داروهای اعصاب
افرادی که داروهای اعصاب و روان مصرف میکنند همیشه این سوال برایشان پیش می آید که آیا این داروها اعتیاد آور هستند یا نه ؟

داروهای اعصاب و روان اعتیاد آور نیستند

داروهای اعصاب، اعتیادآورند؟ کلی عارضه دارند؟ آدم را چاق می کنند؟ و هزار و یک عارضه دیگر؟! واقعا این داروهایی که روان پزشکان به ما می دهند، چقدر مفیدند و چقدر مضر؟

اگرچه داروهای روانپزشکی به دلیل علائم ناشی از کنار گذاشتن ناگهانی دارو، نباید به یکباره قطع شود، اما این علائم به گونه ای نیست که فرد را بر آن دارد برای تسکین، به مصرف دوباره دارو روی بیاورد و علاوه بر این قطع تدریجی دارو زیر نظر پزشک هیچ گونه ناراحتی ایجاد نمی کند.

داروهای اعصاب

آیا داروهای اعصاب اعتیاد آورند؟


اعتیاد به شرایطی گفته می شود که فرد با مصرف ماده ای دچار علائم تحمل به دارو شود یعنی به مرور، مقدار قبلی ماده موثر نیست و فرد ناگزیر می شود برای داشتن تجربه خوشایند قبلی، دوز آن را بالا ببرد.
این حالت در هیچیک از داروهای روانپزشکی مصداق ندارد مگر در دسته داروهای آرام بخش مانند کلونازپام، آلپرازولام، دیازپام، لورازپام و سایر داروهای مشابه آن، که ممکن است بعد از مدتی بی خوابی و اضطراب بیمار به مقدار قبلی دارو پاسخ ندهد و فرد مجبور به افزایش میزان دارو شود.


از طرف دیگر، فرد معتاد در صورت کنار گذاشتن مواد مورد مصرف خود، دچار علائم آزار دهنده ای می شود که باعث می شود به دنبال مصرف دوباره آن مواد باشد.

از دیگر ویژگی های اعتیاد این است که فرد، زمان و انرژی زیادی برای به دست آوردن مواد مخدر صرف می کند و بسیاری از فعالیت های اجتماعی و شغلی اش در نتیجه مصرف مواد آسیب می بیند در حالیکه چنین شرایطی در مورد داروهای اعصاب و روان مصداق ندارد.


برخی مواقع بیماران بیان می کنند، اگر داروهای اعصاب و روان اعتیاد آور نیست چرا اگر آنها را مصرف نکنیم علائم روانپزشکی مجددا باز می گرد در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که این داروها همانند داروهای کنترل کننده فشار خون عمل می کنند و همان گونه که در صورت قطع داروی فشار خون، فرد دچار افزایش فشار خون می شود با قطع این داروها قبل از زمانی که پزشک توصیه کرده، علائم روانپزشکی ممکن است عود کند.

داروهای اعصاب و روان اعتیاد آورند ؟

4.48
این مطلب مفید بود ؟71
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از میگنا -/ح
وبگردی