
بیوگرافی رضا شفیعی جم؛ سن، طلاق همسر سابق، فیلم و عکسها
رضا شفیعیجم بازیگر طنز سینما و تلویزیون؛ اطلاعاتی جالب از سن، طلاق، فیلمها و زندگی خصوصیاش را در این مطلب بخوانید!
بیوگرافی رضا شفیعی جم
نام:رضا
نام خانوادگی:شفیعی جم
تاریخ تولد:10 تیر 1350
محل تولد:تهران
پیشه:بازیگر
وضعیت تاهل:مجرد
زندگی شخصی و خانواده رضا شفیعی جم
رضا شفیعی جم در سال 1350 از پدری تهرانی و مادری کرمانشاهی در شهر تهران متولد شد. سن رضا شفیعی جم البته در رسانهها و سایتهای مختلف متفاوت بیان شده و برخی او را متولد سال 1351 میدانند اما تصویر منتشر شده از صفحه اول شناسنامه وی، حقیقت را روشن میکند.
رضا در خانوادهای متولد شده که یک برادر بزرگتر و یک خواهر کوچکتر از خود دارد. او فعالیتش در تئاتر را از سال 1364 آغاز کرد و از سال 1371 با بازی در مجموعهی ساعت خوش ساختهی مهران مدیری وارد عرصهی بازیگری در مقابل دوربین شد و به شهرت رسید. شفیعی جم پس از این تجربه، در بیشتر مجموعههای طنز و کمدی بازی کرد و خوش درخشید.
ازدواج رضا شفیعی جم و همسرش
رضا شفیعی جم در سال 1384 و پس از شهرت به واسطهی بازی در سریالهای تلویزیونی ازدواج کرد. این ازدواج اما تنها ۶ ماه دوام آورد و به یکی از تلخترین تجربیات زندگی این بازیگر تبدیل شد. او پس از این تجربهی تلخ دیگر ازدواج نکرد و ترجیح داد با مادرش زندگی کند.
شفیعی جم در یکی از مصاحبههایش نیز دربارهی طلاقش گفت تمام پول و زحمت ۲۰ سالهاش را در ۶ ماه برای پرداخت مهریه از دست داد. او همچنین بیان داشته که در آن روزها فقط بازیگری نجاتش داده، زیرا مجبور بوده در محل کار و سر فیلمبرداری خوشحال به نظر برسد.
رضا شفیعی جم خواهرزاده فردین است؟
در پاسخ به این سوال پرتکرار باید بگوییم که رضا شفیعی جم خواهرزادهی محمدعلی فردین، بازیگر نامآشنای سینمای ایران نیست. این موضوع برای بار نخست به اشتباه در برخی از منابع مطرح شد، اما بعدتر مشخص شد که این ادعا صحت ندارد.
در واقع سام نوری، بازیگر سینما و تلویزیون خواهرزادهی فردین است که در برخی از سریالهای مهران مدیری مانند مرد دو هزار چهره و قهوه تلخ و همچنین تعدادی فیلم سینمایی نظیر نهنگ عنبر بازی کرده است.
آغاز فعالیت هنری رضا شفیعیجم
رضا شفیعیجم از سال ۱۳۶۴ و در ۱۴ سالگی فعالیت هنری خود را با بازی در تئاتر به صورت آماتور آغاز کرد. استعداد ویژهی او در تقلید صدا و بازیگری از همان دوران نوجوانی آشکار بود و او را از سایر بازیگران متمایز میکرد. این ویژگیهای منحصربهفرد در بازیگری رفتهرفته او را به سمت بازیگری در عرصهی کمدی کشاند و جایگاه ویژهای را برایش به ارمغان آورد.
ورود رضا شفیعیجم به تلویزیون
رضا پس از چندین سال کسب تجربه در بازیگری تئاتر، در ۱۳۷۰ اولین تجربههای تلویزیونی خود را با بازی در مجموعههای تلویزیون کابلی بچهها و جمعه با شما به کارگردانی علی عمرانی تجربه کرد. اما نقطه عطف کار او در تلویزیون به همکاری با مهران مدیری در مجموعهی طنز ساعت خوش در سال ۱۳۷۳ بازمیگردد که او را به چهرهای شناخته شده در این عرصه تبدیل کرد.
همکاری رضا شفیعی جم و اصغر فرهادی
شاید جالب باشد که بدانید رضا شفیعی جم در آغاز مسیر بازیگری خود با اصغر فرهادی، کارگردان مطرح و برجستهی سینما نیز همکاری داشته است. او در سال 1377 در مجموعهی تلویزیونی چشم به راه که کارگردانی آن را اصغر فرهادی برعهده داشت ایفای نقش کرده است. سریال چشم به راه در هر قسمت به زندگی آدمهای مختلفی که در انتظار متولد شدن نوزاد خود بودند، میپرداخت. در این سریال علاوه بر رضا شفیعی جم، رضا بابک، ژاله علو، اکبر عبدی، محمود پاکنیت و ... نیز بازی میکردند.
همکاری رضا شفیعیجم با مهران مدیری
شفیعی جم در سالهای نخست بازیگری خود با مهران مدیری آشنا شد و توانست به این واسطه در سریالهای طنز تلویزیونی، بسیار خوش درخشیده و استعدادش را شکوفا کند. او در ابتدا در سال 1372 با مجموعهی پرواز 57 و سپس با مجموعههای ساعت خوش و سال خوش در مقابل دوربین مهران مدیری به ایفای نقش پرداخت.
این همکاریها که نقاط عطفی در کارنامهی کاری تمامی کمدینهای آن دوره نظیر رضا عطاران، سعید آقاخانی، حمید لولایی، یوسف صیادی و ... به حساب میآمد، مسیر متفاوتی را برای این هنرمند رقم زد و شفیعی جم را به یکی از کمدینهای محبوب سینما و تلویزیون بدل ساخت. همکاری رضا شفیعی جم با مهران مدیری در دههی هشتاد نیز با سریالهای نقطهچین، شبهای برره، باغ مظفر و ... ادامه یافت.
رضا شفیعی جم در نقطه چین
نقطهچین سریالی بود که در سالهای 1382 و 1383 هرشب از شبکهی سوم سیما پخش میشد. این سریال به کارگردانی مهران مدیری به یکی از بهترین و خاطرهانگیزترین پروژههای طنز تلویزیون ایران تبدیل شده است. شفیعیجم در نقطهچین با بازی در نقش بامشاد به اوج شهرت خود رسید. در این مجموعهی تلویزیونی محمدرضا هدایتی، سیامک انصاری، سحر ولدبیگی، سحر جعفری جوزانی و ... نیز ایفای نقش داشتند.
رضا شفیعی جم در شب های برره
سریال شبهای برره اولین سریال بلند و صد قسمتی صداوسیما محسوب میشود که در سال 1384 به کارگردانی مهران مدیری هرشب از شبکهی سه سیما مهمان خانههای مردم بود. این سریال که از همان زمان تاکنون در یاد مخاطبانش باقی مانده، ماجراهای کیانوش استقرارزاده با بازی سیامک انصاری را در روستایی خیالی به نام برره به تصویر میکشد.
شبهای برره یکی از نقاط عطف تاریخ سریالسازی تلویزیون به حساب میآید که در آن علاوه بر رضا شفیعی جم در نقش کیوون، محمدرضا هدایتی، هادی کاظمی، شقایق دهقان، فلامک جنیدی و بسیاری از بازیگران کمدی به ایفای نقش پرداختهاند. جالب است بدانید که در ابتدا قرار بود جواد رضویان در این سریال بازی کند اما به دلایلی که هیچوقت بیان نشد، رضا شفیعیجم جایگزین او در شبهای برره شد.
رضا شفیعی جم در کوچه اقاقیا
سریال کوچه اقاقیا به کارگردانی رضا عطاران در سال 1382 یکی از خاطرهانگیزترین سریالهایی است که از شبکه پنج سیما پخش میشد. این سریال که ماجراهای نصرت خان تهرانی با بازی زندهیاد منوچهر نوذری را پس از فوت همسرش با بازی کتایون امیرابراهیمی روایت میکرد، با حضور بازیگرانی نظیر رضا شفیعی جم، یوسف تیموری، شقایق دهقان، علی صادقی، روشنک عجمیان و ... یکی از سریالهای جذاب تلویزیون در عرصهی طنز محسوب میشد که لحظات شیرینی را برای مخاطبان خود رقم میزد.
دیگر سریال های رضا شفیعی جم
کارنامهی کاری رضا شفیعی جم به خصوص در سریال، بسیار پربار بوده و در طول سالها فعالیت خود در عرصهی هنر در سریالهای متعددی به ایفای نقش پرداخته است. او برای بازی در سریال باغ مظفر به کارگردانی مهران مدیری توانست برنده تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد کمدی شود؛ شفیعی جم همچنین در سریالهای بدون شرح به کارگردانی مهدی مظلومی، جایزه بزرگ به کارگردانی مهران مدیری، ترش و شیرین به کارگردانی رضا عطاران، چارخونه به کارگردانی سروش صحت و ... بازی کرده است.
فیلم های سینمایی رضا شفیعی جم
اولین تجربهی سینمایی رضا شفیعیجم در سال ۱۳۷۱ با بازی در فیلم سینمایی دو همسفر به کارگردانی اصغر هاشمی رقم خورد. این بازیگر توانمند در سینما نیز به مانند تلویزیون در آثار مختلف و متعددی به ایفای نقش پرداخته است.
از جمله آثاری که او در آنها به ایفای نقش پرداخته میتوان به صورتی به کارگردانی فریدون جیرانی، زن بدلی به کارگردانی مهرداد میرفلاح، قلقلک به کارگردانی مسعود نوابی، چراغ قرمز به کارگردانی علی غفاری، دم سرخها به کارگردانی آرش معیریان و ... اشاره کرد. شفیعیجم در این آثار با چهرههایی نظیر بیژن امکانیان، رامبد جوان، ماهایا پطروسیان، پوریا پورسرخ، الناز شاکردوست و ... همبازی بوده است.
رضا شفیعی جم در مرد عوضی
رضا شفیعی جم در فیلم مرد عوضی به کارگردانی محمدرضا هنرمند نقش کوتاهی در کنار حمید لولایی ایفا کرد. او در مرد عوضی دستیار دکتری بود که پیوند مغز را انجام میدهد. مرد عوضی در سال 1376 با بازی پرویز پرستویی، فاطمه معتمد آریا، افسانه بایگان، رضا ژیان و ... در سینماها اکران شد و یکی از معدود فیلمهای کمدی فانتزی سینمای ایران به حساب میآید.
رضا شفیعی جم در ارتفاع پست
رضا شفیعی جم در فیلم ارتفاع پست به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا و نویسندگی اصغر فرهادی بازی کرده است. این فیلم سینمایی که در سال 1381 در سینماها اکران شد، داستان یک هواپیماربایی را روایت میکند و در دل آن به بررسی اتفاقات و کمبودهای مردم جنگزدهی خوزستانی میپردازد. حمید فرخنژاد، لیلا حاتمی، امیر آقایی، شهرام قائدی، گوهر خیراندیش و ... از بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
رضا شفیعی جم در چارچنگولی
یکی از بحثبرانگیزترین بازیهای رضا شفیعی جم در فیلم چارچنگولی به کارگردانی سعید سهیلی رقم خورده است. این فیلم داستان دو برادر دوقلوی به هم چسبیده است که از ناحیهی کتف و شانه به هم متصلند. گریم رضا شفیعی جم و جواد رضویان در نقش این دو برادر در آن زمان بسیار مورد توجه واقع شده بود. خوانندگی رضا شفیعی جم در فیلم چارچنگولی یکی از اتفاقات این فیلم سینمایی است که با استقبال مخاطبان این فیلم روبرو شده است. ساعد سهیلی، بهاره رهنما، مژگان بیات و ... از دیگر بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
سبک بازیگری رضا شفیعی جم
رضا شفیعیجم با بازیهای اغراقآمیز در ساخت تیپهای مختلف و میمیکهای خندهدارش، به چهرهای محبوب در کمدی تبدیل شده است. توانایی او در تقلید صدا و لهجههای مختلف از دیگر ویژگیهای بارز بازیگری اوست که شفیعیجم را به یکی از چهرههای خاص و ماندگار کمدی تبدیل کرده است. رضا شفیعی جم جغد معروف خودش را نیز با تکیه بر این انعطاف عضلات چهره و میمیک صورت خلق کرد که طرفداران بسیاری داشت.
حواشی حضور رضا شفیعی جم در مافیا
رضا شفیعیجم به دعوت سعید ابوطالب، کارگردان شبهای مافیا، در یکی از فصلهای این برنامهی پرمخاطب حضور یافت. حضوری که البته خالی از حاشیه نبود و به واسطهی اشتباه او در یکی از قسمتهای برنامه، با آماجی از حملات مختلف در صفحهی شخصی خود روبرو شد. شفیعیجم چندی بعد با انتشار یک ویدیو در صفحهی خود از رفتار نامناسب برخی از دنبالکنندگانش در فضای مجازی گلایه کرد.
حواشی رضا شفیعی جم در جوکر
رضا شفیعی جم با حضور در برنامه جوکر احسان علیخانی، توجهات بسیاری را بار دیگر به خود جلب کرد. او با طنازی و هنر خود در کمدی، لحظات بامزهای را برای مخاطبان این رئالیتی شو رقم زد. شوخی رضا شفیعی جم با واژهی کمبوجیه در یکی از قسمتهای این برنامه، حواشی بسیاری ایجاد کرد و عدهای با هجوم به صفحهی شخصی این بازیگر مدعی شدند که او به کوروش و ایران باستان بیاحترامی کرده است.
اتفاقاتی که البته با واکنش رضا شفیعی جم همراه بود و او در ویدیویی این مسئله را برای طرفداران خود توضیح داد و آن را صرفاً یک شوخی دانست.
خوانندگی رضا شفیعی جم در تیتراژها
خوانندگی رضا شفیعی جم در فیلم دم سرخ ها و فیلم آپاچی نیز یکی از حواشی مربوط به او در رسانهها بود. شفیعی جم علاوه بر این دو فیلم در فیلم پیشی میشی هم علاوه بر بازیگری خوانندگی تیتراژ را برعهده داشته است.
رضا شفیعی جم و نقاشی
جالب است بدانید که رضا شفیعی جم علاوه بر بازیگری، در حرفهی نقاشی نیز تبحر داشته و در دوران جوانی خود به عنوان معلم نقاشی در مهدکودک فعالیت داشته است. او به گفتهی دوستان نزدیک خود، توانایی بالایی در نقاشی و کشیدن طرحهای مختلف دارد.
فیلم شناسی رضا شفیعی جم
سینما
- بهشت تبهکاران (1402) به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی
- بازیوو (1401) به کارگردانی امیرحسین قهرایی
- مورچه خوار (1400) به کارگردانی شاهد احمدلو
- آپاچی (1400) به کارگردانی آرش معیریان
- بابا سیبیلو (1399) به کارگردانی ادوین خاچیکیان
- پیشی میشی (1399) به کارگردانی حسین قناعت
- وای آمپول (1397) به کارگردانی علیرضا محمودزاده
- دم سرخ ها (1396) به کارگردانی آرش معیریان
- سه بیگانه (1395) به کارگردانی مهدی مظلومی
- گیلدا (1395) به کارگردانی امید بنکدار، کیوان علیمحمدی
- اکازیون (1392) به کارگردانی علی میری رامشه
- نیم کیلو باش، مرد باش (1391) به کارگردانی مسعود تکاور
- یک فراری از بگبو (1390) به کارگردانی هاتف علیمردانی
- دزدان خیابان جردن (1389) به کارگردانی وحید اسلامی
- بازگشت به آینده (1389) به کارگردانی علی عبدالعلیزاده
- وفا 2012 (1389) به کارگردانی رضا شفیعی جم
- داماد خجالتی (1388) به کارگردانی آرش معیریان
- راز دشت تاران (1388) به کارگردانی هاتف علیمردانی
- یه جیب پر پول (1388) به کارگردانی قدرتالله صلح میرزایی
- چراغ قرمز (1388) به کارگردانی علی غفاری
- حلقه های ازدواج (1388) به کارگردانی شاهین باباپور
- افراطیها (1388) به کارگردانی جهانگیر جهانگیری
- فوتبالیها (1388) به کارگردانی سیامک خواجهوند
- زندگی شیرین (1387) به کارگردانی قدرتالله صلح میرزایی
- خروس بی محل (1387) به کارگردانی حسین قاسمی جامی
- گل بارون (1387) به کارگردانی شاهین باباپور
- چارچنگولی (1387) به کارگردانی سعید سهیلی
- قلقلک (1385) به کارگردانی مسعود نوابی
- زن بدلی (1384) به کارگردانی مهرداد میرفلاح
- روایت سه گانه (1382) به کارگردانی پرویز شیخ طادی
- عاشق مترسک (1382) به کارگردانی مهدی نوربخش
- صورتی (1381) به کارگردانی فریدون جیرانی
- جوجه اردک من (1381) به کارگردانی امیر فیضی
- ارتفاع پست (1381) به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا
- خسیس (1378) به کارگردانی محرم زینالزاده
- مرد عوضی (1377) به کارگردانی محمدرضا هنرمند
- دو همسفر (1371) به کارگردانی اضغر هاشمی
سریال
- پشت پرده (1402) به کارگردانی محمدرضا حاجی غلامی
- پلاک 13 (1400) به کارگردانی آرش معیریان
- حالت خاص (1394) به کارگردانی افشین اربابی
- شوخی کردم (1392) به کارگردانی مهران مدیری
- گنج مظفر (1392) به کارگردانی مهران مدیری
- در چشم باد (1387) به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی
- پیامک از دیار باقی (1387) به کارگردانی سیروس مقدم
- چارخونه (1386) به کارگردانی سروش صحت
- ترش و شیرین (1386) به کارگردانی رضا عطاران
- باغ مظفر (1385) به کارگردانی مهران مدیری
- شب های برره (1384) به کارگردانی مهران مدیری
- جایزه بزرگ (1384) به کارگردانی مهران مدیری
- نقطه چین (1383) به کارگردانی مهران مدیری
- کوچه اقاقیا (1382) به کارگردانی رضا عطاران
- بدون شرح (1380) به کارگردانی مهدی مظلومی
- تماشا 79 (1379) به کارگردانی مهران غفوریان
- این چند نفر (1378) به کارگردانی مهران غفوریان
- معجزه نوروزی (1377) به کارگردانی احمد زینالزاده
- گل منگلی (1377) به کارگردانی قاسم جعفری
- باغ ستاره (1377) به کارگردانی شیرین جاهد
- چشم به راه (1377) به کارگردانی اصغر فرهادی
- سال خوش (1374) به کارگردانی مهران مدیری
- ساعت خوش (1373) به کارگردانی مهران مدیری
- پرواز 57 (1372) به کارگردانی مهران مدیری
- جمعه با شما (1372) به کارگردانی علی عمرانی
- تلویزیون کابلی بچهها (1371) به کارگردانی علی عمرانی