رفتار با همکارهایی با شخصیت های مختلف بد و مشکل ساز
زندگی ایده آل یعنی زندگی که از شغل و کار خود رضایت داشته باشید و به آن چیزی برسید که همیشه رویایش را در ذهن می پروراندید. یکی از مواردی که باعث می شود از زندگی و محل کار خود بیشتر لذت ببرید، این است که همکاران خوبی روبروی شما باشند اما گاهی اوقات شخصیت این همکاران به گونه ای است که شما برای رفتار کردن با آن ها دچار سردرگمی می شوید. در این قسمت از نمناک قصد داریم شخصیت های مختلف همکاران را به شما معرفی کرده و روش برخورد با آن ها را به شما آموزش دهیم.
شخصیت مغرور
غرور نتیجه یک رفتار ناسالم در فرد است. این غرور ممکن است به خاطر مسائل مالی، بالا بودن درجه یا خیلی چیزهای دیگر باشد. بعضی از همکاران در محل کارتان هستند که بیش از حد غرور دارند و شما را کلافه کرده اند. علائم هشدار دهنده غرور در بعضی از افراد شامل موارد زیر است:
- تمایل برای تلف کردن وقت دیگران
- به دنبال راه کارهای غیرقانونی برای نشان دادن خود و افزایش درجه
- عادت به پایین آوردن دیگران و تحمل نداشتن در مشاهده رشد و پیشرفت افراد دیگر
- رفتار هایی با علائم مشکلات بلوغ و علائم بزرگ نشدن
- کلام نامناسب
- خشونت و کمبود مهربانی
اگر همکار تان مغرور باشد، باعث ایجاد مشکلات ذهنی در خودش می شود و نمی تواند چیزهای تازه یاد بگیرد. از طرفی همکارانش را آزار می دهد. رفتار کردن با انسان های مغرور مخصوصاً در محل کار، نیاز به صبر و خودکنترلی دارد. پس این افراد را شناسایی کنید و تا جایی که می توانید از آنها دور باشید.
شخصیت فخرفروش
بعضی از همکارانتان هستند که مدام به دلیل چیزهایی که به دست آورده اند، به شما فخر می فروشند و به اصطلاح عامیانه، پوز می دهند. تحمل این افراد در محل کار اصلا کار ساده ای نیست. در عوض افرادی هم هستند که بسیار فروتن می باشند و همیشه خودشان را پایین تر از آن چیزی که هستند نشان می دهند. البته رفتار کردن با این افراد اصلا کار راحتی نیست اما باید سعی کنید خودتان را کنترل کنید. بیش از حد دور و بر این افراد نباشید و تا جایی که می توانید از آن ها دوری کنید و تمرکزتان را روی کار خودتان اختصاص دهید و گول حرف های آن ها را نخورید و روی قابلیت های خود کار کنید.
شخصیت کلافه
اگر همکاری دارید که مدام از همه چیز گله و شکایت دارد ، کلافگی او بسیار بالا است و شایعه هایی در مورد دیگران ایجاد می کند، سعی کنید به او نزدیک نشوید. اطلاعات صحیحتان را در اختیار او بگذارید اما خودتان را غرق اطلاعات او نکنید. این افراد معمولاً دچار ایجاد سوءتفاهم در شما می شوند. علت آن هم تشویش و کلافگی ذهنی آن ها می باشد و ممکن است برچسب های احمقانه به شما بزنند.
شخصیت پر ادعا با روابط تقلبی
بعضی از افراد در محل کار هستند که سعی می کنند با کلام غیر صادقانه، شما را گول بزنند و کار خودشان را پیش ببرند. آن ها معمولاً چیز های پنهانی زیادی از شما دارند و سعی می کنند که خودشان را وفادار نشان دهند اما در صورتی که هرگز وفادار نیستند و همیشه انگیزه های خود را پنهان نگه می دارند. کار کردن با این افراد به دلیل زبان چرب و نرمی که دارند، لذت بخش است اما نباید گول حرف های آن ها را بخورید. پس سعی کنید با اعتماد به نفس از آن ها فاصله بگیرید.
همکار بدبین
بعضی از همکاران در محیط کار به شدت بدبین هستند و حال شما را هم خراب می کنند زیرا مدام به دنبال این هستند که انرژی منفی را در شما افزایش دهند. آن ها معمولاً تمایل دارند که شدت بدبینی خود را به دیگران هم انتقال دهند و همین باعث ایجاد سطح ناسالمی از انرژی منفی در محیط کار می شود. پس سعی کنید به حرف های این افراد توجه نکنید. اگر می توانید از آن ها دور بمانید و اجازه ندهید که حال بد آن ها روی شما اثرگذار باشد.
همکاران کارشکن
این گروه از افراد معمولاً سطح رقابتی بسیار بالایی دارند اما رقابت آن ها از نوع ناسالم است. به گونه ای که می خواهند در کار شما کارشکنی ایجاد کنند و جایگاه خودشان را ارتقا دهند. بهترین کار این است که شما هم سعی کنید کیفیت کار خود را بالا ببرید و به دیگران کاری نداشته باشید. مراقب باشید که آن ها از شما سند و مدرک جمع نکنند و بعدا بر علیه خودتان از آن استفاده نکنند. این افراد معمولاً بسیار خودخواه هستند و باید تا جایی که می توانید از آن ها دوری کنید و خودتان را درگیر این رقابت ناسالم نکنید.
شخصیت وسواسی
همکاران وسواسی معمولاً تمرکز کافی در محیط کار ندارند . آن ها معمولاً به جزئیات توجه زیادی می کنند و به راحتی تمرکز خود را از دست می دهند. این افراد ساعات زیادی را صرف رسیدگی و فکر کردن به چیزهایی می کنند که اصلاً اهمیتی ندارد . سعی کنید درگیر وسواس بیش از حد آن ها نشوید. فضای شخصی و کاری را از یکدیگر جدا کنید و تحت تاثیر رفتار آن ها قرار نگیرید.
همکار حسود
همکار حسود همیشه سعی دارد از حسادت درونی خودش رها و آزاد شود. به همین دلیل با پایین کشیدن شما به هدف خود می رسد. همکاران حسود معمولاً به حقوق ، عنوان شغلی و حتی مسئولیت شما حسادت می کنند و هر قدمی که شما در پیشرفت شغلی برمی دارید، آن ها را آزاده خاطر می کند اما بهتر است که به این رفتار آن ها اهمیت ندهید. اگر چنین همکاری دارید، آن ها را تشویق کنید تا خودشان پیشرفت کنند. سعی کنید از کارشان تعریف و تمجید کنید و احساس رضایتمندی را در آن ها ایجاد کنید و باعث نشوید که استرس او و شما افزایش پیدا کند.
شخصیت کشنده عادات سالم
بعضی از همکاران هستند که هرگز عادت به انجام کارهای مثبت ندارند. آن ها به دنبال عادات غلط و ناسالم هستند و تعهدات خود را در طولانی مدت زیر پا می گذارند و همین باعث اختلال در کار شما هم می شود. این افراد ممکن است در طولانی مدت روی سبک زندگی سالم شما هم اثرگذار باشند و آن را از بین ببرند. پس سعی کنید توجه زیادی به آن ها نداشته باشید و هر زمان که توانستید، عادات غذایی سالم خود مثل رژیم غذایی و ورزش و غیره را به آن ها آموزش دهید تا هم کیفیت زندگی شان را ارتقا دهید و هم خودتان را از انرژی منفی آن ها دور کنید.
شخصیت هایی که تاخیر می کنند
تاخیر کردن در کار یکی از علائم اعتماد بنفس کاذب است. این افراد معمولاً تمرکز کافی ندارند. همیشه دیر در محل کار حاضر می شوند و توقع دارند که هیچ کس از آن ها گله و شکایتی نکند. آنها معمولا سطح بهره وری پایینی در محل کار دارند و ارزش کار گروهی را نیز پایین می آورند. سعی کنید با یک رفتار مناسب اشکالات کار او را متذکر شوید اما در نهایت کار خودتان را پیش ببرید. اگر احساس می کنید که کیفیت کار شما هم در معرض خطر است، می توانید این موضوع را با رئیس در میان بگذارید.
چگونه با همکار بد رفتار خود برخورد کنیم؟
- اگر همکار شما رفتار خوبی ندارد و خصوصیات رفتاریش با شما متفاوت است، به جای تنفر از او شناخت بیشتری از او پیدا کنید زیرا با شناخت بیشتر او شباهت های بیشتری میان خود و او خواهید یافت و ذهنتان نسبت به او تغییر می کند.
- از رفتارهای همکارتان بد برداشت نکنید و رفتارهای او را به خود نگیرید. به جای برداشت بد از رفتار همکار خود با خود جملاتی مانند آنچه دیگران انجام می دهند به خاطر حضور من نیست! را تکرار کنید.
- ذهنیت خود را تغییر دهید . اگر فکر می کنید همکارتان از شما متنفر و همیشه به دنبال انتقاد و خرده گرفتن از شماست، این افکار را کنار بگذارید زیرا این ذهنیت بر حال فعلی شما غالب شده و نهایتاً از تفکر منطقی شما جلوگیری به عمل می آورد.
- در مقابل همکارتان واکنش های دوستانه نشان دهید و زمان روبرو شدن با او از جملاتی مانند "صبح شما به خیر” یا "روز خوشی داشته باشید” استفاده نمایید. درست است شما نمی توانید طرف مقابل را تغییر دهید اما حداقل می توانید انرژی را که صرف برقراری ارتباط با وی می کنید به شکلی مثبت تر بروز دهید.
- اگر همکار یا رئیستان همواره با لحنی خشن و تند با شما صحبت می کنند، رویا بافی نکنید و نگویید کاش با من مهربان بود بلکه سعی کنید در عوض رفتارهایی را برگزینید که به شما امکان مدیریت مؤثرتر وقایع را به سمت و سوی دلخواهتان می دهند، مثلا می توانید از وی درخواست توضیح بیشتر به منظور دلیل این برخورد را داشته باشید.
- اگر رفتار تندی از یکی از همکاران و یا رئیس خود شاهد هستید می توانید شما هم در مقابل، همین رفتار تند را داشته باشید یا خود را از ادامه مکالمه کنار بکشید.
- اگر رفتارهای مسالمت آمیز بالا کارساز نبود و شما در ارتباط با همکار بد رفتارتان بسیار مورد آزار قرار می گیرید ، بهترین روش حفظ فاصله خود با او است.