آیا میشود دعای عهد را ظهر خواند؟
حکم خواندن دعای عهد را در وقت ظهر
دعای عهد از دعاهای مشهور می باشد که از امام صادق(ع) روایت شده و خواندن آن در دوران غیبت حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) فراوان مورد سفارش قرار گرفته است. براساس فرمایش امام صادق (ع) زمان خواندن دعای عهد صبح است اما آیا می توان دعای عهد را در زمان دیگری نیز خواند؟ آیا می شود دعای عهد را بعد از طلوع آفتاب خواند؟
زمان خواندن دعای عهد
امام صادق(ع) در مورد زمان خواندن دعای عهد می فرمایند:
هرکس چهل صبحگاه این دعا را بخواند از یاوران حضرت قائم(عج) خواهد بود و اگر پیش از ظهور آن حضرت بمیرد خدای تعالی او را زنده خواهد کرد تا در رکاب آن جناب جهاد نماید و به شماره هر کلمه از آن هزار حسنه برایش نوشته میشود و هزار کار بد از او محو میگردد.( مجلسی، بحار الانوار، 1403ق، ج83، ص284.)
بنابراین روایت زمان خواندن دعای عهد صباح یا صبحگاه ذکر شده که منظور از آن هنگام اذان صبح تا وقت طلوع آفتاب است.
آیا می توان دعای عهد را بعد از طلوع آفتاب خواند؟
در مستحبات خیلی دقت لازم نیست و اگر قدری وقت آن ها جابجا شود اشکال ندارد ولی اگر انسان بخواهد به دستوری که داده شده عمل نماید باید دقیقا همانگونه که سفارش شده رفتار کند. (مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه(اندیشه قم)
فاصله افتادن در خواندن دعای عهد
پرسش: درمورد دعای عهد نوشته بود که از حضرت صادق (ع) منقول است هر که چهل صباح این عهد را بخواند از یاوران قائم ما باشد. میخواستم بپرسم اگر روز مثلا یازدهم، خوابت برد و نتوانستی صبح، این دعا را بخوانی،آیا 30 روز بعدی که خواندی، با 10 روزی که قبلا خوانده بودی، با هم حساب میشوند40 روز؟ یا از روز دوازدهم، باید دوباره از اول تا 40صبح دعا را بخوانی؟
پاسخ: در فرض سوال بعد از خواب آن را بخواند و ادامه آن را تکمیل می کند. ( سایت آیت الله مکارم شیرازی)
لازم به ذکر است اگر فردی نذر نکرده باشد که مثلا چهل روز مداوم دعا بخواند، ایجاد وقفه اشکالی ندارد.