
بهترین فیلم های کمدی سینمای ایرانی که ارزش دیدن دارند
از بهترین فیلمهای کمدی ایرانی تا آثار جذاب و متفاوت! فهرستی از فیلمهایی که قطعا ارزش دیدن دارند و شما را به خنده میاندازند.
معرفی بهترین فیلم های کمدی سینمای ایران
کمدی همواره یکی از محبوبتربن ژانرهای سینمایی در طول تاریخ سینما بوده است. فیلمهای کمدی با فضایی سرگرمکننده به بیننده اجازه میدهند برای مدتی از دغدغههای روزمره فاصله بگیرند. به همین دلیل اکثر مخاطبان ترجیح میدهند اگر قرار است به سینما بروند یا به تماشای فیلمی بنشینند، فیلمهای کمدی را انتخاب کنند. فیلمهای کمدی همچنین معمولاً پیچیدگیهای کمتری نسبت به ژانرهای دیگر دارند و برای تماشای بدون دغدغه مناسب هستند. این ویژگی در نهایت آنها را به انتخابی محبوب برای اوقات فراغت تبدیل کرده است.
در تاریخ سینمای ایران نیز تاکنون فیلمهای کمدی زیادی ساخته شده است. بسیاری از این فیلمها مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته و جزو پرفروشترینهای سینمای ایران بودهاند. با وجود اینکه در سالهای اخیر اکثر فیلمهای کمدی ایرانی همچون گذشته درخشان نیستند، با این حال هنوز هم کمدیهایی تولید میشوند که ارزش تماشا کردن داشته باشند. اگر به سینمای کمدی علاقهمند هستید و انتخاب برایتان سخت است، این مطلب را دنبال کنید. ما در این بخش از مطالب نمناک به معرفی 14 فیلم کمدی محبوب تاریخ سینمای ایران پرداختهایم.
معرفی بهترین فیلم های کمدی سینمای ایران
14. نهنگ عنبر
فیلم سینمایی نهنگ عنبر در سال 1393 به کارگردانی سامان مقدم ساخته شد که با استقبال بسیار مخاطبان همراه بود. در این فیلم ارژنگ صنوبر با بازی رضا عطاران، مردی ۵۰ ساله است که در زندگی خود دچار تجربههای متفاوت و سخت عاشقانهای میشود و نهنگ عنبر بازگوکنندهی تمام آن ماجراهاست. مهناز افشار، ویشکا آسایش، سام نوری، رضا ناجی، هانیه توسلی، علی قربانزاده و ... از دیگر بازیگران این فیلم سینمایی هستند. نهنگ عنبر با اکرانی دو هفتهای در سینماها، به فروش ۴۳۰ میلیون تومانی در زمان خود رسید که این فروش با ادامهی اکران از مرز ۶ میلیارد تومان نیز گذشت. استقبال زیاد مردم از این فیلم، زمینهی ساخت قسمت دوم آن را هم فراهم کرد که مقدم در سال 1395 به سراغ ساختش رفت.
13. مصادره
اولین تجربهی کارگردانی مهران احمدی در سینما، به یکی از پرفروشترین فیلمهای سال 1396 سینمای ایران تبدیل شد. فیلم مصادره داستان یک کارمند ساواک به نام اسماعیل یارجانلو با بازی رضا عطاران را روایت میکند که با خرید بلیط بختآزمایی، برندهی اعانهی ملی میشود. او با پولی که برنده شده، پنج هزار متر زمین در عباسآباد خریداری میکند، اما بر اثر سقوط شاه ایران و انقلاب مردم، مجبور به خروج از کشور میشود و وکالت زمین را به دوستش جلال خاوندی با بازی بابک حمیدیان میدهد. در مصادره هومن سیدی، هادی کاظمی، میرطاهر مظلومی و مزدک میرعابدینی نیز ایفای نقش داشتهاند. این فیلم سینمایی که در جشنوارهی فیلم فجر با استقبال همراه شد، در همان سال توانست اکران نوروزی را دریافت کرده و به فروش قابل توجهی دست یابد.
12. چشم و گوش بسته
فیلم سینمایی چشم و گوش بسته به کارگردانی فرزاد موتمن در سال 1398 در سینماهای ایران اکران شد. در این فیلم که کمتر از سایر فیلمهای کمدی مورد توجه قرار گرفته است، امین حیایی، بهرام افشاری، آناهیتا درگاهی، مانی حقیقی، لیندا کیانی، پوریا پورسرخ و ... به ایفای نقش پرداختهاند. در چشم و گوش بسته مردی توسط یک زن تبهکار کشته میشود و پلیس دو غریبه را به جرم قتل بازداشت میکند. یکی صدای شلیک گلوله را شنیده، اما صحنهی قتل را ندیده چون نابیناست، و دیگری هم فقط صحنهی قتل را دیده و صدای شلیک گلوله را نشنیده چون ناشنواست. این دو نفر یک صبح تا غروب فرصت دارند تا از این مهلکه جان سالم به در ببرند. این فیلم کمدی به فروشی بالغ بر 12 میلیارد در سینماها دست یافت و توجهات بسیاری را به سوی خود جلب کرد.
11. فسیل
فسیل فیلمی کمدی به کارگردانی کریم امینی است که در سال 1399 ساخته و در سال 1401 اکران شد. در این فیلم اسماعیل، سعید و صفا که عضو گروه موسیقی بلک داگز هستند، برای شهرت و موفقیت تلاش میکنند. اسماعیل ملقب به اسی دنبال اجرا جلوی شاه است؛ اما صفا گرایش چپ دارد و با سرودن ترانههای اعتراضی سعی میکند محبوبیتی بین مردم کسب کند. اسی که در راه رفتن به سمت قصر شاه است، طی تصادفی به کما میرود و ۱۰ سال بعد به هوش میآید. در فیلم سینمایی فسیل بهرام افشاری، هادی کاظمی، ایمان صفا، الناز حبیبی، الهه حصاری، بابک کریمی، سید جواد هاشمی و ... بازی کردهاند. این فیلم کمدی با ثبت رکورد فروش ۲۳۰ میلیارد تومانی و جذب بیش از 5 میلیون مخاطب، به پربینندهترین فیلم تاریخ سینمای ایران در سال اول اکران تبدیل شد.
10. هزارپا
ابوالحسن داودی در سال 1397 فیلم سینمایی هزارپا را با حضور بازیگرانی نظیر رضا عطاران، جواد عزتی، سارا بهرامی، مهران احمدی، نعیمه نظامدوست و ... ساخت. این فیلم کمدی با ۳۸ میلیارد فروش و بیش از 4 میلیون مخاطب، یکی از رکوردداران فروش سینمای ایران است. هزارپا داستان دو دوست کیفقاپ، به نامهای رضا و منصور را روایت میکند که برای رسیدن به پول بیشتر درصدد نزدیک شدن به دختر صاحبکارشان، الهام هستند؛ اما الهام نذر کرده که با یک جانباز ازدواج کند. به همین دلیل رضا که در تصادف پای خود را از دست داده، تصمیم میگیرد وارد آسایشگاه جانبازانی شود که الهام مدیر آنجاست. فیلم سینمایی هزارپا به دنبال استقبالهای فراوان، در پایان سال 1397 در دو قسمت تقریباً ۹۰ دقیقهای نیز در شبکهی نمایش خانگی منتشر شد.
9. رحمان 1400
فیلم سینمایی رحمان 1400 تجربهی منوچهر هادی در ژانر کمدی است که با اقبال مخاطبان همراه شد. این فیلم در سال 1396 به اکران درآمد و چهرههای شاخصی مانند مهران مدیری، محمدرضا گلزار، بهرام افشاری، سعید آقاخانی، یکتا ناصر و ... در آن ایفای نقش داشتند. رحمان 1400 با فروش بیش از ۱ میلیارد و ۳۵۰ میلیون در روز ۱۴ فروردین ۱۳۹۷ صاحب رکورد بیشترین فروش یک فیلم در یک روز شد. این فیلم داستان رحمان، آبدارچی یک شرکت را روایت میکند که پزشک به او اعلام کرده به زودی به علت سرطان از دنیا خواهد رفت. به همین دلیل رحمان فکری به سرش میزند تا بتواند به کمک دوستش انوش، از مرگ خود برای خانوادهاش سودی حاصل کند. رحمان 1400 در نهایت به فروش ۲۲ میلیارد تومانی از گیشهی سینما دست یافت.
8. خوب بد جلف
خوب بد جلف، فیلمی در ژانر کمدی و نخستین تجربهی پیمان قاسمخانی در مقام کارگردان است. این فیلم سینمایی که دنبالهی کاراکتر محبوب پژمان جمشیدی در سریال پرمخاطب پژمان است، در ابتدا قرار بود دنبالهای برای آن سریال باشد، اما با ایجاد تغییراتی به صورت یک فیلم سینمایی مستقل درآمد. خوب بد جلف داستان پژمان جمشیدی و سام درخشانی، دو بازیگر سینمای ایران را روایت میکند که قرار است در جدیدترین اثر مانی حقیقی بازی کنند؛ آنها حین نزدیک شدن به نقشهای خود، در کنار سرگرد شادمان با بازی حمید فرخنژاد، ناخواسته وارد پروندهی قتلهای سریالی میشوند. از دیگر بازیگران خوب بد جلف میتوان به آزاده صمدی، ویشکا آسایش، امیرمهدی ژوله، بهاره رهنما، مجید مظفری، رضا رویگری و ... اشاره داشت. خوب بد جلف برندهی سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در سی و پنجمین دورهی جشنواره فیلم فجر شد.
7. هفتاد سی
اولین تجربهی کارگردانی بهرام افشاری در سینما برای او بسیار خوش یمن بود. فیلم سینمایی هفتاد سی که با فروش بیش از ۳۶۰ میلیارد تومان، پرفروشترین فیلم سینمای ایران لقب گرفته است، داستان برات و پرویز را روایت میکند که به دنبال زنده نگه داشتن پیرمرد همسایهی خود، یعقوب هستند. یعقوب در جریان یک قرعهکشی برندهی جایزهای میلیاردی شده است، اما به گفتهی یک پزشک او به زودی خواهد مرد. در این فیلم کمدی بازیگرانی همچون هوتن شکیبا، بهرام افشاری، سیاوش طهمورث، مهدی حسینینیا، صدف اسپهبدی، الهه حصاری، ناهید مسلمی و ... ایفای نقش داشتهاند. هفتاد سی تجربهای موفق در عرصهی کمدی سینمای ایران است که در سال 1403 در سینماها به اکران درآمد.
6. سنپطرزبورگ
یکی از فیلمهای کمدی سینمای ایران که متعلق به دههی 80 است، سنپطرزبورگ نام دارد. این فیلم سینمایی با بازی محسن تنابنده، پیمان قاسمخانی، امین حیایی، شیلا خداداد، بهاره رهنما، اندیشه فولادوند و ... توسط بهروز افخمی در سال 1388 ساخته شده است. سنپطرزبورگ داستان دو خلافکار خردهپا را روایت میکند که از وجود گنجی با کلید عقاب دو سر که میراث تزار روسیه است، با خبر میشوند. این دو خلافکار در تلاشهای خود برای به دست آوردن گنج، با اتفاقاتی غیرمنتظره روبهرو میشوند. این فیلم سینمایی که با استقبال مخاطبان بسیاری در زمان خود روبرو شد، به فروشی بیش از 730 میلیون تومان در سال اکران خود رسیده بود. سنپطرزبورگ از یک زوج جدید سینمایی رونمایی کرد که علیرغم موفقیتی چشمگیر در این اثر، به همکاری با یکدیگر ادامه ندادند. مدتهاست که خبر ساخت قسمت دوم این اثر کمدی در رسانهها بیان میشود، اما این اتفاق تابحال رنگ واقعیت به خود ندیده است.
5. ورود آقایان ممنوع
رامبد جوان در ورود آقایان ممنوع، کمدی جذاب و باب پسندی ساخته که در سال 1390 عنوان دومین فیلم پرفروش سال را از آن خود کرد. این فیلم سینمایی داستان مدیر مدرسهای به نام خانم دارابی را روایت میکند که برای موفقیت دانشآموزانش در المپیاد شیمی، مجبور میشود تا برای اولین بار یک مرد، که معلم جدید شیمی بچههاست را وارد مدرسهی خود کند. ورود آقایان ممنوع با حضور رضا عطاران، ویشکا آسایش، پگاه آهنگرانی، مانی حقیقی، ستاره پسیانی، حدیث میرامینی و ... یکی از محبوبترین فیلمهای رضا عطاران از دید خودش است. ویشکا آسایش در بیست و نهمین دورهی جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را دریافت کرد تا نخستین زنی باشد که برای بازی در یک کمدی، به عنوان بهترین بازیگر نقش اول انتخاب شده است.
4. لیلی با من است
سهم سینمای کمدی جنگی در لیست بهترین فیلمهای کمدی ایران، بیشک به لیلی با من است تعلق دارد. این فیلم سینمایی به کارگردانی کمال تبریزی در سال ۱۳۷۴ نخستین فیلم دفاع مقدس است که در ژانر کمدی ساخته شده و از سوی منتقدان نیز بهترین فیلم کمدی ایرانی با موضوع جنگ به شمار میآید. لیلی با من است داستان صادق مشکینی، فیلمبردار تلویزیون با بازی پرویز پرستویی را روایت میکند که از جنگ و خط مقدم جبهه بسیار میترسد؛ او اما برای اینکه بتواند از صندوق تلویزیون وام بگیرد تا خانهی نیمهساختهاش را تکمیل کند، باید برای فیلمبرداری فیلمی مستند از اسرای عراقی به منطقهی جنگی برود. لیلی با من است در چهاردهمین دورهی جشنواره فیلم فجر، موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. بازی پرویز پرستویی در این فیلم کمدی و موقعیتهای بامزهای که در دل داستان خلق میکند، یکی از به یاد ماندنیترین نقشآفرینیهای او در سینمای ایران را رقم زده است.
3. آدم برفی
فیلم سینمایی آدم برفی به کارگردانی داوود میرباقری در سال 1373 یکی از جنجالیترین فیلمهای کمدی تاریخ سینمای ایران لقب گرفته است. این فیلم در سال ۱۳۷۶ اکران و با بیش از 5 میلیون مخاطب، یکی از پرفروشترین فیلمهای آن سالهای سینمای ایران شد. آدم برفی داستان عباس خاکپور با بازی اکبر عبدی را روایت میکند که برای گرفتن ویزای ایالات متحده آمریکا به ترکیه رفته است، اما موفق به دریافت ویزا نمیشود. عباس تصمیم میگیرد با پوشیدن لباس مبدل زنانه و به بهانهی ازدواج با یک مرد آمریکایی، ویزای آمریکا را بگیرد که با زنی دیگر در ترکیه آشنا میشود. آزیتا حاجیان، داریوش ارجمند، مهدی فتحی، پرویز پرستویی، محمدرضا شریفینیا و ... از دیگر بازیگران فیلم آدم برفی هستند.
2. مارمولک
پرحاشیهترین فیلم سینمای کمدی ایران، مارمولک به کارگردانی کمال تبریزی و نویسندگی پیمان قاسمخانی است. این فیلم سینمایی ابتدا در سال 1382 و بیست و دومین دورهی جشنواره فیلم فجر اکران شد؛ پس از آن نیز به مدت 15 روز در سینماهای کشور روی پرده بود تا اینکه سرانجام در فروردین ۱۳۹۹ به طور رسمی در شبکهی نمایش خانگی منتشر شد. مارمولک داستان رضا مثقالی معروف به رضا مارمولک دزد سابقهداری را روایت میکند که بارها دستگیر و زندانی شده، اما در آخرین دستگیری خود به دنبال فرار از زندان و خروج از کشور است. مارمولک در جشنواره فجر موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد. پرویز پرستویی نیز به دلیل بازی به یاد ماندنی خود در نقش رضا مارمولک، جایزهی ویژهی هیئت داوران را از آن خود کرد. در این فیلم جذاب علاوه بر پرستویی، رعنا آزادیور، شاهرخ فروتنیان، بهرام ابراهیمی، سیروس همتی، حسین سلیمانی و ... نیز ایفای نقش داشتهاند.
1. اجاره نشین ها
بهترین فیلم کمدی سینمای ایران از دید بسیاری از منتقدان و مخاطبان، اجارهنشینها به نویسندگی و کارگردانی داریوش مهرجویی است. این فیلم که در سال 1365 ساخته شده و بازیگرانی چون عزتالله انتظامی، اکبر عبدی، رضا رویگری، حمیده خیرآبادی، سیاوش طهمورث، ایرج راد، فریماه فرجامی و ... در آن بازی کردهاند، بین سالهای ۱۳۶۶ تا ۱۳۷۴ در سینماهای ایران اکران شد و با جذب بیش از ۵ میلیون مخاطب، به یکی از پربینندهترین فیلمهای سینمای ایران شده است. اجارهنشینها همچنین بر اساس نظرسنجی ماهنامهی فیلم از منتقدان سینمایی، در میان برترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران در همهی ژانرها نیز قرار گرفته است. اثر داریوش مهرجویی در زمانی ساخته شد که فیلمهای کلیشهای و شعارزده، صحنهی سینمای ایران را به تسخیر خود درآورده بودند و داستان ساکنان یک ساختمان فرسوده در حاشیهی تهران را روایت میکرد که برای تعمیر محل زندگیشان با مشکلات عجیبی روبهرو میشوند. عباسآقا درخشش با بازی توانمند عزتالله انتظامی، یکی از به یاد ماندنیترین کاراکترهای سینمای ایران در ذهن مخاطبان است.