علائم ظروف یکبار مصرف
ظروف یکبار مصرف در انواع مختلف با کاربردهای متفاوت وجود دارند که در کف همه ی آن ها علائم اختصاری درج شده است. قبل از مصرف باید معنی این علائم را بدانید.

آشنایی با مفهوم علائم روی ظروف یکبار مصرف

بسیاری از افراد به دلیل مشغله فراوان و کمبود زمان برای رسیدگی به کارهای خانه مایل به استفاده از ظروف یک بار مصرف در مراسم و مهمانی ها هستند. ظرف های یک بار مصرف انواع فراوانی دارند که هر کدام برای نوعی ماده غذایی ساخته شده است.

مصرف کنندگان ظرف های یک بار مصرف باید به نشان های اختصاری که در کف ظرف نقش بسته، توجه کنند. اگر می خواهید درباره ظروف یک بار مصرف و علامت اختصاری آنها اطلاعاتی کسب کنید، این بخش از نمناک را بخوانید.

علائم ظروف یکبار مصرف

معنای علایم اختصاری ظروف یکبار مصرف چیست؟

اغلب جنس ظروف یکبار مصرف از گذشته تا به امروز از پلاستیک بوده اند. پلاستیک های تولیدی در جهان با توجه به نوعشان به 7 گروه عمده تقسیم می شوند، در استفاده از پلاستیک ها به عنوان ظروف غذا باید بسیار محتاط بود. برای تشخیص پلاستیک های قابل بازیافت، خطرناک ، کم خطر و …نگاهی به ته ظرف بیندازید و با علائم اختصاری آنها آشنا شوید.

PET یا PETE

این علامت اختصاری بر روی بطری نوشیدنی ها، بطری آب، بطری دهان شویه ها، ظرف کره بادام زمینی، ظرف سس ها و... وجود دارد. به دلیل متخلخل بودن و نفوذ باکتری ها به درون بطری باید از این ظروف تنها یک بار استفاده نمود و از قرار دادن آن ها در فریزر و یا ریختن مایعات داغ درون آنها خودداری شود زیرا چگونگی استفاده از این نوع پلاستیک ها ممکن است در کار غدد درون ریز ایجاد اختلال کند.

این نوع پلاستیک ها قابل بازیافت بوده و بهتر است آنها را داخل ظرف زباله ی مواد پلاستیکی بیندازید.

مفهوم PET یا PETE

PD-HD

بطری های مات شیر، آبمیوه، روغن های خوراکی، شیشه پاک کن، مایع سفیدکننده، محلول های ضدعفونی کننده و شوینده، شامپو،روغن موتور، کیسه زباله یا خرید، و بسته بندی ماست و کره و ... از پلی اتیلن متراکم ساخته شده اند و جزو دسته های پلاستیک بی خطر محسوب می شوند.

این پلاستیک ها کدر رنگ هستند و یکی از بهترین گزینه ها برای بازیافت هستند.

PVC

این نوع پلاستیک که برای ساخت لوله های مورد استفاده در لوله کشی ، بطری های شیشه پاک کن، روغن های خوراکی ، محلول های ضدعفونی کننده و شوینده، شامپو، روکش سیم ها و کابل ها، وسایل پزشکی و... به کار می روند، به دلیل وجود کلرین خطرناک هستند و به هیچ وجه نباید آنها را نزدیک حرارت گذاشت.

پس تا جایی که می توانید از استفاده ی ظروف با این جنس خودداری کنید و مواد را هرگز با پلاستیک رویش در مایکروویو نگذارید زیرا گرما باعث آزاد شدن مواد شیمیایی درون PVC و نفوذ این مواد به درون مواد غذایی می شود. یکی از خطرات استفاده نامناسب از این ظروف اختلالات هورمونی است.

از تماس مواد غذایی گرم با این نوع پلاستیک و یا سوزاندن آن جداً خودداری شود. این پلاستیک ها به راحتی بازیافت نمی شوند.

معنی PVC

PE-LD

این نوع از پلاستیک از پلی اتیلن با تراکم کم ساخته شده اند و بیشتر قابل دسترس می باشند. بطری هایی که باید قابل فشرده شدن و انعطاف پذیر باشند، کیسه های نان، بسته بندی مواد غذایی یخ زده، روکش لباس ها، کیسه های خرید، مبلمان، کیسه جاروبرقی، و فرش ازاین نوع از پلاستیک هستند.

این مواد پلاستیکی بی خطراما معمولا غیر قابل بازیافت هستند پس بهتر است به جای کیسه های پلاستیکی و... از جایگزین آنها استفاده نمود.

PP

PP یا پلی پروپیلن ماده ی پلاستیکی بی خطر بویژه در مجاورت با مواد غذایی داغ هستند. در تهیه بطری های حاوی محلول های غلیظ، ظرف ماست، بطری سس گوجه فرنگی، درب پلاستیکی بطری ها، نی نوشیدنی، و بطری شربت های دارویی از این نوع پلاستیک استفاده شده است. از ظروف "پلی پروپیلن” برای جابه جایی فرآورده های غذایی داغ از قبیل آش و حلیم با دمای بالاتر از 70 درجه سانتی گراد استفاده می شود.

پلی پروپیلن PP کاملا قابل بازیافت نیست و تولید گرانول پلاستیک از ضایعات پلاستیک آن پروسه سختی می باشد.

معنی PP یا پلی پروپیلن

PSیا پلی استیرن ها

PS یا پلی استیرن ها که از آن در تهیه ظروف یکبار مصرف، شانه تخم مرغ، بسته بندی انواع گوشت، بطری های حاوی قرص ها و کپسول ها، و کاور سی دی استفاده می شود، دارای مواد سمی بالقوه هستند پس تنها برای فرآورده های غذایی در دمای عادی و کمتر از 70 درجه سانتی گراد توصیه می شوند و نمی توان از آن برای نوشیدنی های داغ مانند چای، شیر و قهوه، فرآورده های غذایی با دمای بالا و فرآورده های خوراکی چرب مانند کره و مارگارین استفاده کرد.

تا جایی که امکان دارد از این ظروف استفاده نکنید زیرا این نوع پلاستیک در مجاورت با غذای داغ آن را به شدت سمی می نماید. بیشتر مواقع غیر قابل بازیافتند.

OTHER پلاستیک ترکیبی از انواع پلاستیک

بطری های آب ١٠ و ٢٠ لیتری، ابزارهای ضد گلوله، عینک های آفتابی، دی وی دی ها، قطعات کامپیوتر، علائم ترافیکی، نایلون از پلاستیک ترکیبی ساخته شده اند. برخی از تحقیقات نشان می دهد این نوع پلاستیک برای سیستم هورمونی بدن مضر می باشد.

معنی علائم روی ظروف یکبار مصرف چیست؟

58
این مطلب مفید بود ؟80
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت
وبگردی