پذیرایی از مهمان
رفت و آمد و مهمانی یکی از سنت های قدیمی برای ایرانیان است، اگر میخواهید از مهمان های خود به نحو احسن پذیرایی کنید باید نکاتی را رعایت کنید.

آداب پذیرایی از مهمان به بهترین شکل ممکن

دید و بازدید یکی از سنت های عید نوروز است، در روز عید و پس از تحویل سال ایرانیان به خانه بزرگترها رفته و فرا رسیدن سال نو را تبریک می گویند. در عید نوروز که بازار مهمانی دادن و مهمانی رفتن گرم است، فرصت مناسبی است که این بخش از سبک زندگی و خانواده پلاس نمناک را به آداب پذیرایی از مهمان اختصاص دهیم. بسته به اینکه مهمانتان چه‌مدت و برای چند روز پیشتان می‌ماند، باید برنامه‌ریزی داشته باشید.

خانه را تمیز و مرتب کنید

اولین قدم برای برگزاری یک مهمانی خوب تمیز کردن و نظافت خانه است پس خانه تان را تمیز و مرتب کنید. جاروکشیدن، جمع‌وجورکردن نابسامانی‌ها و به‌هم‌ریختگی‌ها، و ایجاد محیطی آرام و زیبا و تمیز به داشتن مهمانی خوشایند کمک زیادی می‌کند.

نظافت منزل

زودتر مهمان ها را دعوت کنید

اگر در نظر دارید که در روز خاصی مهمانی برگزار نمایید، هرگز دعوت‌کردن را به روز نزدیک به مهمانی موکول نکنید و یک هفته قبل از مهمانی برنامه‌اش را بچینید و به مهمان‌ها اطلاع دهید.

مهمانانتان را اینگونه دعوت کنید

به مهمانانتان زنگ بزنید و از آنها رسمی و با ذکر دقیق زمان و تاریخ مهمانی دعوت کنید. هرگز از یکی از مهمانان خود نخواهید که دیگر مهمانانتان را دعوت نماید.

وسایل مهمانی و غذاها را از قبل آماده کنید

تمام وسایل مهمانی را زودتر آماده نمایید تا مجبور نباشید که وقت زیادی را در آشپزخانه بگذرانید. اگر کارهای مهمانی را از قبل تکمیل نکنید و در پِی آماده‌کردن غذا باشید، این حس به مهمان شما منتقل می شود که با مهمان‌داری به دردسر افتاده‌اید! نوشیدنی‌ها، دسرها، پیش‌غذاها و غذاها را از قبل آماده کنید و نگذارید در حضور مهمان، کار زیادی برای آماده‌سازی اینها باقی مانده باشد.

ظرف و ظروف

از مهمانانتان استقبال کنید

یکی از آداب پذیرایی از مهمان خوشامدگویی و داشتن چهره خندان است. به پیشواز مهمانانتان بروید و به آنها خوشامد بگویید و راهنمایی‌شان کنید و مسیر را نشان دهید و بگویید وسایلشان را کجا بگذارند.

برای مهمانتان نوشیدنی بیاورید

برای مهمان خود در دقایق نخست ورود مهمان برایش نوشیدنی مناسب بیاورید. اگر می خواهید برای مهمان خود چای یا نوشیدنی دیگر بیاورید دقت کنید که چای یا... در داخل سینی نریزد.

از سینی مناسب استفاده کنید

سینی شما باید متناسب با تعداد فنجان یا لیوان هایتان باشد. مثلا برای آوردن دو فنجان از سینی خیلی بزرگ استفاده نکنید. سینی چوبی و فلزی بهتر از سینی های شیشه ای است زیرا ممکن است فنجان ها در سینه شیشه ای سر بخورند.

سینی قهوه

مهمان نباید تنها بماند

مهمان نباید تنها بماند. این خلاف آداب پذیرایی و مهمان نوازی است.اگر خودتان باید در آشپزخانه یا جایی دیگر مشغول تکمیل کارهای مهمانی شوید، از فردی دیگر مثل همسر یا اعضای دیگر خانواده‌تان بخواهید کنار مهمان بنشینند و از او پذیرایی کنند.

به علایق غذایی مهمان‌ها دقت کنید

به ذائقه مهمان‌هایتان توجه کرده و غذاهایی خوش‌مزه و باب‌میل برایشان آماده کنید مثلا باید بدانید مهمانتان گیاه‌خواراست یا به چه موادی حساسیت غذایی دارد و چه غذاهایی را نمی‌تواند بخورد. اگر مهمان شما دیابت دارد، برای او با چای توت خشک یا خرما ببرید و توجه کنید به او اصرار نکنید که حتما شکلات یا شیرینی میل کند.

به ظرف و ظروف پذیرایی توجه کنید

بهتر است اگر از ظروف و میوه خوری چینی استفاده می کنید، از فنجان چینی استفاده کنید و اگر از ظروف و میوه خوری شیشه ای استفاده می کنید، از فنجان های کریستال استفاده کنید.

ظروف چینی

وسایل پذیرایی را در دسترس قرار دهید

برخی از میزبان ها وسایل پذیرایی را در دسترس میهمانان خود قرار نمی دهند مثلا یک قندان یا یک نمکدان برای همه مهمان ها روی میز می گذارند و مهمان برای برداشتن آنها معذب و دچار مشکل می شود.

از میوه های متوسط استفاده کنید

از قبل از مهمانی میوه ها را بشویید و خشک کرده ودر ظرف میوه قرار دهید. بهتر است از میوه های با اندازه متوسط استفاده کرده و از میوه های ریز و خیلی درشت استفاده نکنید. میوه ها بهتر است دو یا سه نوع باشند و اگر می خواهید برای پذیرایی از مهمانتان از انار استفاده کنید، انار را دان کنید.

تعارف بیش‌ازحد را کنار بگذارید

تعارف زیاد، هم شما و هم مهمان را معذب می‌کند پس تعارف بیش‌ازحد را کنار بگذارید. می توانید در بعضی از کارها از مهمانتان کمک بخواهید تا صمیمیت بیشتری بین شما ایجاد گردد. اگر چهارچوب و ملاحظاتی در زندگی‌تان جاری است، این موضوع را مطرح کنید و به‌خاطر تعارف عذاب نکشید.

با مهمان‌ها گفت‌وگو کنید

با مهمان‌ها صحبت کنید و نگذارید که آنها احساس تنهایی نکنند. در صحبت کردن به مواردی توجه کنید مثلا از چیزهای منفی حرف مثل بیمارشدن و ناخوشایندی‌های و نابسامانی‌های روزگار، درباره موضوعاتی مانند شغل یا عقاید مذهبی‌شان یا حتی سیاست حرف در صورت تمایل نداشتن مهمان حرف نزنید.

گفت و گو

امکانات مناسب فراهم کنید

اگر مهمانتان شب را می خواهد در خانه شما بماند، حتما برای او امکاناتی مانند ملافه‌های تمیز، وسایل بهداشتی برای حمام‌کردن و... را فراهم کنید. برایشان پتو یا ملافه اضافی بگذارید؛‌ شاید سردشان شد و در مورد تنظیم وسایل گرمایشی و سرمایشی نیز توضیح دهید. وسایلی مانند اتو یا لباس‌شویی را در دسترسشان قرار بدهید و جایی را هم برای قراردادن وسایل مهمان در نظر بگیرید.

چطور برای پذیرایی از مهمان آماده شویم؟

4.732
این مطلب مفید بود ؟302
منبع : بخش سبک زندگی نمناک /ن /ن.ح
وبگردی