عامل و دلیل اصلی هدر رفتن وقت انسان های امروزی
آیا تا به حال برایتان پیش آمده که یکدفعه به خودتان بیایید و ببینید که وقت تان به طور کامل هدر رفته است، بدون این که بدانید دقیقا چه کار کرده اید و چه چیزی باعث شده تا زمان از دست تان برود؟ بعضی از کار ها هستند که بدون اینکه خودمان متوجه باشیم؛ باعث هدر رفتن زمان مان می شوند که در این قسمت از نمناک قصد داریم آن ها را به شما معرفی کنیم.
چک کردن شبکه های اجتماعی
چک کردن شبکه های اجتماعی به صورت مداوم وقت زیادی می گیرد و بسیاری از ما متوجه نیستیم. برای جلوگیری از این اتفاق باید یک تایم محدود در اپلیکیشن ها مشخص کنید و فقط در آن زمان این کار را انجام دهید. می توانید به قسمتِ تنظیمات برنامه بروید و کاری کنید که بعد از آن زمان مشخص، برنامه از دسترس خارج شود.
تماس های تلفنی اضافه
بعضی از افراد عادت دارند که مدام با تلفن صحبت کنند و مدام در حال اطلاع رسانی به دوستان شان هستند و سعی می کنند که حتی وسط پروژه هم این کار را انجام دهند که قطعاً زمان زیادی از آن ها می گیرد.
برنامه ریزی نکردن
برنامه ریزی نکردن یکی از عوامل هدر دادن وقت است و باعث می شود که شما در آن تایم به این فکر کنید که باید چه کار کنید و چه چیزهایی را اولویت قرار دهید. در صورتی که اگر برنامهریزی داشته باشید پشت سر هم کارهای تان را انجام می دهید.
نگرانی در مورد افکار دیگران
شاید بسیاری از شما تایم زیادی از روزتان را صرف فکر کردن به نظرات دیگران کنید که همین عاملی برای هدر رفتن زمان تان خواهد شد، زیرا مدام مشغول فکر کردن هستید و نمی توانید روی موضوعات اصلی تمرکز کنید.
خواب ناکافی
اگر شما به اندازه کافی و خوب بخوابید، از هدر رفت زمان جلوگیری می شود اما نداشتن خواب کافی عاملی برای هدر رفت زمان است؛ زیرا قطعاً صبح ها سرحال نیستید. انرژی کافی ندارید و کارهایتان را آرامتر از آنچه که باید انجام می دهید. به راحتی حواس تان پرت می شود و همین باعث می شود که سطح بهره وری تان کاهش پیدا کند.
بعضی از روابط خاص
همه ی روابط؛ مناسب و مثبت نیستند. بعضی از روابط خیلی زیاد زمان را هدر می دهند و باعث می شوند که شما نسبت به مسائل دیگر توجه تان را از دست بدهید.
چک کردن موبایل
بسیاری از شما وسط کار مدام در حالت چک کردن موبایل و نوتیفیکیشن ها و پیام های تان هستید که بزرگترین عامل هدر رفتن زمان محسوب می شود.
تماشای تلویزیون
تماشای تلویزیون در موارد نادری خوب است اما اکثر اوقات ما بدون هدف؛ کانال ها را عوض می کنیم و فقط می خواهیم سرگرم شویم و همین باعث می شود که وقتمان هدف برود. تماشای اخبار هم یکی از بزرگترین کارهایی است که عاملی برای هدر رفتن وقت محسوب می شود.
خرید کردن های غیر ضروری
بعضی از افراد نمی خواهند خرید کنند و فقط در بازار می چرخند. گاهی اوقات هم خرید می کنند اما باز هم در حال چرخیدن در بازار هستند. این خرید های بی مورد یا چرخ زدن های بی جا قطعاً چیزی جز از دست دادن زمان برایتان ندارد.
به تاخیر انداختن کارها
بله! خیلی از اوقات ما بدون دلیل کارهایمان را به تاخیر بیاندازیم و وقتمان را هدر می دهیم و سرِ هر چیزی معطل می کنیم و از جایمان بلند نمی شویم.
وقفه وسط کار
هیچ چیز بدتر از این نیست که ما وسط کار باشیم و فردی تمرکز ما را به هم بزند و باعث ایجاد وقفه در کارمان شود.
انجام چند کار به طور همزمان
زمانی که چند کار را به طور همزمان انجام می دهیم، یعنی در هیچ کدام از آن ها تمرکز کافی را نداریم. همین باعث می شود که کیفیت کارمان افت کند و در نهایت هم به نتیجه خوبی نرسیم و فقط زمانمان را هدر دهیم.
غیبت کردن
غیبت بدترین کاری است که باعث هدر رفتن زمان می شود، هیچ فایده و سودی ندارد و فقط انرژی منفی اش به ما می رسد.
حواس پرتی
تمام عوامل حواس پرتی را از خودتان دور کنید و هر کاری که باید انجام دهید را با تمرکز به انجام برسانید. عوامل حواس پرتی در طول روز باعث می شود که وسط کار متوقف شوید و زمان از دست تان برود.
کمبود نظم
کمبود نظم در زندگی باعث می شود که ما زمان کافی برای انجام کارهای مان نداشته باشیم و همین امر؛ باعث می شود که در زندگی به مشکل بر بخوریم و ندانیم که دقیقاً باید چه کار کنیم، زیرا مدام آشفته هستیم و تمرکز کافی هم نداریم.
نگرانی بیش از حد
خیلی از ما زمان خود را صرف فکر کردن به چیز هایی می کنیم که عامل ایجاد نگرانی در ما است، بدون این که خودمان متوجه باشیم زمانمان را هدر می دهیم و نگران چیزهای بیهوده هستیم که هرگز اهمیت ندارند و ما را از کار کردن عقب می اندازند.
از دست دادن انگیزه
سعی کنید که قبل از شروع هر کاری یا پروژهای به دنبال انگیزه کافی باشید. داشتنِ انگیزه باعث می شود که شما سریع تر کارتان را تمام کنید اما اگر انگیزه نداشته باشید، قطعاً تایم زیادی سردرگم هستید.
شلوغی زیاد و به هم ریختگی
بی نظمی شما را سردرگم می کند و تمرکزتان را می گیرد و سطح بهره وری تان را کاهش می دهد و باعث می شود که نتیجه خوبی نگیرید و در نتیجه تنها اتفاقی که می افتد این است که زمان تان هدر می رود.
اختصاص زمان بیش از حد زیاد به خودتان
بله درست است که باید از خودتان مراقبت کنید اما این که بخواهید فقط به ظواهر فکر کنید و در طول روز پروژه هایتان را کنار بگذارید و فقط به خودتان برسید و زمان بگذارید، می تواند عاملی برای هدر رفتن زمان باشد.