کارمزد بانکی

آغاز اجرای نرخ های جدید کارمزد خدمات بانکی

تاریخ انتشار : 1 آذر 1399کد مطلب : 58529زمان مطالعه : 4 دقیقه
بانک مرکزی در اوایل آبان ماه به شبکه بانکی ابلاغ کرد تا افزایش کارمزد خدمات بانکی را از ابتدای آذرماه اجرا کنند.

ایسنا: پس از مدت ها درخواست بانک ها برای افزایش کارمزد خدمات بانکی به عنوان یکی از منابع درآمد آن ها سرانجام بانک مرکزی با آن موافقت کرد و کارمزدهای جدید از امروز اجرا می شوند که در این راستا، بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی می توانند به منظور رقابت با یکدیگر، حداکثر تا 30 درصد و برای افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور، مستمری بگیران و مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) حداکثر تا 100 درصد مبالغ مندرج در جداول ابلاغی نرخهای کمتری را اعمال کنند.

از این پس کارمزد عملیات کارت به کارت به عنوان یکی از پرکاربردترین خدمات بانکی از 500 به 600 تومان به ازای هر یک میلیون تومان افزایش یافت و در صورت افزایش هر یک میلیون تومان در فرایند کارت به کارت معادل 240 تومان به این مبلغ افزوده خواهد شد.

جزئیاتی از کارمزدهای جدید خدمات بانکی

همچنین، هزینه اعلام مانده کارت و در صورت حساب 10 گردش آخر معادل 240 تومان و اعلام مانده کارت از طریق خودپردازها به قیمت 120 تومان است.

علاوه بر این، در حال حاضر کارمزد اعلام 10 گردش آخر کارت شناسایی، صدور انواع کارت مغناطیسی و دریافت حضوری و غیرحضوری قبوض به ترتیب 150، 6000، 2400 و 120 تومان است.

از امروز مشتریان بانک ها به ازای صدور دسته چک برای هر برگ معادل 200 تومان کارمزد پرداخت می کنند که این رقم به اضافه هزینه تمبر محاسبه شده و پیش از این، کارمزد صدور دسته چک 120 تومان بوده است. از سوی دیگر، ارائه صورت حساب سال جاری هر صفحه 600 و برای سال های گذشته به ترتیب 600 و 720 تومان هزینه دارد که این ارقام پیش از این، 500 و 600 تومان بوده اند.

طبق این گزارش، از امروز باید برای صدور رمز جدید کارت بانکی در شعبه 1000 تومان پرداخت کرد و نکته حائز اهمیت در این زمینه این است که پیش از این بانک مرکزی دستوری مبنی بر دریافت خدمات الکترونیکی بانک چون پایا و ساتنا ابلاغ نکرده بود اما حالا طبق مصوبه ای که از امروز اجرا می شود، کارمزد انتقال وجه بین بانکی پایا یک صدم مبلغ تراکنش با کف 200 تومان و تا سقف 2 هزار و 500 تومان است. همچنین، کارمزد انتقال وجه بین بانکی ساتنا نیز 2 صدم درصد مبلغ تراکنش تا سقف 2 هزار و 500 تومان تعیین شده است.

آشنایی با سامانه پایا و ساتنا

براین اساس، پایا یک سیستم تبادل اطلاعات بانکی است که به بانک ها اجازه می دهد تمامی تبادلات بین بانکی مشتریان خود را به صورت الکترونیکی انجام دهند. کاربرد اصلی این سامانه، مکانیزه کردن پرداخت های خرد بین بانکی با تعداد انبوه برای مشتریان است که پس از تکمیل مراحل پیاده سازی، ارائه خدمات از طریق اینترنت را نیز میسر می سازد و به کمک این سامانه، بانک های عضو آن می توانند بنا به درخواست مشتری، دستور واریز و یا برداشت وجوه در حساب های سایر بانک ها صادر کند. بانک مرکزی با پیاده سازی این سامانه، امکان حواله الکترونیکی پول از حسابی در یک بانک به حسابی در بانک دیگر (بین بانکی) را فراهم کرده است و مشتریان بانک ها با استفاده از پایا می توانند پول را از حساب خود به حسابی در بانک دیگر به صورت الکترونیکی حواله کنند.

از سوی دیگر، ساتنا سامانه ای الکترونیکی است که پردازش و تسویه تراکنش های بین بانکی و دستور پرداخت های فوری را به صورت انفرادی و آنی انجام می دهد. در این سامانه مشتریانی که در بانک ملی دارای یکی از انواع حساب (جاری، پس انداز و کوتاه مدت) هستند، می توانند نسبت به انتقال وجوه (مبالغ بیش از 15 میلیون تومان) به حساب خود یا سایر افراد در سایر بانک ها اقدام کنند.

هزینه سرویس پیامکی بانک چه قدر است؟

سامانه ذکر شده به مشتریان یک بانک این امکان را می دهد تا با مراجعه به شعب بانک خود یا از طریق سامانه اینترنتی بانک حواله هایی با مبالغ بیش از 15 میلیون تومان را به هر حسابی در هر بانکی انتقال دهند که مزایای بکارگیری ساتنا را می توان امنیت، سرعت و سادگی انجام عملیات آن نام برد.

لازم به ذکر است که افتتاح حساب از جمله خدمات بانکی بدون هزینه و کارمزد است و هزینه ارسال پیامک برای اطلاع رسانی با گرفتن رضایت مشتری معادل 30 تومان به اضافه هزینه پیامک و حق اشتراک سالیانه است.

تغییر رمز کارت به صورت «غیرحضوری» رایگان است

طبق این گزارش، عملیات تغییر رمز کارت با استفاده از خودپرداز یا هر یک از کانال های غیرحضوری رایگان و عملیات تغییر رمز کارت در داخل شعبه به دلیل جلوگیری از مراجعه حضوری به شعبه با کارمزد انجام می شود.

همچنین، اخذ کد بورسی در شعب بانکی نیز با بخشنامه جدید بانک مرکزی مشمول کارمزد 5000 تومانی میشود.

کارمزد بانکی

 انتهای پیام/م

آغاز اجرای نرخ های جدید کارمزد خدمات بانکی

3.33
این مطلب مفید بود ؟21
برچسب : سیستم بانکی
وبگردی