تولد
وزن و رشد نوزاد در دو ماهگی
در ماه دوم بعد از زایمان ، قد و وزن نوزاد دوماهه بررسی می شود . نوزاد شما اگر سریعتر یا آرامتر از دیگر نوزادان رشد می کند جای نگرانی نیست مگر اینکه مغایر با استاندارهای رشد طبیعی تعیین شده باشد.

مراحل رشد نوزاد 2 ماهه

2 ماه اول زندگی دوره رشد سریع کودک است . کودک در دو ماه اول زندگی اش 2.5 تا 3.8 سانتی متر از نظر قدی و حدود 907 گرم از نظر وزنی رشد خواهد کرد و البته باید خاطرنشان کرد که این اعداد تقریبی هستند و کودک شما ممکن است از رشد سریع تر و یا کند تری برخوردار باشد .

کودک در این دو ماه دوره های گرسنگی را پشت سر خواهد گذاشت ؛ این گرسنگی به این معنی است که کودکتان از رشد سریع تری برخوردار است و ممکن است متوجه این موضوع شده باشید که کودک در طول این دو ماه در دفعات بیشتر و حجم کمتری تغذیه می ‎کند که این نوع تغذیه را تغذیه ی خوشه ای می ‎نامند .

به تدریج شما قادر به شناسایی علائم کودک در زمان گرسنگی و سیری او خواهید بود که هر کودکی برای نشان دادن این موارد از علائم خاص خود استفاده می ‎کند ، برای مثال وقتی گرسنه است شروع به گریه کردن می‎ کند و زمانی که از خوردن غذا سیر می ‎شود به خواب می ‎رود .

به یاد داشته باشد که حجم شکم نوزاد ناچیز است و بعد از تغذیه شروع به دفع غذا می ‎کند و بنابراین باید پوشک او زود به زود عوض شود .

وزن نوزاد در دو ماهگی

وزن نوزاد دوماهه

پزشک کودکتان، مرتبا به اندازه گیری وزن ، طول و دور سر کودک می ‎پردازد و رشد او را طبق نمودار رشد بررسی می ‎کند ( نمودار رشد برای دختران و پسران متفاوت است )، ممکن است در این ارزیابی ها کودک شما بزرگ ، کوچک و یا متوسط باشد و تا زمانی که الگو رشد پایدار باشد، کودک شما از رشد خوبی برخوردار خواهد بود .

وزن نوزاد در حالت طبیعی باید هرهفته افزایش داشته باشد؛ وزن 5 تا 6 کیلوگرم برای نوزاد 2 ماهه وزن خوبی است ولی باید توجه داشته باشید که نمودار وزن گیری نوزاد در طول زمان است که مورد اهمیت است.

در توضیحی مختصر مفید در مورد وزن نوزاد 2 ماهه دختر و پسر باید در نمناک بگوییم که :

برای نوزاد دختر  در دو ماهگی:

حداکثر وزن در دو ماهگی 6/150 - حد متوسط 4/600 - و حداقل 3/300 است .

برای نوزاد پسر در سن دو ماهگی :

حداکثر وزن 6/600 - حد متوسط 4/850 و حداقل 3/250 است.

اگر کودک تان زودتر از موعد به دنیا آمده باشد ، رشد و نمو او را نباید با کودکی که سر وقت به دنیا آمده است مقایسه کنید . در این گونه موارد نیاز به ارزیابی های بییشتری برای رشد و نمو کودک در ماه های اول زندگی است تا از رشد صحیح او اطمینان حاصل شود .
وزن نوزاد در دو ماهگی

آیا باید نگران باشم ؟

اگر کودک شما با سرعت مورد انتظار رشد نمی ‎کند یا از رشد کند تری به نسبت سایر کودکان برخوردار است ، پزشک شما در مورد نوع غذا های مصرفی کودکتان اطمینان حاصل خواهد کرد . پزشک ممکن است از شما بپرسد :

- روزانه کودکتان چه مقدار تغذیه می ‎کند :در سن 2 ماهگی، نوزاد باید در طول 24 ساعت شبانه روز 8 مرتبه تغذیه شود و نوزادان معمولا هر 4 ساعت یک بار نیاز به تغذیه شدن دارند.

- کودک در هر بار تغذیه شیر مادر، چه میزان شیر میل می‎ نوشد :کودک معمولا در هر بار تغذیه باید به مدت حداقل 10 دقیقه شیر بنوشد و همچنین اگر کودک از شیر خشک تغذیه می ‎کند، باید در هر وعده حدود 148 تا 175 میلی لیتر شیر بخورد .

- کودک شما چند بار در طول روز مدفوع می‎ کند :به طور کلی 1 تا 2 دفعه مدفوع کردن در طول روز طبیعی است . مدفوع نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‎ کنند معمولا نرم و آبکی است و نباید مدفوع سفت و محکم باشد .

در بیشتر مواقع، در معاینه های روتین کودک توسط پزشک رشد او بررسی می ‎شود اما اگر پزشک تان نسبت به رشد کودک نگران باشد، تعداد دفعات بیشتری از کودکتان معاینه به عمل خواهد آورد .

وزن کودک در مراحل بعدی

به طور متوسط نوزادان بین 3 تا 6 ماه از نظر طول و وزن با سرعت ثابت اما کمی کندتر از دو ماه اول زندگی رشد می ‎کنند و به طور کلی ، کودکان در 6 ماه اول زندگی از رشد سریع تری به نسبت 6 ماه دوم زندگیشان برخوردار هستند وروند رشد به تدریج کند تر می ‎شود .

واکسن نوزاد در دو ماهگی

واکسن هایی که نوزاد دوماهه شما باید در این سن دریافت کند واکسن های سه گانه1، فلج اطفال1 و هپاتیت ب2 هستند.

راهنمای کامل رشد وزن و مراقبت از نوزاد 2 ماهه دختر و پسر

4.6493
این مطلب مفید بود ؟45340
منبع : kidshealth / سبک زندگی نمناک /ن/ف
برچسب : نوزاد
وبگردی