فریدون شهبازیان

بیوگرافی فریدون شهبازیان نوازنده؛ همسر، آثار و علت درگذشت

تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
کد مطلب : 103527
زمان مطالعه : 3 دقیقه

زندگی‌نامه فریدون شهبازیان، موسیقیدان برجسته ایرانی و رهبر سابق ارکستر ملی ایران به همراه آثار و فعالیت های این هنرمند را مشاهده میکنید.

بیوگرافی فریدون شهبازیان

نام:فریدون

نام خانوادگی:شهبازیان

تاریخ تولد:21 / 3 / 1321

محل تولد:تهران

پیشه:نوازنده

همسر :ماهور موسائیان

تاریح فوت :22 / 10 / 1403

فریدون شهبازیان
بیوگرافی فریدون شهبازیان/ عکس از فاطمه ابراهیمی

فریدون شهبازیان کیست؟

فریدون شهبازیان موسیقی‌دان، آهنگساز و رهبر ارکستر برجسته ایرانی بود که در 21 خرداد 1321 در تهران متولد شد. او از کودکی به موسیقی علاقه‌مند شد و تحت تأثیر پدرش که خود موسیقیدان بود، به دنیای موسیقی قدم گذاشت. شهبازیان تحصیلات موسیقی خود را در ایران و خارج از کشور ادامه داد و در طول حیات هنری‌اش آثار ماندگاری را در زمینه موسیقی کلاسیک و فیلم خلق کرد.

جوانی فریدون شهبازیان
عکس نوجوانی فریدون شهبازیان

همسر و ازدواج فریدون شهبازیان

فریدون شهبازیان با خانم ماهور موسائیان، عکاس سینمای ایران ازدواج کرده است. خانم موسائیان علاوه بر فعالیت هنری خود، در زندگی شخصی نیز همواره همراه و پشتیبان آقای شهبازیان بوده است. این زوج هنری، سال‌ها زندگی مشترک خود را با عشق و علاقه سپری کرده و از حمایت‌های یکدیگر بهره‌مند شده اند.

فریدون شهبازیان و همسرش
فریدون شهبازیان و همسرش ماهور موسائیان/ عکس از عاطفه کرمی

پدر فریدون شهبازیان

فریدون شهبازیان تحت تأثیر مستقیم پدرش، حسین شهبازیان به دنیای موسیقی کشیده شد. حسین شهبازیان خود یک نوازنده ویلن، رهبر ارکستر و از شاگردان ابوالحسن صبا بود. او به عنوان یکی از چهره‌های شاخص موسیقی کلاسیک ایران شناخته می‌ شد و نقش بسیار مهمی در شکل‌گیری علاقه فریدون به موسیقی داشت. حسین شهبازیان با آموزش‌های خود و ایجاد محیطی موسیقیایی در خانه، زمینه را برای پرورش استعداد هنری پسرش فراهم کرد.

ورود فریدون شهبازیان به دنیای هنر و آغاز نوازندگی

علاقه فریدون شهبازیان به موسیقی از همان دوران کودکی شکوفا شد و در هفت سالگی، پدرش او را برای آموزش ویولن نزد استاد عطاالله خادم میثاق فرستاد. شهبازیان با پشتکار و استعداد ذاتی، خیلی زود توانست در عرصه موسیقی پیشرفت کند. او علاوه بر تحصیل در هنرستان عالی موسیقی، از آموزش‌های خصوصی لوئیجی پاساناری، کنسرت مایستر ارکستر سمفونیک تهران نیز بهره‌مند شد.

این هنرمند جوان و با استعداد در 17 سالگی به عضویت ارکستر سمفونیک تهران درآمد و سپس با پیوستن به ارکستر گل‌های رادیو، زیر نظر استادان بزرگی چون روح‌الله خالقی تجربیات ارزشمندی کسب کرد. این آغاز راهی طولانی و پر افتخار برای شهبازیان بود که او را به یکی از چهره‌های شاخص موسیقی کلاسیک ایران تبدیل کرد.

فریدون شهبازیان درگذشت؟

فریدون شهبازیان در روز 22 دی ماه 1403 در سن 82 سالگی بر اثر مشکلات حاد تنفسی دار فانی را وداع گفت. ایشان چند روز پیش از درگذشت به دلیل همین مشکلات در بیمارستان بستری شده بودند. متأسفانه بیماری ایشان شدت یافت و علی‌رغم تلاش پزشکان، به رحمت ایزدی پیوستند. درگذشت این هنرمند بزرگ، ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر برای جامعه هنری ایران محسوب می ‌شود.

فریدون شهبازیان فوت کرد
استاد فریدون شهبازیان/ عکس از عاطفه کرمی

آهنگسازی فریدون شهبازی

شهبازیان در طول فعالیت هنری خود، آثار بی‌نظیری در زمینه موسیقی کلاسیک و فیلم خلق کرد. او با تشکیل گروه کر و ارکستر سمفونیک رادیو و همچنین عضویت در ارکسترهای مختلف تجربیات ارزشمندی کسب کرد و به یکی از چهره‌های شاخص موسیقی ایران تبدیل شد. شهبازیان با تلفیق موسیقی سنتی و مدرن، سبک منحصر به فردی را در موسیقی ایران ایجاد کرد که در آن، ملودی‌های زیبا با هارمونی‌های پیچیده و جذاب در هم می‌آمیختند.

فریدون شهبازیان موسیقی فیلم

فریدون شهبازیان ساخت موسیقی فیلم را از دهه 50 آغاز کرد، مشهورترین اهنگ های بی کلام فریدون شهبازیان و آثار موسیقی فیلم که برخی به صورت آلبوم‌های مستقل موسیقی نیز منتشر شده‌اند، عبارتند از:

  1. فریدون شهبازیان موسیقی فیلم آن سفر کرده
  2. فریدون شهبازیان آلبوم میعاد شماره 2
  3. فریدون شهبازیان بازگشت به خانه
  4. فریدون شهبازیان گل گلدون من
  5. فریدون شهبازیان فیلم آوار
  6. فریدون شهبازیان شیر سنگی
  7. فریدون شهبازیان پائیزان
  8. فریدون شهبازیان باغ گیلاس
  9. فریدون شهبازیان هیوا
  10. فریدون شهبازیان اخراجی‌ها
  11. فریدون شهبازیان خاموشی دریا

فریدون شهبازیان آثار
فریدون شهبازیان رهبر ارکستر ملی ایران/ عکس از هلیا سعیدی

فریدون شهبازیان آثار

  • تاسیس گروه کر و ارکستر سمفونیک رادیو (1345)
  • حمایت از موسیقی جوانان
  • شرکت در جشنواره‌های بین‌المللی
  • تالیف کتاب‌های موسیقی
  • آهنگسازی برای کودکان
  • اجرای کنسرت‌های متعدد
  • آهنگسازی برای بیش از 56 مورد از سریال‌های تلویزیونی
  • تشکیل شورای موسیقی در صدا و سیما
  • آهنگسازی برای فیلم‌های سینمایی
  • رهبری ارکستر ملی ایران (1395-1398)
نظرات
1 نظر به ثبت رسیده است

  1. محمد رضا مهماننوازی

    سلام خدا رحمت کند روحش شاد به خانواده اش تسلیت عرض میکنم خدا صبر بدهد

    پاسخ دادن
    0