بی اشتهایی صبحگاهی کودکان
صبحانه یکی مهم ترین وعده های غذایی است که خوردن آن برای کودکان و دانش آموزان بسیار مفید است اما برخی کودکان دچار بی اشتهایی صبحگاهی هستند که دلایلی دارد.

دلایل بی اشتهایی صبحگاهی کودکان و دانش آموزان و عوارض آن

نخوردن صبحانه ؛ وقتی صبح بیدار می شوید، بدنتان گرسنه است! شما ساعتهاست که غذا نخوردید و بدنتان خیلی از ذخیره های انرژی تان را صرف کرده است، تا شما را در طول شب نگه دارد.

حذف صبحانه می تواند بر تمرکز شما در مدرسه و روشی که شما در بقیه روز غذا می خورید، تاثیر بگذارد.احتمال دارد شما بیشتر به خوردن غذاهای کم مغذی در وعده غذایی بعدی و یا میان وعده علاقه داشته باشید.

دلایل معمول برای نخوردن صبحانه از زبان کودکان :

  • نبود زمان کافی
  • نمی توانم به خودم زحمت بدهم
  • در آشپزخانه هیچ چیز خوش مزه و اغوا کننده ای وجود ندارد
  • صبح ها گرسنه نیستم.

بی اشتهایی صبحگاهی کودکان

علت بی اشتهایی صبحگاهی کودکان چیست؟

اما دلیل واقعی و اصلی بی اشتهایی کودکان در وعده صبحانه چیست؟

یکی از علل شایع بی اشتهایی کودکان در وعده صبحانه ، سبک نادرست زندگی مدرن در برخی از خانواده هاست. حتما شما هم سراغ دارید خانواده هایی را که تعطیلات و ایام تابستانی برای آنها یعنی بی برنامگی و بهم خوردن نظم حتی وعده های غذایی. در واقع آنها شب ها هر وقت دوست دارند می خوابند و صبح هر وقت دوست دارند بیدار میشوند و به جای صبحانه، ناهار می خورند.

علت بعدی بی اشتهایی به خصوص در وعده صبحانه در کودکان و دانش اوزان ناشی از اضطراب و استرس است که متاسفانه امروزه رایج تر شده.

دلیل دیگر بی اشتهایی صبحگاهی کودکان امروزی به واقع لجبازی و اشتباهات تربیتی والدین است که موجب می شود کودک صبحانه نخورده و کم کم به بی اشتهایی صبحگاهی مبتلا شود.

چرا بیشتر بچه ها صبحانه نمی خورند؟

برای برخی نوجوانان ، غیر مهم ترین غذای روز است ؛ آن ها عجله دارند. خسته هستند. الان هنوز گرسنه نیستند. این عادتی است که محققان پزشکی می گویند اگر تا بزرگسالی ادامه یابد، می توانند مشکلات سلامتی جدی را ایجاد کند با این حال، بسیاری از کودکان وقتی که بزرگ تر می شوند صبحانه می خورند.

یکی از دانش آموزان می گوید که برای خوردن صبحانه خیلی زود است، و توضیح داد که چرا قبل از رفتن به مدرسه نمی تواند غذا بخورد. اولین کلاس او در دبیرستان ساعت 7:45 صبح شروع می شود، وقتی که هنوز بیحال است و نمی تواند که به خوردن فکر کند اما تا ساعت 10 صبح او گرسنه است ولی چه می خورد؟ کیک و یک نوشیدنی های پر چرب.

کودکانی که صبحانه نمی خورند ممکن است بذر مهمی را برای یک عمر از دست بدهند که اغلب اوقات "مهم ترین وعده روز" نامیده می شوند. طبق یک مقاله که اخیراً در ژورنال پزشکی سبک زندگی مدرن منتشر شده است، نزدیک به یک سوم نوجوانان هر روز از صبحانه صرف نظر می کنند و تا حدود 60 درصد آنها بیش از سه بار در هفته صبحانه نمی خورند.

این روند علی رغم تحقیقات و توصیه های والدین ادامه دارد - که پیشنهاد می کند خوردن صبحانه برای شما خوب است. مطالعات اخیر نشان می دهند کسانی که به طور معمول صبحانه می خورند به احتمال کمتری دچار حملات قلبی می شوند و احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در آنها هم کم تر است.

علت بی اشتهایی صبحگاهی کودکانی

 چرا کودکان صبحانه نمیخورند؟

اثرات منفی بی اشتهایی صبحگاهی کودکان

برخی از تحقیقات، صبحانه را به عملکرد تحصیلی پیوند می دهند:

کودکانی که غذا می خورند هوشیار ترند، بهتر تمرکز می کنند و نمرات بهتری می گیرند. اینکه خوردن صبحانه می تواند به روند چاقی در دوران کودکی کمک کند، موضوع بحث های داغ است.

از دست دادن وعده های غذایی:

بسیاری از جوانان و خانواده های آن ها می گویند که صبحانه به راحتی طی عجله ای که در صبح وجود دارد، از دست می رود. این یک مشکل است، زیرا بلوغ سنی است که بسیاری از رفتارهای بهداشتی و سلامتی شکل می گیرند.

تبعات نگران کننده یک افت ثابت در ارزش غذایی صبحانه:

در طول 50 سال گذشته برای صبحانه چه چیزی تغییر کرده است؟

یک صبحانه استاندارد در دهه 1960 در برخی از کشورهای مدرن شامل ژامبون, تخم مرغ, نان تست و شیر بود که جایگزین غلات و غذاهای غنی از کربوهیدرات شد. در حقیقت, با توجه به مجله پزشکی سبک زندگی در مقاله "فواید مصرف صبحانه برای مبارزه با چاقی و دیابت در جوانان, صبحانه به نفع سال های گذشته است." محققان گفتند که این روند ارتباط نزدیکی با چاقی مفرط دارد.

نوجوانان دارای اضافه وزن و چاقی دو برابر بیشتر از همتایان خود هستند که وزن نرمال دارند.

طبق مطالعه ای، افرادی که حداقل چهار بار در هفته صبحانه می خورند، خطر کمتری برای ابتلا به چاقی, فشار خون بالا و دیابت دارند و مردانی که صبحانه نمی خورند 27% ریسک بالاتری نسبت به کسانی که صبحانه می خوردند را در این باره داشتند.

آنچه که این مطالعات نشان داده اند این است که افرادی که صبحانه می خورند تمایل به خوردن کمتری دارند و افرادی که صبحانه نمی خورند به خوردن وعده غذایی و میان وعده بیشتری در طول روز ادامه می دهند.

مطالعه اخیر که از اسکن مغزی دانش آموزان استفاده می کرد, متوجه شد آن هایی که صبحانه سالمی می خورند، نمرات امتحانی بالاتر و مهارت های تمرکز بهتری در کلاس دارند.

علت صبحانه نخوردن کودکان

 عوارض صبحانه نخوردن در کودکان

فواید و اهمیت صبحانه برای کودکان

فواید سلامتی صبحانه به ویژه برای جوانان و نوجوانان مهم است ؛ گزارشی که اخیراً از اداره آمار منتشر شده است نشان داده است که یکی از هفت کودک مدرسه، یک وعده غذایی صبحگاهی را نمی خورد و از مزایای مهم صبحانه صرف نظر می کند.

این یک آمار نگران کننده است که با توجه به اینکه خوردن صبحانه با مهارت های ریاضی در کودکان در مدارس ارتباط دارد! دفعه بعد که کودک شما می خواست از صبحانه صرف نظر کند، در این بخش از نمناک چند نکته برایش آورده شده است:

کمک به حفظ وزن یکسان : 

صبحانه اغلب به عنوان مهم ترین وعده غذایی روز یاد می شود.صبحانه به معنی شکستن روزه است، چون حدود 10 ساعت غذا نخورده است.تحقیقات نشان می دهد افرادی که صبحانه می خورند، به احتمال کمتری چاق می شوند.

اهمیت صبحانه برای کودکان

صبحانه مهم ترین وعده غذایی کودکان

انرژی و مواد مغذی ضروری را فراهم می کند:

برای کودک شما مهم است که هر روز صبح چیزی مغذی بخورد و برای روزش سوخت و سازش را فراهم کند.صبحانه یک فرصت ایده آل برای خوردن غذاهایی است که غنی از ویتامین های B، اسید فولیک، آهن و فیبر هستند.ویتامین ها و مواد معدنی در افرادی که صبحانه می خورند بیشتر از افرادی است که از صبحانه صرف نظر می کنند.

افزایش حساسیت، تمرکز، عملکرد ذهنی، خلق و خو و حافظه:

نخوردن صبحانه ممکن است بر تمرکز کودک شما تاثیر بگذارد و یا آن ها را با حس بد رها کند.به این دلیل است که مغز برای انرژی از گرسنگی می میرد و به سوخت از غذاهای مقوی مانند نان، غلات صبحانه، میوه و شیر نیاز دارد، تا بتواند در تمام طول روز در بهترین حالت خود عمل کند.

برای اطمینان از اینکه کودکان شما مزایای صبحانه را دریافت می کنند، یک غذای سالم برای صبحانه انتخاب کنید که فیبر بالا، شاخص قند پایین (GI) و پروتئین کمی داشته باشد.

 

دلایل بی اشتهایی صبحگاهی کودکان و دانش آموزان + عوارض

4.219
این مطلب مفید بود ؟163
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : startribune / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
وبگردی