آداب معاشرت کاری با رئیس
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که روابط شما با رئیس تان مانع از کارتان می شود؟ آیا با سرپرست یا رئیس خود خارج از محیط کار روابط دوستی برقرار کره اید؟ آیا نگران این هستید که گزارش کسی را داده اید که پیش از این اطلاعات بسیار زیادی را با او به اشتراک گذاشته اید؟ اگر چه ایجاد روابط مثبت بین رئیس و کارکنان ضروری است اما مواردی وجود دارد که باید در این رابطه در نظر بگیرید.
به طور کلی صمیمی شدن بیش از حد با رئیس ایده خوبی نیست، البته که می توانید سطحی از اطلاعات شخصی را هم از او به دست بیاورید اما به شرطی که هرگز از استاندارد ها و محدودیت های حرفه ای عبور نکنید و آداب معاشرت با رئیس را دانسته و رعایت کنید.
دوستی بین رئیس و کارکنان
البته که برقراری این دوستی امکان پذیر است اما آن را به سرپرستان کار و افرادی که مسائل کاری به آن ها گزارش می شود، پیشنهاد نمی کنیم که دوست صمیمی باشند. رئیس هم مانند بقیه ما یک انسان است و احساس دارد اما ممکن است این دوستی صمیمی در ارزیابی هایش در محیط کار اثر گذار باشد.
حتی اگر بتواند احساسات خود را نیز کنار بگذارد، اما بالاخره این دوستی باعث ترجیحاتی در آن ها می شود و ممکن است به اخلاق کاری آن ها صدمه بزند و همچنین ممکن است به روند کار بهترین کارمندان نیز آسیب وارد کند.
آداب معاشرت رئیس و کارمند؛ نکاتی برای رئیس
شما به عنوان یک رئیس باید برآنچه می گویید، نحوه رفتار و دخیل شدن در زندگی کارکنان خود محتاط باشید. در ادامه این بخش از سبک زندگی نمناک نکاتی برای روسا ذکر شده است که باید رعایت کنند:
دوستانه رفتار کنید:
این بدان معنا نیست که صمیمی شوید و با یکدیگر احساس راحتی کنید. در عوض سعی کنید روزانه با کارمندان تان سلامی دوستانه داشته باشید وبه هرچیزی که می گویند با مهربانی پاسخ دهید و همچنین خوب است که گفتگوهای کوتاهی را به شرطی که به عنوان فضولی کردن یا کشف اطلاعات شخصی تلقی نشود، داشته باشید.
دوستانه رفتار کنید اما آداب حرفه ای را فراموش نکنید:
زبان بدن بیشتر از آنچه که فکر کنید اهمیت دارد. بنابراین هنگام ارتباط برقرار کردن نگاه سنگینی به یکدیگر نداشته باشید. گشاده رو باشید و غالبا لبخند را فراموش نکنید، حین مکالمه و سایر تعاملات نیز همدلی نشان دهید.
مدام دور از چشم ها نباشید:
هرگز تمام روز را در دفتر خود ننشینید. این عمل به کارکنان تان این احساس را می دهد که برایشان اهمیتی قائل نیستید یا نمی خواهید در وقایع روزمره محل کار خود سهیم شوید.
گشاده رو و مهربان باشید:
اگر در دفتر کار خود اتاقی دارید سعی کنید چند صندلی و مبلمان راحتی در آنجا بگذارید تا بتوانید با کارکنان تان مکالمه ای راحت و آرام داشته باشید. اگر هم اتاق و جایی برای این چیدمان ندارید، صندلی خود را از پشت میز کنار بکشید تا مانعی برای مکالمه و ترسیدن آن ها نباشید.
بیش از اینکه گله و شکایت کنید، تحسین کنید:
ممکن است گاهی بخاطر اینکه کارکنان تان بدانند چه کار اشتباهی انجام داده اند بخواهید از آن ها گله وشکایت کنید اما این کار صحیحی نیست. وقتی آن ها در مورد کارهای خوبی که انجام می دهند تحسین می شوند و به خاطر موفقیت هایشان اعتباری می گیرند معمولا اشتباهات خود را می پذیرند و به دنبال این هستند که برای بهتر انجام دادن کارهایشان تلاش کنند.
هنگام اظهارنظر در مورد ظاهر آن ها احتیاط کنید:
به عبارت دیگر هنگام تعریف و تمجید درمورد ظاهر کارکنان تان و اینکه چه بپوشند احتیاط کنید. این یکی از مواردی است که بهتر است بصورت کلی بیان شود. به عنوان مثال به جای آنکه بگویید چقدر این لباس به شما می آید، بگویید چقدر امروز با این پوشش حرفه ای تر به نظر می آیید.
هرگز غیبت نکنید:
زمانی که مشکلی بین کارمندان وجود دارد، کاملاً طبیعی است که آن ها سوال بپرسند تا ببینند اوضاع در چه حال است. البته مرزهایی وجود دارد که هنگام بحث کردن کارمندان با یکدیگر هرگز نباید از آن ها عبور کنید. نباید عقاید خود را با صدای بلند بیان کنید و یا این که بحث ها را به جای باریک بکشانید و یا آن ها را شبیه به غیبت کنید.
یک الگو مناسب برای آن ها باشید:
کارکنان تان در محل کار به نحوه کار، لباس پوشیدن و سایر خصوصیات حرفه ای شما توجه دارند. چه بخواهید و چه نخواهید به عنوان یک رئیس، الگویی برای آن ها هستید.
در شبکه های اجتماعی بسیار احتیاط کنید:
اگرچه معمولا به عنوان یک دوست، دنبال کردن کارکنان تان در شبکه های اجتماعی قابل قبول است اما باید بسیار مراقب باشید تا همیشه خود را به روشی حرفه ای معرفی کنید. در غیر این صورت ممکن است که احترام خود از دست دهید.
اولین نفری باشید که یک محفل اجتماعی را ترک می کنید:
بیش از حد داخل یک مهمانی در طولانی مدت حضور نداشته باشید و از خطوط استاندارد عبور نکنید. اگر رئیس هستید، ممکن است به یک مراسم مشترک با کارمندانتان دعوت شوید.
البته که باید رفتار شما به گونه ای باشد که موقعیت شما را در کمپانی حفظ کند. یعنی بیش از حد چیزی نخورید، جوک های بی مزه را کنار بگذارید و هر کاری را که خلاف سیاست های شرکت است، انجام ندهید.
آداب معاشرت رئیس و کارمند؛ نکاتی برای کارکنان
شما نیز به عنوان یک کارمند، در محل کار خود مسئولیت دارید و این شامل نحوه تعامل با رئیس تان می باشد. شما باید حرفه ای بودن خود را به مثبت ترین شکل ممکن حفظ کنید. در ادامه نیز نکاتی برای شما ذکر شده است:
وقت شناس باشید:
یکی از نکاتی که یک کارمند باید رعایت کند، این است که وقت شناس باشد. اگر مرتبا در محل کار دیر حاضر شوید، ممکن است برخی از پل های پشت سرخود را خراب کنید. پس هرگز نگذارید این دیرکردن ها عادی شود. اگر روزانه وقت شناسی خود را حفظ کنید، رئیس تان می داند که می تواند روی شما حساب کند.
فراتر از حد و حدود نروید:
زمانیکه با رئیس تان معاشرت می کنید میتوانید درباره ی کارهم صحبت کنید اما پایتان را فراتر نگذارید و با طرح درخواست افزایش حقوق یا دریافت مزایا او را در رودربایستی قرار ندهید چرا که طرح این نوع تقاضاها خارج از محل کار به هیچ حرفه ای نیست.
احترام بگذارید:
حتی اگر روزی رئیس تان عصبانی بود و بداخلاقی می کرد، بدانید که او هنوز هم رئیس شماست پس به موقعیت اش احترام بگذارید حتی اگر نمی خواهید از او الگوبرداری کنید.
راز نگه دار باشید:
اکثریت مشاغل برای حفظ فضای رقابتی خود به رازداری احتیاج دارند. قابل اعتماد بودن یکی از باارزش ترین ویژگی هایی است که یک کارمند می تواند داشته باشد. با راز داری خود باعث می شوید دیگران برای شما ارزش قائل شوند.
در مورد هیچ چیزی بلند پروازی نکنید:
دوستی چند ساله و عضویت در یک باشگاه با رئیس تان دلیل نمی شود تا از مرز ها فراتر روید. همکاران تان رفتار شما و رئیس تان را زیر نظر دارند و ممکن است از این بابت ناراحت شوند به همین دلیل ممکن است راه هایی برای فاصله گرفتن از شما و رئیس تان پیدا کنند.
بیش از حد احساس راحتی نکنید:
در جریان معاشرت با رئیس به راحتی خودتان باشید اما بیش از حد احساس راحتی نکنید یعنی به زبان ساده محترمانه برخورد کنید. حرفی نزنید و کاری نکنید که بعدها از گفته و کرده ی خود پشیمان شده و نیاز به عذرخواهی پیدا کنید.
هرگز قطع کننده یک مکالمه نباشید:
حتی اگر در یک مکالمه اطلاعات تان بیش از رئیس تان باشد، وقتی او در یک جلسه در مورد موضوعی بحث می کند به او فرصت دهید تا صحبتش را تمام کند. اگر مجبور هستید صحبت او را قطع کنید ادب را فراموش نکنید.
فروتن باشید و عذرخواهی کنید:
اگر در مورد کاری اشتباه کرده اید یا در شغل خود خطایی مرتکب شده اید، عذرخواهی کنید. بدین ترتیب می توانید بدون نگرانی یا احساس گناه به کار خود ادامه دهید و به علاوه صداقت و فروتنی شما می تواند رضایت رئیس تان را به همراه داشته باشد.