عفونت ادراری

عفونت ادراری مکرردرزنان ، علل و درمان

کد مطلب : 77019
زمان مطالعه : 3 دقیقه

عفونت ادراری در زنان بسیار شایع تر از مردان است. از هر دو زن تقریبا یک نفرشان در طول زندگی حداقل یک بار به عفونت ادراری مبتلا می شود.

علت عفونت ادراری، راه های پیشگیری و درمان آن                                                                   

عفونت ادراری مکرر در زنان به حالتی گفته میشود که یک عفونت ادراری علامت دار متعاقب عفونت ادراری قبلی که درمان دارویی گرفته و بهبود یافته است بروز میکند.از نظر تعداد دفعات بروز ، دو بار عفونت حاد مثانه در طی شش ماه و یا سه بار عفونت حاد در طی یک سال که با کشت ادرار ثابت شده باشند و هر کدام درمان جداگانه گرفته باشند برای تایید عفونت ادراری مکرر ضروری است.

مهمترین میکروارگانیسم در بروز عفونت ادراری مکرر در زنان ، میکروب ایکولای و پس از آن میکروب استاف ساپروفیت است .در هنگام عفونت راجعه ادراری در واقع میکروبی که قبلا ایجاد عفونت ادراری کرده بود و با درمان دارویی از سیستم ادراری پاک شده بود چون همچنان در فلور میکروبی مدفوع وجود دارد ، مجددا در نواحی اطراف مقعد و مجرای ادرارشروع به رشد میکند و باعث ابتلای مجدد میشود.

عوامل مستعد کننده و زمینه سازی که در میزبان وجود دارد و باعث ابتلای مجدد وی به عفونت ادراری میشود شامل ، میزان اسیدی بودن واژن ، قدرت چسبندگی بیشتر باکتری به پوشش سیستم ادراری و فاصله کوتاهتر بین مقعد و دهانه مجرای ادراری هستند.

عوامل خطرساز در بروز عفونت ادراری مکرر در زنان جوان ، تعداد دفعات رابطه جنسی است . در واقع هر چه تعداد روابط بیشتر باشد ، خطر ابتلا به عفونت ادراری جدید بیشتر میشود. در خانم های یائسه اختلال در تخلیه ادرار ، افتادگی مثانه و تنگی مجرای ادرار جزو عوامل خطر ساز بالقوه برای بروز عفونت راجعه محسوب میشوند.

در بررسی های تشخیصی مهمترین نکته در این بیماران اثبات وجود عفونت حاد مثانه با آزمایش ادرار و تعیین نوع میکروب با کشت ادرار است . در واقع میتوان با آزمایش ادرار بیماریهای دیگری که باعث ایجاد سوزش ادراری در خانم ها میشوند مانند ( سرطان مثانه ، تب خال تناسلی ، بیش فعالی مثانه ، عفونت قارچی واژن) ولی در آزمایش کشت ادرار آنها میکروب رشد نمیکند را کنار گذاشت. 

در درمان عفونت ادرای راجعه نکته مهم استفاده از آنتی بیوتیک مناسب بر اساس کشت ادرار و آنتی بیوگرام است. انتخاب آنتی بیوتیک مناسب وتعیین مدت لازم برای درمان توسط پزشک متخصص و رفع عوامل خطرساز نقش مهمی در درمان کامل بیماران دارد . انجام بررسیهای تکمیلی چون تصویر برداری ، سیستوسکپی و در صورت نیاز انجام نوار مثانه تحت نظارت متخصص ارولوژی به شناخت بهتر عوامل زمینه ساز و درمان کاملتر آنان کمک موثری میکند.

در صورت تمایل به داشتن اطلاعات بیشتر در مورد عفونت ادراری در زنان و شیوه های بررسی و درمانی آن شما میتوانید به سایت خانم دکتر منصوره منصوری متخصص ارولوژی مراجعه بفرمایید.  

www.drmmansoori.com

توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .