ویروس SFTS
در کشور چین به تازگی با ویروسی به نام SFTS مواجه شده اند که می تواند از طریق نیش کنه سانان به انسان منتقل شود، البته این تنها راه انتقال این ویروس نیست!

انتشار ویروس SFTS و نگرانی دیگر در چین

در حالی که همه کشور ها در سراسر جهان همچنان با شیوع بیماری همه گیر کووید 19 مواجه هستند، اما اکنون چین با یک تهدید جدید روبه رو شده است. بیماری سندرم (SFTS) که ناشی از عفونت های کنه سانان است، هفت نفر را کشته و حداقل 60 نفر را آلوده کرده است و هشداری برای مسئولین بهداشتی کشور چین است.

بر اساس گزارش رسانه های محلی تعداد زیادی از این موارد در استان های شرقی چین ( جیانگسو و آن هوئی) دیده شده است، بیش از 37 نفر مبتلا به این بیماری در ماه های اولیه سال جاری و 23 نفر بعدا شناسایی شده اند.

در حالی که بیماری SFTS از طریق نیش کنه سانان به انسان ها منتقل می شود، اما ویروس شناسان چینی هشدار داده اند که انتقال این ویروس از انسان به انسان را نمی توان رد کرد. برخلاف کووید 19 و سارس، ویروس SFTS اولین بار نیست که افراد را آلوده می کند؛ بلکه موارد اخیر تنها نشان دهنده ظهور مجدد این بیماری است.

ویروس sfts

ویروس SFTS چیست؟

ویروس SFTS به خانواده ویروس بانیاویریدا (Bunyavirus) تعلق دارد و از طریق نیش کنه به انسان ها منتقل می شود. این ویروس اولین بار در دهه گذشته توسط گروهی از محققان چینی شناسایی و نخستین موارد ابتلا در سال 2009 در مناطق روستایی هوبی و هنان گزارش شد.

محققان، این ویروس را با بررسی نمونه های خون افراد مبتلا به علایم مشابه شناسایی کردند. براساس گزارش مجله Nature، این ویروس حداقل 30 درصد از افراد آلوده را قربانی کرده است. براساس آمار سیستم کنترل و پیش گیری بیماری چین، تلفات ناشی از SFTS بین حدود 16 تا 30 درصد است.

چنانچه در بخش سلامت نمناک اشاره شده است با توجه به میزان شیوع و مرگ و میر بالای ویروس SFTS، این بیماری در میان 10 بیماری خطرناک قرار دارد که سازمان بهداشت در مورد آن هشدار داده است.

ویروس sfs چیست

چه کسانی نسبت به ویروس SFTS آسیب پذیرتر هستند؟

کشاورزان، شکارچیان و افرادی که حیوانات خانگی دارند در برابر این ویروس آسیب پذیرتر هستند زیرا به طور مرتب با حیواناتی تماس مستقیم دارند که می توانند ناقل باشند. هم چنین گزارش ها نشان می دهد که این ویروس اغلب از حیواناتی مثل بز، گاو، گوزن و گوسفند به انسان ها منتقل می شود. علی رغم اینکه حیوانات به ویروس آلوده می شوند اما به طور کلی هیچ علایمی را از خود نشان نمی دهند.

علائم ابتلا به SFTS

نتایج تحقیقی که توسط گروهی از محققان چینی در سال 2011 انجام شد، نشان می دهد دوره نهفتگی این بیماری بین 7 تا 13 روز پس از شروع بیماری است. افراد مبتلا به این ویروس معمولا طیف وسیعی از علایم از جمله تب، خستگی، لرز، سردرد، تهوع، اسهال، استفراغ، درد شکمی، خونریزی لثه، درد عضلانی تورم غدد لنفاوی، بی اشتهایی عصبی و ...را تجربه می کنند.

برخی از علائم هشدار ابتدایی این بیماری عبارتند از تب شدید، کاهش تعداد پلاکت های خون و کاهش تعداد گلبول های سفید خون یا "لوکوپنیا" (leukopenia).

عوامل خطر مشاهده شده در موارد جدی تر عبارتند از نارسایی چندین اندام، بواسیر و ظهور علائم اختلال در سیستم عصبی مرکزی.

sfts virus

وضعیت انتقال ویروس SFTS در خارج از کشور چین چگونه است؟

این ویروس به دیگر کشورهای آسیای شرقی از جمله ژاپن و کره جنوبی انتقال پیدا کرده است. از زمانی که این ویروس برای اولین بار کشف شد، تعداد کل موارد ابتلا به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

در حالی که در سال 2013 تعداد مبتلایان در کره جنوبی 36 مورد گزارش شده بود، این رقم در سال 2017 به شدت افزایش یافت. در همان حال، چین 71 مورد را در سال 2010 و 2600 مورد در سال 2016 ثبت کرده است. طبق گزارش مجله Nature تعداد افراد مبتلا در ژاپن بین سال های 2016 تا 2017 به میزان 50 درصد افزایش یافته است.

با افزایش تعداد مبتلایان و مرگ و میر در هر سه کشور، مسئولین بهداشت عمومی شروع به آموزش پزشکان محلی و شهروندان عادی در مورد خطرات ناشی از گزش کنه کردند. دانشمندان بر این باورند با افزایش سطح آگاهی افراد نسبت به ویروس و بیماری ناشی از آن میزان تلفات این عفونت به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

انتشار ویروس SFTS

ویروس SFTS چگونه درمان می شود ؟

اگر چه هنوز واکسن ویروس برای درمان این بیماری ساخته نشده است، اما استفاده از داروهای ضد ویروسی با عنوان ریباویرین" (Ribavirin) برای درمان این بیماری موثر است.

به منظور جلوگیری از ابتلا به این بیماری، مقامات مختلف دولتی از جمله مراکز کنترل و پیش گیری از بیماری ها مردم را آگاه می سازند تا هنگام عبور از میان چمن ها، جنگل و هر محیط دیگری که احتمال زنده ماندن کنه وجود دارد از پوشیدن لباس های کوتاه مانند شلوارک و تیشرت اجتناب کنند.

ویروس جدید در چین بعد کرونا ؛ SFTS چیه ؟

3.611
این مطلب مفید بود ؟83
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : indianexpress / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
برچسب : ویروس کرونا
وبگردی