احمد متوسلیان

حاج احمد متوسلیان کیست و الان کجاست؟ احمد متوسلیان چطور ربوده شد؟

تاریخ انتشار : ۱۴۰۴/۰۴/۱۶
کد مطلب : 107884
زمان مطالعه : 5 دقیقه

راز ناپدید شدن احمد متوسلیان چیست؟ در این مطلب بخوانید او که بود، چطور ربوده شد و چرا هنوز سرنوشتش برای بسیاری مبهم باقی مانده است.

بیوگرافی حاج احمد متوسلیان

نام:احمد

نام خانوادگی:متوسلیان

تاریخ تولد:1332

محل تولد:تهران

پیشه:فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

زندگی خصوصی حاج احمد متوسلیان

حاج احمد متوسلیان در سال ۱۳۳۲ در جنوب شهر تهران متولد شد. او در دوران نوجوانی به پدرش در مغازه شیرینی ‌فروشی کمک می ‌کرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به عنوان فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعالیت داشت. حاج احمد متوسلیان فردی متعهد به خانواده و ارزش ‌های مذهبی بود و بیشتر عمر خود را صرف مبارزه و خدمت به کشور کرد. امروز بسیاری می ‌پرسند:حاج احمد متوسلیان کجاست؟ هنوز پس از سال ‌ها از سرنوشت او خبری در دست نیست و همچنان یکی از چهره‌ های جاویدالاثر انقلاب اسلامی ایران باقی مانده است.

احمد متوسلیان
بیوگرافی حاج احمد متوسلیان

ازدواج و فرزندان حاج احمد متوسلیان

حاج احمد متوسلیان هرگز ازدواج نکرد و فرزندی نداشت. او به شدت مخالف ازدواج در دوران جنگ بود و یکی از همرزمانش نقل می ‌کند که حاج احمد متوسلیان می ‌گفت:

«تا جنگ است، دور این مطالب را خط بکشید!» و معتقد بود ازدواج وقت و انرژی زیادی می ‌طلبد که در شرایط جنگی امکان‌پذیر نیست.

با این حال، برخی سایت‌ ها و منابع غیر رسمی با استفاده از عنوان همسر حاج احمد متوسلیان یا فرزندان حاج احمد متوسلیان؛ برای جلب توجه و دیده شدن مطالب خود بهره می ‌برند، اما هیچ سند موثقی در این باره وجود ندارد.

فعالیت های دوران قبل از انقلاب احمد متوسلیان

احمد متوسلیان در دوران قبل از انقلاب فردی مذهبی و مخالف رژیم پهلوی بود. او در دوران سربازی با برگزاری جلسات نیمه‌ مخفی، به روشنگری و افشای مفاسد رژیم می‌ پرداخت. پس از پایان سربازی، در یک شرکت تأسیساتی خصوصی مشغول به کار شد و سپس به خرم‌آباد منتقل شد تا فعالیت ‌های سیاسی و تبلیغی خود را ادامه دهد.

در سال ۱۳۵۴ به دلیل فعالیت ‌های ضد رژیم توسط ساواک دستگیر و پنج ماه در زندانی در خرم‌آباد زندانی شد. پس از آزادی، نقش رابط و هماهنگ‌ کننده تظاهرات در محلات جنوبی تهران را بر عهده داشت و تا پیروزی انقلاب اسلامی، بارها تا مرز شهادت پیش رفت.

فعالیت های بعد از انقلاب حاج متوسلیان

  • پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مسئولیت تشکیل کمیته انقلاب اسلامی محله خود را بر عهده گرفت و به سپاه پاسداران پیوست.
  • در اسفند ۱۳۵۷ با ۶۶ نفر از همرزمانش داوطلبانه عازم بوکان شد و با فرماندهی قاطع، اشرار مسلح را متواری کرد.
  • پس از تثبیت اوضاع بوکان، به سقز و بانه رفت و در عملیات ضدکمین بانه، ضربه سنگینی به ضدانقلاب وارد آورد.
  • با گروهی از رزمندگان و معاون خود، شهید محمد توسلی، برای فتح سنندج اقدام کرد و با شکستن حلقه محاصره، این شهر را آزاد ساخت.
  • در زمستان ۱۳۵۸ مأموریت آزادسازی جاده پاوه - کرمانشاه را با موفقیت انجام داد و سپس فرمانده سپاه پاوه شد.
  • در خرداد ۱۳۵۹ مأموریت آزادسازی مریوان را دریافت کرد و با یورش برق ‌آسا، شهر و مناطق اطراف را آزاد نمود و فرمانده سپاه مریوان شد.
  • به همراه فرماندهان برجسته‌ای چون حاج عباس کریمی و سید محمدرضا دستواره، به پاکسازی مناطق از گروه‌های ضدانقلاب پرداخت.
  • پس از عزل بنی ‌صدر، عملیات محمد رسول‌الله (ص) را در محور مریوان و پاوه با همکاری شهید همت رهبری کرد و رزمندگان اسلام را تا مرزهای بین‌المللی پیش برد.
  • در سال ۱۳۶۰ پس از بازگشت از حج، مأمور تشکیل تیپ ۲۷ محمد رسول‌الله شد و فرماندهی آن را برعهده گرفت.
  • در عملیات فتح‌المبین و بیت‌المقدس، به ویژه در آزادسازی خرمشهر، نقش کلیدی و برجسته‌ ای ایفا کرد.
  • در تمامی ماموریت‌ های شناسایی و عملیاتی، شخصاً حضور داشت و با ابتکار و شجاعت، راهکارهای عملیاتی را شناسایی می ‌کرد.

حاج احمد متوسلیان
فعالیت های حاج احمد متوسلیان

ربوده شدن حاج احمد متوسلیان

در ۱۴ تیر ۱۳۶۱، ربایش سردار متوسلیان و سه دیپلمات ایرانی دیگر در لبنان رخ داد؛ این واقعه زمانی اتفاق افتاد که حاج احمد متوسلیان به عنوان وابسته نظامی سفارت ایران در بیروت، همراه با سیدمحسن موسوی (کاردار سفارت)، تقی رستگار مقدم (کارمند سفارت) و کاظم اخوان (خبرنگار ایرنا)، با خودروی دیپلماتیک از طرابلس به سمت بیروت حرکت می‌ کردند. در منطقه "برباره" بیروت، خودروی آنان توسط نیروهای شبه‌نظامی مسیحی موسوم به فالانژها متوقف شد و هر چهار نفر به گروگان گرفته شدند. بنابراین، پاسخ به این پرسش که حاج احمد متوسلیان توسط چه کسانی ربوده شد، این است که او و همراهانش توسط اعضای حزب فالانژ لبنان ربوده شدند.

پس از این حادثه، رادیو اسرائیل اعلام کرد که ژنرال احمد متوسلیان، طراح عملیات ‌های مهم دفاع مقدس، در پست بازرسی برباره به اسارت درآمده است. از همان زمان، سرنوشت این چهار نفر در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت و روایت‌های مختلفی درباره زنده بودن یا شهادت آنها مطرح شد.

برخی منابع رسمی ایران و خانواده‌ها معتقدند که این افراد در اسارت رژیم صهیونیستی هستند و حتی گزارش ‌هایی از دیده شدن آنها در زندان‌های اسرائیل منتشر شده است. در مقابل، برخی منابع لبنانی ادعا می ‌کنند که پس از ربایش، این افراد به شهادت رسیده اند.

در سال ‌های گذشته، موضوع مبادله حاج احمد متوسلیان بارها در محافل سیاسی و رسانه‌ای مطرح شده، اما هیچ تبادل یا توافقی درباره آزادی یا بازگشت او و همراهانش صورت نگرفته است و همچنان این پرونده باز است به همین دلیل، پرسش مهمی که ذهن بسیاری را مشغول کرده، محل دفن حاج احمد متوسلیان است؛ اما با توجه به نامشخص بودن سرنوشت او، هیچ نشانی از محل دفن حاج احمد متوسلیان وجود ندارد و این موضوع همچنان یکی از معماهای حل ‌نشده تاریخ معاصر ایران است.

برای دنبال کردن اخبار روزانه، کانال‌های خبری کدام پیام‌رسان را ترجیح می‌دهید؟

نظرات