تشخیص بیماری
بیماری های خاموش بیماری هایی هستند که راه تشخیص آنها حتی برای پزشکان هم کمی دشوار است و ممکن است مبهم یا بدون علائم باشند.

بیماری هایی که در مرحله تشخیص، پزشک را فریب میدهند

بعضی از بیماری ها خیلی راحت تشخیص داده می‌ شود اما بعضی دیگر نیاز به مدت زمان طولانی تری دارد تا پزشک بتواند بعد از بررسی های طولانی، مطمئن شود فرد به فلان بیماری مبتلاست یا خیر. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک قصد داریم بیماری هایی را معرفی کنیم که تشخیص آن ها برای پزشک سخت می‌ شود و باید مدت زمان بیشتری به بررسی بپردازد.

سرطان تخمدان

اکثر خانم ها علائم سرطان تخمدان را تا مراحل نهایی نشان نمی‌ دهند و شاید این علائم خیلی مبهم باشند. یکی از رایج ترین علائم سرطان تخمدان نفخ است که باعث ایجاد سندروم روده بیقرار هم می شود و به خاطر رژیم غذایی بد اتفاق می‌ افتد. پس اگر به این مورد مشکوک هستید، حتما باید آزمایش های ژنتیک را انجام دهید تا سوابق خانوادگی شما سریع تر بررسی شود و زودتر تشخیص درست داده شود.

سرطان تخمدان

لوپوس

بیماری خود ایمنی که به همه سیستم ها در بدن حمله می کند، علائم آن شامل تب، خستگی و حساسیت پوستی، ایجاد لکه های روی پوست و تنگی نفس، خشکی چشم و غیره است. اگر همه این علائم را داشتید، تشخیص راحت می شود اما گاهی اوقات فرد علائم اصلی را از خودش نشان نمی دهد و همین پزشک را گیج می‌ کند. حتی ممکن است آزمایش خون او هم کاملاً طبیعی به نظر برسد و در نتیجه کار پزشک سخت می‌ شود.

فیبرومیالژیا

علائم این بیماری مبهم هستند و بعضی از پزشکان برای تشخیص آن دچار مشکل می شوند. معمولا افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند، به دو مورد خستگی و درد بدن بیشتر گرفتار هستند.‌ همچنین ممکن است بعضی از آن ها علائمی در ناحیه چشم داشته باشند اما معمولاً این موضوع با آزمایش مشخص نمی‌ شود و پزشک باید مدت زمان بیشتری به بررسی وضعیت فرد بپردازد تا از ابتلا به این بیماری مطمئن شود.

تیروئید کم کار

در این شرایط؛ تیروئید به اندازه کافی هورمون تولید نمی کند و در نتیجه کم کار می‌ شود. همه علائم آن می‌ توانند در یبوست، خشکی پوست، افزایش وزن و نازک شدن موها خلاصه شود اما باز هم این ها در بعضی از افراد بروز پیدا نمی کند. رایج ترین علامت آن خستگی است اما نمی توان به قطع؛ گفت که هر خستگی به خاطر تیروئید کم کار است و به همین دلیل پزشکان در تشخیص تیرویید کم کار با چالش زیادی روبرو هستند.

چاقی

هموکروماتوز

در صورت ابتلا به بیماری هموکروماتوز، بدن آهن خیلی زیادی تولید می‌ کند که این وضعیت ژنتیکی است که به صورت مادرزادی فرد با آن درگیر می شود و در موارد نادری تا قبل از سن 50، علائمی از خودش نشان نمی دهد. اگر فرد به این بیماری مبتلا باشد، خیلی نمی‌ توان متوجه آن شد.
ممکن است در بعضی از افراد آزمایش خون چیزهای مهمی را نشان دهد اما باز هم پزشک نمی‌ تواند قطعی تشخیص خودش را اعلام کند. از طرفی بیماری ممکن است عاملی برای ابتلا به بیماری قلبی، آسیب به کبد و دیابت باشد. شما هم اگر این مشکلات را در خانواده داشتید، حتما باید به پزشک مراجعه کنید و شرایط خود را بررسی کنید.

کلامیدیا

طبق مطالعات سال 2016، 127 میلیون مورد جدید از بیماری کلامیدیا در خانم ها و آقایان بین سن 15 تا 49 سال هر سال اعلام می شود و تعداد آن در حال افزایش است. کلامیدیا یک بیماری انتقالی جنسی است‌ این بیماری علائم خاصی را ایجاد نمی کند اما میزان عفونت مداوم در بین افراد افزایش پیدا می کند. گاهی اوقات فرد متوجه ترشحات و احساس سوزش هنگام دفع مدفوع نمی شود و در نتیجه یک بار در سال باید آزمایش بدهد تا بفهمد که به آن دچار هست یا خیر.

هپاتیت سی

هپاتیت سی ممکن است در سکوت به بدن فرد آسیب وارد کند. علائم آن خیلی مشهود نیست و باعث ایجاد بیماری کبدی مزمن می شود و پزشک شاید نتواند که به راحتی و با آزمایش خون متوجه آن شود و نیاز به بررسی طولانی مدت دارد.

هپاتیت سی

سندروم روده بیقرار

این وضعیت تشخیص راحتی ندارد؛ زیرا معمولاً فرد خیلی متوجه علائم و مشکلات در خودش نمی شود. پزشک اول باید علت‌ های مشکلات گوارشی را پیدا کند که ممکن است از کم‌ آبی بدن اتفاق افتاده باشد یا حتی بیماری التهاب روده یا بیماری های خود ایمنی باعث این وضعیت شده باشد. علائم سندروم‌ روده بیقرار مدام از حالت یبوست به دل درد و اسهال تغییر پیدا می‌ کند و در نتیجه تشخیص آن راحت نیست.

آپنه خواب

بعضی از بیماران ممکن است که شب ها به آپنه خواب دچار باشند که معمولاً خرخر آن ها طرف مقابل را عصبانی و کلافه می‌ کند اما شاید این تنها علامت شان باشد که تشخیص راحتی ندارد و مهم تر از همه این که باید پیگیری شود، زیرا اگر شدت پیدا کند، ممکن است عاملی برای بیماری قلبی باشد.

بیماری قلبی

بیماری های قلبی عروقی که منجر به سکته می شود، جزء علائم اصلی مرگ و میر در کل دنیا هستند. بسیاری از خانم ها که مبتلا به سکته یا حمله قلبی شده اند، علتش این بوده که در گذشته بیماری قلبی آن ها درست تشخیص داده نشده، زیرا جزء آن دسته از بیماری‌ هایی است که علائم آن خیلی متنوع است که شامل خستگی، تنگی نفس، احساس ناراحتی در گردن و علائم دیگر می‌ شود و تشخیص راحتی ندارد.

بیماری هایی که تشخیصشون برای پزشک گاهی سخته 

51
این مطلب مفید بود ؟10
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت وسلامت نمناک/ن/ش
برچسب : سلامت بدن
وبگردی