تولد
آنفولانزا
آنفولانزا بیماری واگیر داری است که باعث عفونت دستگاه تنفسی می شود و با علائم شدیدی همراه است که باید سریعا به دکتر مراجعه کنید.

همه چیز درباره بیماری آنفولانزا ، از علل و علائم تا درمان

آنفلوآنزا یا گریپ (Grippe) بیماری واگیردار می باشد که عامل آن نوعی ویروس آران ای از خانواده Orthomyxoviridae است . این نوع ویروس ها در پرندگان و پستانداران اثر می گذارد و موجب ایجاد عفونت حاد دستگاه تنفسی ، سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی حالی شدید می شود. سه گونه ویروس آنفلوآنزا به نامهای A B C وجود دارد .با وارد شدن به فصل سرما و ابتلای هموطنانمان به آنفولانزا در این بخش از سلامت نمناک مطلبی درباره آنفولانزا ، علائم ، درمان و راه های پیشگیری از این بیماری آماده کرده ایم .

تاریخچه بیماری

آنفولانزا نخستین بار در سال 1933 از راسوها تشخیص داده شد و این ویروس در سال 1918 و در قرن بیستم در بین افراد شیوع پیدا کرد که در همان آغاز موجب مرگ 40 میلیون نفر در یکسال شد . این بیماری با سرماخوردگی اشتباه گرفته می شود اما نسبت به آن، شدیدتر است.امروزه گونه های جدیدتر این ویروس مانند آنفلوآنزای پرندگان یا آنفلوآنزای خوکی نیز شیوع پیدا کرده اند.

علائم آنفولانزا

آنفولانزا می تواند خفیف تا شدید باشد و گاهی اوقات باعث مرگ فرد نیز بشود . آنفولانزا از سرماخوردگی به وجود می آید و معمولا ناگهانی اتفاق می افتد که با علائم زیر همراه می باشد :

تب برای تمام بیماران مبتلا به آنفولانزا اتفاق می افتد اما اسهال و استفراغ معمولا در کودکان بیشتر دیده می شود .

تب در آنفولانزا

مشکلات و سختی های آنفولانزا

بیشتر افراد مبتلا به آنفولانزا در عرض چند روز و یا کمتر از دو هفته ریکاوری می شوند اما بعضی از افراد با طولانی شدن این بیماری مواجه می شوند که باعث تهدید زندگی افراد می شود. عفونت های سینوسی و گوش نمونه هایی از این سختی ها هستند که در نتیجه عفونت ویروسی آنفولانزا و یا باکتری به وجود می آید.

دیگر سختی های ممکن بعد از ابتلا به آنفولانزا می تواند شامل التهابات قلبی ، مغزی ، عضله ای ، بافت های بدن و نارسایی چند عضو از بدن باشد . عفونت ویروسی آنفولانزا می تواند پاسخ های التهابی شدید را در بدن ایجاد کند که منجر به مسمومیت عفونی می شود و زندگی فرد را تهدید می کند .

آنفولانزا همچنین می تواند مشکلات پزشکی دیگر را بدتر کند ، مثلا افراد مبتلا به آسم در صورت ابتلا به آنفولانزا با مشکلاتی مثل حملات آسمی و افراد مبتلا به بیماری های قلبی نیز در این شرایط با تشدید بیماری خود مواجه می شوند .

چه افرادی در معرض خطر بیشتری از آنفولانزا هستند ؟

هرکس می تواند به آنفولانزا مبتلا شود و این موضوع ربطی به شرایط و یا سن و سال او ندارد اما به طور کلی افراد بالای 65 سال با بیماری های مزمن مثل آسم ، دیابت و یا بیماری های قلبی .

خانم های باردار ، کودکان زیر 5 سال و زیر 2 سال در معرض بیشتری هستند و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند نیز بیشتر از بقیه در معرض این بیماری قرار می گیرند .

علل بیماری

اورتومیکسو ویروس ها از عوامل بروز آنفلوآنزا هستند. آنفلوآنزای شامل ویروس آنفلوآنزای A ، آنفلوآنزای B و آنفلوآنزای C می باشد که از طریق تماس مستقیم یا غیرمستقیم گسترش پیدا می کنند.

علائم هشدار دهنده این بیماری در کودکان چیست ؟

  •  مشکل در تنفس یا تنفس تند
  •  لب ها یا صورت کبود
  •  درد سینه
  •  درد عضلانی شدید ( کودکان در این شرایط از راه رفتن دست می کشند )
  •  کم آبی ( ادرار نکردن به مدت 8 ساعت، دهان خشک، گریه بدون اشک )
  •  حمله
  •  تب بالای 104 فارنهایت
  •  هرگونه تب در کودکان زیر 12 ماه
  •  تشدید بیماری های مزمن

علائم هشدار دهنده در جوانان چیست ؟

  •  تنگی نفس
  •  درد مداوم یا فشار در سینه و شکم
  •  سرگیجه مداوم، سردرگمی
  •  حمله
  •  ادرار نکردن
  •  درد عضلانی شدید
  •  ضعف یا ناثباتی شدید
  •  تب یا سرفه تشدید شده
  •  بدتر شدن بیماری های مزمن

بدن درد

اگر جوان هستید و در معرض آنفولانزای فصلی قرار گرفته اید، مشکل شما جدی نیست . اگرچه که سختی زیادی از آن می کشید اما احتمالا در یکی دو هفته بهبود پیدا می کند اما در موارد شدید تر ممکن است به مشکلات زیر مبتلا شوید :

ذات الریه مهم ترین و سخت ترین مشکل بعد از آنفولانزا می باشد که گاهی اوقات نیز ممکن است منجر به مرگ فرد شود .

کودکان چگونه آنفولانزا می شوند؟

اگر کودک شما نزدیک افراد مبتلا به آنفولانزا قرار گیرند ، این بیماری از طریق تماس آنها با فرد بیمار به آنها انتقال می یابد مخصوصا اگر فرد بیمار هنگام عطسه یا سرفه جلوی بینی و دهان خود را نگیرد و میکروبها در فضا پخش شود . فرد مبتلا به آنفولانزا، از یک روز پیش از بروز علائم بیماری و 5 روز پس از آن ناقل بیماری است بنابراین در صورت تماس با این فرد باید نکات بهداشتی را رعایت کنید و از ماسک استفاده نمایید.

ویروس آنفولانزا به سرعت پخش می شودو می تواند به راحتی در مدرسه، مراکز نگهداری کودکان، زمین های بازی و حتی خانواده پخش شود. ممکن است برخی افراد دارای نشانه های خفیفی از آنفولانزا باشند و یا پس از 4 روز علائم آنفولانزا در آنها مشاهده شود ، این افراد در این مدت نیز ناقل بیماری هستند.

چه زمانی باید فرزند خود را پیش دکتر ببریم؟

در صورتی که کودک شما زیر سه ماه است و تب 38 درجه سیلسیوس یا بیشتر دارد.

اگر کودکتان3 تا 6 ماه است و تب بالای 38.3 درجه سیلسیوس یا بیشتر دارد.

اگر کودک تان بیش از 6 ماه سن دارد و تب بالای 39.4 درجه سیلسیوس یا بیشتر دارد.

اگر کودک شما بیشتر از سه روز تب دارد.

اگر کودکتان سرفه هایش پس از یک هفته خوب نشده است.

اگر کودک شما بیماری های مزمن همچون سرطان، کم خونی داسی شکل، دیابت یا ناراحتی های قلب، ریه یا کلیه دارد.

اگر کودک شما دچار علائمی مانند گوش درد شدید ، خس خس کردن گلو یا سخت نفس کشیدن، دوباره مریض شدن بلافاصله پس از خوب شدن و درمان آنفولانزا و کم آبی بدن دچار شده است.

آنفولانزا کودکان

راه های پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا

واکسناسیون تب های فصلی هر ساله می تواند بدن شما را از سه یا چهار ویروس آنفولانزای رایج محافظت کند . حال این واکسن ها می تواند به صورت تزریقی و یا اسپری از طریق بینی باشد .

البته که تحقیقات نشان می دهد که اسپری محافظت از آنفولانزا برای بینی زیاد تاثیرگزار نیست .

این اسپری ها برای بعضی از افراد مثل خانم های باردار، کودکان بین 2 و سال مبتلا به آسم و مشکلات سینه و سیستم های ایمنی ضعیف پاسخگو نیست .

مواد تشکیل دهنده این واکسن ها به مقدار کمی حاوی پروتئین تخم مرغ می باشد که اگر آلرژی خفیفی به تخم مرغ دارید و هنگام خوردن تخم مرغ تاول می زنید، بهتر است که ازتزریقات استفاده کنید .

همه افراد به خصوص کودکان مبتلا به دیابت، سیستم دفاعی ضعیف، کم خونی شدید یا بیماری های قلب، ریه و کلیه هر سال باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند.

تاثیر واکسن های آنفولانزا به سلامت بدن کودک شما و چگونگی تطابق واکسن با ویروس، بستگی دارد. در صورتی که کودک بدن سالم تری داشته باشد، این واکسن تاثیر بیشتری خواهد داشت.

اگر پس از واکسیناسیون کودکان، به آنفولانزا مبتلا شوند بیماری آنها سخت نیست.

این واکسن بدن کودک را در مقابل بیماری های مشابه آنفولانزا محافظت نمی کند.

پیشگیری از شیوع آنفولانزا

- دستان خود را مرتب بشویید :

حتی می توانید از شوینده های الکل دار استفاده کنید.

- مراقب عطسه و سرفه خود باشید و جلوی دهان تان را بگیرید .

- از شلوغی ها دوری کنید :

آنفولانزا در شلوغی شیوع بیشتری دارد و ویروس آن نیز به مدت 24 ساعت زنده می ماند.

فرزند خود از افراد مشکوک به بیماری دور نگه دارید .

بیماران باید دستمال مورد استفاده را پس از یک بار مصرف فوراً دور بیندازند.

هرگز نباید دستمال استفاده شده خود را درون جیب خود بگذاریدزیرا این کار سبب می شودعوامل بیماری دوباره به بدن انتقال یابند و بتوانند باعث تشدید بیماری شوند.

بیماری آنفولانزا

درمان بیماری آنفولانزا

معمولا به افراد مبتلا به آنفولانزا توصیه می شود که استراحت کافی داشته باشند و به اندازه کافی مایعات بخورند اما اگر عفونت شما شدید است، پزشک به شما داروی ویروس کش مثل اوسلتامیویر، رلزنا، راپی واب، ایکسو فلوزا تجویز می کند که این داروها بیماری شما را کوتاه می کند و به پیشگیری از مشکلات زیاد کمک می کند که این داروها معمولا برای افراد مبتلا به آسم نیز تجویز می شود .

اثرات جانبی این داروهای ضد ویروس شامل حالت تهوع و استفراغ است که این اثرات جانبی در صورت مصرف با غذا کاهش پیدا می کند .

بیشتر افراد مبتلا به آنفولانزا به داروهایی مثل امانتادین و ریمانتادین مقاوم هستند که از داروهای ویروس کش می باشد .

استفاده از داروهای مسکن نیز به این افراد توصیه می شود که این مسکن ها می تواند استامینوفن، ایبوپروفن باشند .

بیماری خطرناک آنفولانزا ؛ علائم آنفولانزا و پیشگیری و درمان آن

4.62954
این مطلب مفید بود ؟2729225
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/م.ح
3 نظر به ثبت رسیده است
ابراهیم1396-10-05
زنجبیل تازه با اویشن و اب به مقدار لازم را روی حرارت کم گذاشته باید رنگش قهوه ایی بشه واقعا خوبه
7722
س1396-09-30
منم دیروز بدنم لرز گرفت تب داشتم کمرم و پاهام خیلی درد میکرد و سردرد و سرفه و..خلاصه خیلی بد بود..مامانم اش درست کرد کلی سیر توش خرد کردم و خوردم امروز حالم خیلی بهتره...واقعا سیر معجزه میکنه.
11423
سیما1394-11-24
دوستان در مورد گلودرد می توانید از لیموترش به همراه زنجبیل با آب ولرم استفاده کنید اثر ش عالی وزودهنگام است. بخور اکالیپتوس را هم فراموش نکنید.
11910
وبگردی