مدیریت درست در شرایط بحران، تنش و درگیری
دیر یا زود هر تجارت، سازمان یا تیمی با انواع مختلفی از بحران ها و شرایط اورژانسی غیر منتظره مواجه می شود. اکثر مدیران و تیم ها با شرایط بحرانی مواجه می شوند که ممکن است این اتفاق هر هفته یا هر ماه برای آن ها رخ بدهد. شاید برای بعضی ها روزانه هم باشد.
از طرفی اتفاقاتی مثل شیوع کرونا و یا زلزله، سونامی و سیل همگی این وضعیت را بدتر می کند و جزء شرایط بحرانی خیلی بزرگ برای کل جامعه محسوب می شوند اما به نظر شما چگونه می توان به روشی موفقیت آمیز، شرایط بحرانی را مدیریت کرد؟ در این قسمت از نمناک در این باره توضیح مفصل خواهیم داد که چطور مثل مدیران موفق، در این شرایط کار و کارمندان خود را همچنان در مسیر درست هدایت کنید.
قبل از اینکه کاری کنید، در مورد بحران فکر کنید
اولین کاری که باید هنگام مواجه شدن با بحران انجام دهید، این است که در موردش فکر کنید. باید ببینید که این بحران چرا اتفاق افتاده، چه تاثیری روی کار شما دارد و چگونه می توانید از آن جلوگیری کنید. با فکر کردن و برنامه ریزی، نتیجه بهتری برای انجام کار می گیرید.
به طور دقیق مشخص کنید که این بحران چه آسیبی به گروه شما می زند
دومین کاری که باید انجام دهید و کاملاً ضروری است، این است که مشخص کنید این بحرانی که اتفاق افتاده، چه آسیبی برای تیم شما دارد و چه شرایط منفی را برای تان ایجاد می کند.
شرایط را برای خودتان شرح دهید و ببینید که چگونه می توانید از آسیب های بیشتر جلوگیری کنید.
سوالات زیر را از خودتان بپرسید:
- چه کسی درگیر این بحران است؟
- این بحران روی چه چیزی اثر می گذارد؟
- این بحران در کجا اتفاق می افتد؟
- اولین بار چه زمانی از آن آگاه شدید؟
با پرسیدن این سوالات، می فهمید که در شرایط بحرانی باید چه کار کنید و چه اقداماتی را هم انجام ندهید که غیر ضروری هستند.
اولویت ها را مشخص کنید
هنگامی که با بحران مواجه می شوید، احتمالاً با چند مسئله مختلف مواجه هستید اما قبل از هر چیزی باید برای خودتان اولویت بندی داشته باشید و ببینید که اول باید به سراغ چه کاری بروید و کدام موضوع را حل و فصل کنید. اولویت بندی باعث می شود که شما دست تان باز باشد و بتوانید راحت تر عمل کنید و ذهن تان ترتیب بندی پیدا کند.
برای اولویت بندی اول باید ببینید که اقدام اورژانسی کدام است و چه چیزی را باید درست کنید تا صدمه بیشتر نشود و بعد از جلوگیری از اتفاقات مخرب و نابود کننده، به سراغ رشد و پیشرفت برای جبران این اتفاقات باشید.
گزینه ها را با تیم و گروه خود بررسی کنید
بعد از این که اولویت بندی را مشخص کردید، اکنون باید با تیم و گروه خود مشورت کنید. بسیاری از آن ها می توانند ایده هایی داشته باشند که به ذهن شما نرسیده است . پس سعی کنید که با آن ها هم پیش بروید. حتی می توانید اولویت بندی را با مشورت آن ها تغییر دهید تا بتوانید جمعی نتیجه بهتری بگیرید.
برای انجام کار برنامه ریزی کنید
اکنون که متوجه شدید چه کار هایی در اولویت هستند، برای انجام آن برنامه بریزید. گاهی اوقات باید یک اقدام سریع انجام دهید تا مشکلات به طور موقت حل و فصل شود و بعد به سراغ انجام کار های بزرگ تر بروید تا بتوانید شرایط را بهبود ببخشید و از بحران های آینده جلوگیری کنید.
برای انجام کار یکدیگر را همراهی کنید
هنگامی که می خواهید با یک بحران مبارزه کنید، نمی توانید به تنهایی کاری را از پیش ببرید و فشار را از روی گروه بردارید. پس قطعاً باید در کنار تیم همکاری و فعالیت کنید و تمرکز بر نقش خودش را در مدیریت بحران انجام دهد که در برنامه ریزی ها مشخص می شود و در نتیجه به صورت تیمی، به حل و فصل مشکل خود بپردازید.
از نیرو های بیرونی کمک بگیرید
باید یاد بگیرید که با نیرو های بیرونی هم ارتباط بگیرید. از آن ها در شرایط بحرانی کمک بگیرید که احتمالا می تواند به بهبود وضعیت شما کمک کند. مدیران نباید به تنهایی تصمیم گیرنده باشند. هنگامی که روی عوامل بیرونی تمرکز کرده و از آن ها هم درخواست کمک می کنید، قطعاً باری از سانی خودتان تیم تان کم می کنید.