ریزش موی ریش
ریزش ریش در آقایان یا آلوپسی باربا باعث تحریک ناحیه ریش در آقایان می شود و همانند طاسی سر خسته کننده است اما نگران نباشید راههای درمان این بیماری زیاد است.

ریزش موی ریش یا همان آلوپسی باربا چیست؟

آلوپسی باربا یک بیماری خود ایمنی و نسخه ای از ریزش مو است که ناحیه ریش مردان را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث ریزش موی ریش در مردان می شود. این بیماری که به اندازه طاسی ارثی خسته کننده است، معمولاً در تکه‌های کوچک رخ می‌دهد و می‌تواند برای ظاهر فیزیکی واقعاً آزاردهنده باشد.

آلوپسی باربا که شکل خاصی از آلوپسی آره آتا است که ریش را درگیر می کند، معمولاً به طور ناگهانی ظاهر می شود و فرد شروع به ریزش موهای ریش به صورت تکه های دایره ای کوچک طاس می کنید. اگر شما نیز آلوپسی باربا را تجربه می کنید، با این بخش از بهداشت و سلامت نمناک همراه شوید تا دلایل ریزش موهای ریش را بدانید.

علت ریزش موی ریش؛ چرا موهای ریش می ریزند؟

دلایل ریزش مو در ریش مردان نسبتا ناشناخته است. در آلوپسی، حملات خودایمنی به فولیکول‌های مو هدایت می‌شوند و در آنجا آسیب می‌بینند. در حالی که تصور می شود آلوپسی باربا تنها به دلیل ژنتیک یا تأثیرات هورمونی ایجاد می شود، کارشناسان همچنین معتقدند که آلوپسی آره آتا و آلوپسی باربا، علاوه بر این عوامل، می توانند توسط عوامل خارجی مانند استرس یا آسیب ایجاد شوند.

عوامل متعددی که باعث ریزش مو می شوند، ممکن است بر ریزش ریش در مردان نیز تأثیر بگذارد. جدای از عوامل ارثی، ریزش موی ریش می تواند به دلایل روحی و... نیز ایجاد شود. علل احتمالی ریزش ریش را می توان به شرح زیر ذکر کرد:

  • زمینه ارثی
  • فشار روحی روانی
  • رژیم غذایی ضعیف
  • داروها
  • الکل
  • مواد شیمیایی

آلوپسی باربا شکل خاصی از ریزش موی حلقوی است.

ریزش ریش

ارتباط 4 مرحله رشد مو و ریزش موی ریش

ریزش ریش شما نیز ممکن است فقط یک چرخه طبیعی رشد موهای صورت باشد. رشد موهای صورت شما از فاز آناژن-کاتاژن-تلوژن مشابه پیروی می کند. به دلیل این چرخه، شما به طور طبیعی روزانه مقدار زیادی از موهای ریش خود را از دست خواهید داد. با این حال شما این فولیکول های مو را برای همیشه از دست نخواهید داد.

تستوسترون پایین می تواند باعث ریزش ریش شود

تستوسترون باعث رشد فولیکول های موی ریش و افزایش اندازه آنها می شود. سطوح سالم تستوسترون باعث تحریک رشد مو در سراسر بدن شما از جمله موهای صورت شما می شود. با این حال، سطوح پایین تستوسترون معمولاً به این معنی نیست که ریش شما همیشه تکه تکه خواهد بود یا هرگز نمی توانید آن را رشد دهید بلکه به این معنی است که ریش شما ممکن است در مقایسه با دیگران با سطح تستوسترون بالا، کندتر رشد کند.

آیا ریزش مو روی ریش تأثیر می گذارد؟

نه همیشه. ریزش مو که باعث از بین رفتن فولیکول های مو روی سر شما می شود، همین کار را با فولیکول های موی صورت انجام نمی دهد. فولیکول های موی صورت مانند فولیکول های روی خط مو، شقیقه ها، بالای سر و تاج شما به DHT حساس نیستند.

ریزش مو

درمان ریزش موی ریش؛ چگونه آلوپسی باربا را درمان کنیم؟

  • اولین قدم در درمان آلوپسی باربا تشخیص زودرس است. اگر متوجه لکه‌های طاس یا لکه‌هایی روی ریش خود شده‌اید که رشد نمی‌کنند، بهتر است به متخصص پوست مراجعه کنید.
  • درمان را آغاز نمایید، راه های درمانی زیادی برای درمان لک های ریزش مو در ریش وجود دارد، اما برخی افراد به سادگی منتظرند تا حمله خودایمنی متوقف شود و موها به طور خود به خود رشد کنند.
  • برای تحریک فولیکول های مو، ریش را ماساژ دهید.
  • صورت و ریش خود را مرتب و به اندازه بشویید.
  • هفته ای یک بار صورت خود را لایه برداری کنید.
  • روغن های طبیعی را روی ریش خود بمالید.
  • برای مراقبت از ریش یک رژیم مناسب استفاده کرده و مصرف ویتامین های A، C و E را افزایش دهید.
  • از مراقبت های بیش از حد تهاجمی اجتناب کنید.
  • برای تشویق رشد ریش، استرس را کاهش دهید.
  • سطح تستوسترون و DHT خود را بررسی کنید.

داروهای درمان ریزش موی ریش؛ آلوپسی باربا

در بیشتر موارد، پزشک ممکن است ماینوکسیدیل را برای رشد ریش تجویز کند. این دارو بر روی تکه های ناحیه ریش بدون مو مالیده می شود و نه تنها به رشد مجدد مو کمک می کند، بلکه از فولیکول های مو در برابر ریزش بیشتر مو محافظت می کند.

نتیجه

ریزش موهای ریش می تواند بخشی از تغییر طبیعی در مرحله رشد فولیکول مو باشد. گرچه ریزش مو خسته کننده بوده و شما را از نظر روانی تحت تاثیر قرار می دهد اما آرامش خود را از دست ندهید و برای داشتن ریش سالم و پرپشت سبک زندگی سالم و درمان را دنبال کنید.

ریزش موی ریش، علامت بیماری خاصیه؟

51
این مطلب مفید بود ؟10
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن/ن.ح
برچسب : ریزش مو
وبگردی