نعنا
برای شما نیز پیش آمده است که هنگام خوردن نعنا احساس خنکی در دهان خود داشته باشید. آیا می دانید دلیل این حس چیست؟

 ارتباط نعناع و خنک شدن نفس

برخی از مواد غذایی پس از خوردن در دهان احساس خنک کنندگی ایجاد می کنند. فرقی ندارد که محیط بیرون چقدر گرم باشد ، شما زمانی که این مواد غذایی مانند نعناع و فلفل را می خورید در دهان احساس خنکی می کنید. کپسایسین در فلفل ها، و منتول در نعناع سبب می شود زمانی که یک عدد نعناع یا شکلات نعنایی می خورید یا یک آدامس نعنایی می جوید، دهان شما خنک شود. در این بخش از نمناک به شما می گوییم که چرا با خوردن نعناع در دهان احساس خنکی می کنید ؟

نعنا

چرا نعناع باعث خنک شدن دهان می شود؟

منتول و کپسایسین هر دو روی سیستم گیرنده های حسی تأثیر می گذارند و مواردی مانند لمس، دما و درد را تحت نظر دارند. نعناع روی مغز شما اثر می گذارد و باعث می شود که از بیرون احساس خنکی کنید. نورون های حسی که در پوست و دهان وجود دارند، می توانند احساسات مختلفی مانند گرما و سرما را حس کنند.
این نورون ها حاوی پروتئین مهمی می باشند که این پروتئین ها نقش حیاتی در کمک به احساس خنکی در دهان دارند و جریان یون ها را در غشای سلولی تنظیم می کنند.

خنک شدن دهان

این پروتئین یک کانال یونی است و کانال های یونی برای اینکه بتوانند پروتئین گیرنده محرک مورد نظر خود را تشخیص دهند، بسته می شوند. این کانال ها هنگام احساس خنکی باز می شوند تا یون های کلسیم و سدیم وارد سلول شوند. یون های تازه پتانسیل عمل را تحریک می کنند که سلول های عصبی را به مغز منتقل می کنند. این یون ها با درگیر نمودن سلول های مغز و ارسال سیگنال هایی به مغز باعث ایجاد حس خنکی در داخل دهان می شوند. در کل مولکولهای منتول سبب می شوند گیرنده های TRPM8 کانالهای یونی خود را باز کرده و یک پتانسیل عمل به مغز بفرستند و سبب خنک شدن دهان شوند، در واقع هیچ تغییر دمایی داخل دهان اتفاق نمی افتد، بلکه فقط احساس خنکی ایجاد می شود.

چرا نعناع دهان و نفس را خنک می کند ؟

4.613
ارزان‌ترین قیمت تور تایلند امروز چقدر است؟! یه سفر متفاوت!! تور شفق قطبی رو از دست نده!!!
این مطلب مفید بود ؟121
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/م.ح
وبگردی