیقه

غذاهای خوشمزه یزدی ها؛ هم نونی هم برنجی

هر یک از شهرهای ایرانی دارای فرهنگ غذایی خاصی هستند. در استان یزد هم تنوع غذایی بسیار بالاست و مردم این شهر فرهنگ غذایی خاص خود را دارند.

زمان مطالعه : 12 دقیقه

غذاهای محلی لرستان؛ خوشمزه های مقوی

استان لرستان دارای فرهنگ غذایی خاص و تنوع غذایی بالایی می باشد. اگر به این استان سفر کردید غذاهای محلی و اصیل لرستانی ها را از دست ندهید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه

غذاهای محلی قم؛ لذت یک طعم جدید

قم از استان های گرم و خشک کشورمان است که تنوع غذایی بالایی دارد. اگر به این استان سفر کردید غذاهای محلی و سنتی خوشمزه ی قمی را از دست ندهید.

زمان مطالعه : 6 دقیقه

غذاهای محلی زنجان؛ از هرچی که دلت بخواد

استان زنجان دارای تنوع غذایی بسیار بالایی می باشد که علاوه بر طعم بی نظیری که دارند، بسیار مقوی و مغذی هستند.

زمان مطالعه : 8 دقیقه

غذاهای محلی اراک؛ مزه هایی که دل می برند

استان مرکزی و اراک دارای تنوع غذایی بسیار زیادی می باشد که علاوه بر طعم خاص و خوشمزه ای که دارند، همه ی آن ها با مواد مقوی و مغذی تهیه می شوند.

زمان مطالعه : 8 دقیقه
صفحه 1 از 4