پیشگیری از دیابت
دیابت یکی از مهم ترین بیماری های قرن حاضر است که سالانه میلیون ها نفر را درگیر خودش می کند. برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری باید نکاتی را رعایت کنید.

پیشنهاد و راه حل ساده پزشکان برای پیشگیری از دیابت

دیابت بر توانایی بدن شما در استفاده از گلوکز که به قند هم معروف است، تأثیر می گذارد. به همین دلیل است که اگر به این بیماری مبتلا هستید یا زمینه دیابت دارید، باید سطح قند خون تان را کنترل کنید تا از عوارض بعدی جلوگیری شود.

رعایت رژیم غذایی، ورزش منظم و پایبندی به روتین دارویی، همه راه‌ های مهم برای مدیریت دیابت و تثبیت قند خون هستند. اما چه کار های دیگری می توانید به صورت روزانه انجام دهید تا وضعیت را تحت کنترل داشته باشید؟ نظر متخصصان غدد در مورد چگونگی ثابت نگه داشتن قند خون در طول روز این گونه است:

دیابت

خواب کافی

تحقیقات نشان می ‌دهد که مقاومت به انسولین در افرادی که به اندازه کافی نمی ‌خوابند شایع ‌تر است؛ بنابراین ما باید خواب منظم و آرامی داشته باشیم. در واقع، خواب بسیار کم (یعنی کم‌تر از هفت ساعت در شب) می تواند مقاومت به انسولین را افزایش دهد و این مسئله می ‌تواند منجر به ایجاد چرخه‌ای شود که در آن، روز بعد گرسنه‌تر از خواب بیدار می ‌شوید و بعد از غذا خوردن احساس سیری کم تری می‌ کنید. در این صورت احتمال بیشتری برای خوردن غذا های فاقد مواد مغذی حاوی قند و چربی‌ های اشباع ‌شده وجود دارد که می‌ تواند تعادل قند خون را برهم بزند.

اما گاهی اوقات داشتن خواب کافی به این سادگی ها نیست. در این جا نکاتی آورده شده است که به شما کمک می کند تا خواب با کیفیت تری داشته باشید و از افزایش قند خون جلوگیری کنید:

  • ورزش را در برنامه روزانه تان بگنجانید اما از ورزش کردن نزدیک به زمان خواب خودداری کنید، زیرا افزایش انرژی باعث می شود تا سخت‌تر بخوابید.
  • یک برنامه روتین قبل از خواب ایجاد کنید. مثلا یک دوش آب گرم بگیرید، سپس به موسیقی آرام بخش گوش دهید یا مدیتیشن را امتحان کنید تا به شما کمک کند که قبل از خواب آرام باشید.
  • اتاق خواب تان را از هر گونه نمایشگر، صدا و نور دور نگه دارید و کاری کنید که دمای مطبوعی داشته باشد.
  • مصرف کافئین را بعد از ظهر ها محدود کنید، زیرا می تواند خواب تان را مختل کند.

خواب کافی

نوشیدن آب بیشتر و کافی

قطع یا محدود کردن نوشیدنی ‌های شیرین برای ثابت نگه داشتن قند خون خیلی توصیه می شود. اما افزایش مصرف آب هم مهم است. نوشیدن 1.5 تا 2.5 لیتر آب در روز توصیه می شود.

البته این که افزایش مصرف آب به تنهایی باعث کاهش قند خون به میزان قابل توجه می شود، قطعی نیست اما خطر جدی برای افراد مبتلا به دیابت که آب کافی نمی نوشند، وجود دارد.

مثلا هنگامی که بدن شما کم آب می شود، آب کم تری در بدنتان وجود دارد و غلظت قند خون هم افزایش می یابد. زمانی که قند خون تان بالا است، ممکن است بیشتر ادرار کنید زیرا بدنتان برای خلاص شدن از شر گلوکز اضافی تلاش می کند. این می تواند چرخه کم آبی را تشدید کند.

اگر عادت به نوشیدن آب کافی ندارید، چند نکته برای کمک به آبرسانیِ بدن تان آورده شده است:

  • نوشیدن آب را طبق یک روتین انجام بدهید. به طور مثال هر بار که غذا می خورید، به دستشویی بروید یا دندان هایتان را مسواک بزنید، یک لیوان آب بنوشید.
  • آن را به چالش تبدیل کنید؛ یک رقابت دوستانه را با خانواده یا دوستان شروع کنید تا ببینید چه کسی می تواند به هدفش برسد.
  • یک بطری آب مناسب برای مسیرتان تهیه کنید. همراه داشتن آب در حین حرکت ممکن است روال نوشیدن بدون وقفه را برایتان آسان‌ تر کند.

آشامیدن

دوری از استرس و سپری کردن وقت با عزیزان

استرس می تواند به مقاوم تر شدن انسولین کمک کند. در واقع استرس مزمن با مقاومت به انسولین مرتبط است؛ حتی ممکن است در ایجاد این بیماری نقش داشته باشد، زیرا هورمون ‌های استرس مثل کورتیزول و آدرنالین باعث می ‌شوند که بدن شما نسبت به انسولین حساسیت کم تری داشته باشد، به این معنی که گلوکز در خون تجمع می کند و می‌ تواند منجر به افزایش سطح قند خون شود.

به همین دلیل است که کاهش استرس می تواند علاجی برای عدم تعادل قند خون باشد. گذراندن وقت با افرادی که دوست شان دارید، استرس را کاهش می دهد و سلامت کلی را بهبود می بخشد.

به عبارت دیگر، زمانی که آرامش و شادی بیشتری دارید، بدن تان استرس کم تری دارد. این به نوبه خود سطح هورمون های استرس را کاهش می دهد تا به بدن شما کمک کند که به انسولین بهتر پاسخ دهد؛ بنابراین از افزایش قند خون جلوگیری خواهد کرد.

راه های دیگر برای از بین بردن سریع استرس عبارتند از: حرکت دادن بدن، تنفس عمیق یا در آغوش گرفتن یکی از عزیزان تان.

پزشک ها واسه پیشگیری از دیابت چیکار میکنن؟

45
این مطلب مفید بود ؟41
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن/ن.ح
وبگردی