تاثیر تیروئید بر مو
بیماری کم کاری یا پرکاری تیروئید علائم و نشانه های مختلفی دارد. یکی از علامت های این بیماری می تواند روی موهای شما باشد.

علائم و نشانه های تیروئید روی موها

غده تیروئید در عملکرد های مهم بدن در طول روز، یکی از مهم ترین نقش ها را دارد. غده های تیروئید مسئول ایجاد و تولید هورمون هایی هستند که همه چیز در بدن از جمله سوخت و ساز و حتی سلامت قلب، استخوان و گوارش را کنترل می کنند.

اگر مشکلی در تیروئید وجود داشته باشد و شما به تیروئید پرکار یا کم کار مبتلا باشید، احتمالاً علائمی را مشاهده خواهید کرد. متاسفانه خانم ها 8 برابر بیشتر از مردان در معرض بیماری های تیروئیدی هستند. اگر بدن شما هورمون تیروئید زیادی تولید کند، یعنی تیروئید پرکار دارید. اگر تیروئید کمی تولید کند، یعنی تیروئید کم کار دارید.

رایج ترین علائم مشاهده شده از تیروئید پرکار، حساسیت بیش از حد به هوای گرم، کاهش وزن و افزایش ضربان قلب است. در حالی که علائم تیروئید کم کار، شامل خستگی، افزایش وزن و حساسیت به هوای سرد است.

برای آگاهی از تمام علائم تیروئید به مطلب " هر نوع مشکل و بیماری تیروئید چه علامتی دارد؟ " مراجعه کنید.

علائمی روی موهای سرتان که نشان دهنده تیروئید است

اگر چه تاثیر هورمون تیروئید زیاد یا کم در بدن را می توان در قسمت های دیگر هم احساس کرد. اگر تیروئید شما به خوبی کار نمی کند، احتمالاً موهای تان علائمی را در خودشان نشان می دهند و ظاهر آن ها تغییر می کند، تغییراتی که در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به آنها خواهیم پرداخت.

علائم تیروئید

موی زبر، شکننده و خشک با بیماری تیروئید مرتبط است

تیروئید کم کار می تواند عاملی برای خشکی، زبری یا شکنندگی مو ها باشد. تحقیقات در سال 2011 نشان می دهد که مجموعه ای از تغییرات در موی هر فرد می تواند نتیجه اختلالات تیروئیدی باشد. در تیروئید کم کار موها خشک، زبر و شکننده می شوند و رشد آن ها کم می گردد اما در تیروئید پرکار موهای شما بیش از حد نرم و صاف می شود.

ارتباط بین مو و غده تیروئید رابطه قوی است و بر اثر اختلال هورمون T3 و T4 مشکلاتی در بدن فرد ظاهر می گردد. هنگامی که سطح این هورمون ها از حد طبیعی خارج شود، رشد مو های جدید از ریشه فولیکول های مو دچار مشکل خواهد شد.

معمولاً ریشه های مو از طریق رگ های خونی تغذیه می کنند و سلول های بیشتری را تولید کرده و رشد موی شما را افزایش می دهند اما اگر اختلالات تیروئیدی وجود داشته باشد، این روند به شکل طبیعی پیش نخواهد رفت.

خشکی مو

بیماری تیروئید همچنین می تواند عامل ریزش مو باشد

تاثیر عملکرد نامناسب هورمون های تیروئید روی مو می تواند عاملی برای شکنندگی و خشکی مو ها باشد. متخصصان بر این عقیده هستند که بیماری خود ایمنی تیروئید شما را در معرض خطر طاسی و کچلی، ریزش شدید و سریع مو در بعضی از نواحی پوست سر قرار می دهد.

41 درصد افراد مبتلا به تیروئید کم کار، ریزش موی شدید را تجربه می کنند. البته که ریزش مو در طول روز یک عامل طبیعی محسوب می شود اما اگر اختلالات تیروئیدی وجود داشته باشد، ممکن است نازک شدن موها، ریزش بسیار شدید و قسمت های خالی روی سر به وجود بیاید. گاهی اوقات ریزش مو در بعضی از افراد پیشرفت نمی کند اما گاهی اوقات هم باعث کچلی می شود.

تاثیر تیروئید بر مو

فقط موی سر تحت تاثیر قرار نمی گیرد

از آنجایی که روند رشد مو در کل بدن یکسان است بنابراین مشکلات تیروئیدی می تواند عاملی برای ریزش مو در نواحی دیگر هم باشد و محدود به پوست سر نخواهد بود و ممکن است شما در قسمت های دیگری مثل ابرو یا حتی ساق پا هم ریزش مو پیدا کنید؛ به طوری که نتایج نشان می دهد اثر ریزش موی ابرو به دلیل کم کاری تیروئید اتفاق می افتد. البته درمان های زیادی برای بهبود این وضعیت وجود دارد و شما می توانید سطح تیروئید خود را به سطح نرمال برسانید.

نگاهی به علائم دیگر تیروئید

علائم دیگری از بیماری تیروئید هستند که باید آن ها را نیز مدنظر قرار دهید. همانطور که گفتیم، تیروئید در بدن ما باعث یک نظم کلی می شود و در صورت اختلال یا بیماری، ممکن است علائم زیادی را از خودش نشان دهد.

عملکرد نامناسب تیروئید می تواند عاملی برای ورم دست ها، صورت و پلک، نازک شدن پوست و ناهموار شدن سطح پوست، نازک شدن و شکننده شدن ناخن ها، عرق نامنظم، تحمل نداشتن در برابر سرما، تحمل نداشتن در برابر گرما یا افتادگی پلک باشد.

بزرگ شدن گواتر هم در پایین گردن، یکی دیگر از علائم مشکلات تیروئیدی است. اگر هر کدام از این علائم را داشتید، حتما به پزشک مراجعه کنید و سطح هورمون خود را بررسی کنید تا بهترین درمان برای شما در پیش گرفته شود.

علامت تیروئید روی موهای سر + هشدارها

511
این مطلب مفید بود ؟110
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
برچسب : تیروئید
وبگردی