تولد
کوبیدن سر به زمین
اگر کودک شماهم در هنگام عصبانیت یا در زمان های عادی دیگر سرش را به زمین میکوبد بهتر است این مطلب را بخوانید و با درمان های این اختلال آشنا شوید.

علت کوبیدن سر به زمین در کودکان و راهکار آن

بسیاری از نوزادان و کودکان عادت دارند سرشان را به چیزی بکوبند، این حالت معمولاً در سن 6 ماهگی در نوزادان ایجاد می شود و در 2 سالگی تشدید می شود و ممکن است ماه ها و حتی چند سال این روند بین آن ها ادامه داشته باشد. کودکان و یا نوزادان به دلایل مختلفی ممکن است این کار را انجام دهند. در این بخش از نمناک علت کوبیدن سر در نوزادان و برخی از روش‌ها و راهکارهایی که می‌توان با انجام آنها کودکتان را از کوبیدن سرش به جایی منصرف کنید را آورده ایم.

علت کوبیدن سر به زمین توسط کودک

علت و دلایل مختلفی برای کوبیدن سر کودک وجود دارد که برخی از مهم‌ترین‌های آن به شکل زیر است:

1.فشار روانی و آرامش دهی به خود

زمانی که کودک عصبی است، برای تخلیه هیجانات خود سرش را به زمین می کوبد، زیرا هنوز برای بیان احساساتش قادر به بیان کلمات نیست.

فشار روانی کودک

2.کاهش درد

گاهی کودکان به دلیل احساس درد دندان، عفونت گوش و...سر خود را به زمین می کوبند،این رفتار کمک می‌کند از طریق منحرف کردن حواس خود احساس بهتری داشته باشند.

3.اختلال رشدی

انواع اختلالات رشدی میتواند باعث بروز رفتار کوباندن سر به زمین در کودکان شود. کوبیدن سر میتواند با اوتیسم یا سایر اختلالات رشدی مرتبط باشد اما در بیشتر موارد نمیتوان تنها به این نشانه اکتفا کرد و تنها میتوان به عنوان یک هشدار به آن توجه نمود. در موارد بسیار نادر کوبیدن سر میتواند به تنهایی علامت مشکلات جدی باشد.

4.نیاز به جلب توجه

کوبیدن مداوم سر ممکن است راهی برای جلب توجه باشد. این کاملا قابل درک است که دیدن کودک در حال انجام کاری که به نظر میرسد به او آسیب می رساند، برای شما نگران کننده است، وقتی کودک متوجه نگرانی شما میشود، برای جلب توجه شما به این رفتار ادامه می دهد پس برای رفع این حالت در کودک خود بهتر است توجه بیشتری به وی داشته باشید.

راهکارهای توقف کوبیدن سر کودک به زمین

برخی از روش‌ها و راهکارهایی که می‌توان با انجام آنها کودکتان را از کوبیدن سرش به جایی منصرف کنید شامل موارد زیر خواهد بود:

داشتن خواب منظم و کافی

چنانچه کودک برای رهایی از خستگی روزانه سرش را به زمین می کوبد، سعی کنید یک برنامه خواب آرام بخش برای کودک در نظر بگیرید. یک حمام گرم، ماساژ کودک در حالی که او را روی پایتان گذاشته اید و خواندن قصه و لالایی می توانند کارساز باشند. بد نیست چند دقیقه قبل از خواب پشت یا پیشانی کودک را به آرامی مالش دهید، پخش موسیقی ملایم در اتاق خواب کودک هم میتواند به آرامش کودک کمک کند.

خواب کودک

تعیین یک جایگزین برای کودک

با عادت دادن کودک به رفتارهای جدید و شاد سعی کنید این رفتار را کنار بگذارد. اگر کودک شما به ضربات مداوم و یکنواخت علاقه دارد، بنابراین به او کمک کنید تا یک جایگزین برایش پیدا کند، متخصصین معمولا رقص، دست زدن یا ضربه زدن همراه موسیقی را پیشنهاد میکنند.

امن نگه داشتن محیط و حذف وسایل آسیب زا

برای اینکه کودکتان را از صدمات محافظت کنید، می توانید وسایل اتاق کودک و سایر اتاق ها را طوری بچینید که احتمال هر گونه آسیبی کاهش یابد.

محدود کردن موقعیت ها

توجه کنید که کودک شما در چه مواقع یا مکانهایی سرش را به اشیا میکوبد، با یافتن علت شما می توانید، کمک کنید که کودک در این موقعیت ها قرار نگیرد.

توجه به کودک

یکی از دلایلی که باعث می شود کودک شما سرش را به زمین بکوبد، عدم توجه به اوست، گاهی والدین از ترس لوس شدن کودک به او توجه نمی کنند که این کار بسیار اشتباه بوده و تبعاتی دارد پس کودک را در آغوش بگیرید و ببوسید.

توجه به کودک

نادیده گرفتن معقولانه

گاهی اوقات کودک سرش را به جایی می‌کوبد تا توجه بیشتری از والدین دریافت کند. اگر شما بعد از کوبیدن سر کودک به او توجه نمایید، یاد می گیرد رفتار را ادامه ‌دهد، سعی کنید موضوع را بزرگ نکنید، وگرنه این رفتار را تقویت خواهید کرد، این رفتار را در طول روز نادیده بگیرید، بکوشید هیچ توجهی به آن نشان ندهید تا هنگامی که کودک سر کوبیدن را متوقف نساخته است با او صحبت نکنید اما پس از توقف این رفتارها به او نزدیک شوید و عشق و علاقه خود را به او نشان دهید.

کنترل نگرانی‌

کودک نوپایتان بعید است با کوبیدن سرش به زمین دچار مشکل جدی شود زیرا او آستانهٔ درد خود را می‌شناسد و اگر این کار باعث شود سرش کمی درد داشته باشد، خودش شدتش را کاهش می‌دهد پس نگران نباشید.

عدم تنبیه

برخی اوقات کودکان سر خود را به زمین می کوبند تا توجه مادر را به خود جلب کنند و برایشان فرقی نمی کند این توجه با محبت همراه باشد یا تنبیه. شما باید در این مواقع این رفتار را به طور کامل نادیده بگیرید، او را به خاطر آن سرزنش یا تنبیه نکنید. بچه‌های نوپا خیلی کوچک‌تر از آن هستند که وضعیت را درک کنند و ناخوشنودی شما ممکن است تنها باعث بدتر شدن مشکل شود.

مراجعه به پزشک

در موارد نادر، کوبیدن سر می‌تواند نشانهٔ وجود یک مشکل باشد. اگر کودکتان تأخیر تکاملی رشد دارد، در حین کوبیدن سر، خودش را مجروح می‌کند، به خاطر کوبیدن سر خواب کافی ندارد، سرش را مدام تاب می‌دهد و به چیزی می‌کوبد و... حتماً پزشک کودک را مطلع کنید.

4 علت مهم کوبیدن سر به زمین در کودک + راه حل والدین

52
این مطلب مفید بود ؟20
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن /ن.ح
برچسب : تربیت کودک
وبگردی