
تکلیف تصویب اینترنت طبقاتی در ایران معلوم شد؛ اینترنت طبقاتی چیست؟
تکلیف تصویب اینترنت طبقاتی در ایران روشن شد؛ اما واقعاً اینترنت طبقاتی یعنی چه و چه کسانی شامل آن میشوند؟
اینترنت طبقاتی چیست؟
اصطلاح اینترنت طبقاتی به وضعیتی اشاره دارد که عموم مردم به اینترنت ملی یا محدود دسترسی خواهند داشت در حالی که اینترنت آزاد و بدون فیلتر در دسترس گروه خاصی از افراد یا مشاغل مانند پزشکان، اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مسئولین است. هدف از این طرح، معمولاً حفظ امنیت اطلاعاتی و جلوگیری از انتشار برخی محتواها عنوان میشود. در این راستا، سطوح مختلفی از دسترسی مانند دسترسی کامل، نیمهکامل و داخلی تعریف میشود و افراد یا سازمانها برای دسترسی کامل باید مجوزهای لازم را کسب کنند. اینترنت طبقاتی میتواند مزایا و معایبی داشته باشد. از یک سو، ممکن است به حفظ امنیت و جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست کمک کند. از سوی دیگر، میتواند منجر به تبعیض و محدودیت آزادی اطلاعات برای عموم مردم شود.
صحبتهای سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزاد به خبرنگاران
به گزارش شهرآرانیوز، در یک نشست خبری فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت به کارزار اینترنت طبقاتی اشاره کرد و گفت:دولت با آزادی اینترنت موافق است، اما در عین حال، نمیتوان برخی امور را معطل حلوفصل مسائل کلان کرد. اگر مثلا خبرنگاری نیاز به اینترنت آزادتر دارد، باید این امکان برای او فراهم شود. هرچند تأکید میکنم حق مردم دسترسی به اینترنت آزاد است و نگاه دولت هم همین است.او در ادامه به اعمال اینترنت ملی در جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل اشاره کرد و گفت:
طبیعتاً نیاز بود که برای حفظ امنیت مردم به اینترنت ملی مهاجرت کنیم و البته شاهد این بودید که ما بعد از آن برگشتیم. توییت سخنگوی دولت درباره تصویب اینترنت طبقاتیفاطمه مهاجرانی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس هم نوشت:
دولت بر اینترنت آزاد، فراگیر و باکیفیت برای همه مردم تأکید دارد. مصوبه روز گذشته شورای عالی فضای مجازی هیچ ارتباطی با محدودسازی اینترنت ندارد. این مصوبه با هدف تسهیل فعالیت کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال در حوزههای پولیـمالی، بانک، بیمه، حملونقل و…و به نفع کارآفرینی و خدمات بهتر برای مردم تدوین شده است. «اینترنت طبقاتی» نه مبنای قانونی دارد و نه هیچ وقت در دستور کار دولت قرار خواهد داشت.