انجماد سریع غذاها

مخترع غذای منجمد و یخ زده که بود ؟

کد مطلب : 42149زمان مطالعه : 2 دقیقه
فرآیند انجماد سریع با روشهای مختلفی صورت می گیرد که در این بخش با آنها آشنا می شوید.

مخترع غذای یخ زده یا همان منجمد خودمان

غذای منجمد به غذایی گفته می شود که در آب و هوایی سرد یخ بزند . بسیاری از افراد از جمله :"اینوچ پایپر"، "ویلیام دیویس" و "دنیل ای.سامس" روش های نوآورانه یخ زدن غذاها را توسعه دادند با این حال ؛ "کلارنس بردسی" در سال 1924 روش انجماد سریع که امروزه در انجماد غذاهای بسته بندی شده کاربرد دارد را اختراع کرد.

ایده "کلارنس بردسی" برای حفظ طعم و بافت مواد غذایی

"کلارنس بردسی" به عنوان یک بازرگان خز در لابرادور کانادا کار می کرد و متوجه شد که ماهی هایی که ازآب های محلی صید می شدند بلافاصله پس از صید یخ می زدند . همان طور که در نمناک می خوانید زمانی که متوجه شد ماهی ها بعد از ماه ها یخ زدایی هنوز طعم و بافت اولیه خود را حفظ کرده اند بسیار خوشحال شد . با توجه به این تجربه، اولین تئوری خود را مطرح کرد که مواد غذایی باید سریعا منجمد شوند تا طعم و بافت خود را حفظ کنند.

انجماد مواد غذایی

 

حق با "بردسی" بود، زیرا مواد غذایی قبل از آن که به انجماد سریع برسند باید با سرعت نسبتا کمی منجمد شوند، این امر سبب بوجود آمدن بلورهای بزرگ یخ می شود و غشای سلولی مواد غذایی را ازبین می برد . هنگامی که این مواد غذایی یخ زدایی شوند بلورهای یخ ذوب شده و طعم و بافت غذا را به خود خواهند گرفت.

بردسی دو روش برای انجماد سریع مواد غذایی بیان کرد که هر دو روش در بسته بندی مواد غذایی جزو نوآوری ها محسوب می شدند.

در روش اول موادغذایی بین دو تسمه فلزی که با استفاده از محلول کلرید کلسیم تا 4/9-7/2 درجه سانتی گراد سرد شده بود نگه داری شدند اما در روش دوم که بسیار محبوب و پر طرفدار واقع شد مواد غذایی بسته بندی شده تحت فشار دو صفحه فلزی توخالی که با تبخیر آمونیاک تا -3/9 درجه سانتی گراد سرد شده بود نگه داری شدند .

با استفاده از روش دوم می توان یک بسته گوشت ضخیم را تا صفر درجه سانتی گراد به مدت 90 دقیقه منجمد کرد درحالی که میوه و سبزیجات تنها به مدت 30 دقیقه منجمد خواهند شد . فرآیند انجماد سریع بردسی در نهایت با 168 الگو ثبت اختراع شد .

مخترع غذای منجمد و یخ زده که بود ؟

58
این مطلب مفید بود ؟80
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن/ف
وبگردی