راهنمای کامل خرید ظروف تفلون
ظروف تفلون در مدل ها و رنگ های مختلفی وجود دارد که از آنها برای طبخ غذا استفاده می شود. این ظرف مانند همه ظروف دیگر از محاسن و معایبی برخوردار است. ظروف تفلون نچسب، نسبتا سبک، با کاربرد و شست و شوی راحت و با مصرف کمتر روغن هستند، به همین خاطر از محبوبیت زیادی برخوردارند. اگر شما هم قصد خرید ظروف تفلون را دارید، هنگام خریدن ظروف تفلون باید به نکاتی که در این بخش از سبک زندگی و خانه داری نمناک آورده ایم، توجه کنید.
هنگام خرید ظروف تفلون به نکات توجه کنید:
به شکل ظاهری ظروف توجه کنید.
این ظروف در طرح ها و رنگ های زیادی در بازار موجود است که می توانید بر حسب سلیقه خود انتخاب نمایید. اما فقط به زیبایی ظرف توجه نکنید بلکه موقع خریدن ظروف تفلون باید به نکات مهم دیگری هم توجه کنید.
ظروف دارای علامت استاندارد را بخرید.
هنگام خرید ظروف تفلون باید به دنبال علامت استاندارد روی آن باشید. بعضی ظروف تفلون ارزان دارای علامت استاندارد نیستند، این ظروف را نخرید و حتما برای حفظ سلامت اعضای خانواده از ظروف استاندارد استفاده کنید. در ظروف غیر استاندارد هیچ وقت و در هیچ شرایطی آشپزی نکنید. ظروفی که در کارخانه هایی با مجوز پروانه ساخت از وزارت بهداشت تولید می شوند، استاندارد هستند.
ظرف شما باید مجوز بهداشت داشته باشد.
ظروفی را بخرید که دارای مجوز بهداشت باشد، زیرا ظرفی که دارای مجوز بهداشت هستند، از کیفیت مناسبی برخوردار می باشند.
ظروف تفلون باید دارای ترک و زدگی نباشد.
هنگام خرید ظروف تفلون دقت کنید سطح داخلی آن زدگی یا ترک نداشته باشد زیرا استفاده از این گونه ظرف ها بسیار مضر است. هنگام پخت و پز مواد غذایی به داخل این ترک ها وارد شده و مواد اولیه ظروف نیز می تواند وارد غذا شود.
ظروف تفلون خش برندارد
برای شستشوی ظروف تفلون از اسکاچ زبر یا سیم ظرفشویی استفاده نکنید؛ حتما ظروف تفلون را با ابر نرم یا تکه ای تور پرده بشویید. همچنین برای شستشوی ظروف تفلون از مایع ظرفشویی استفاده کنید و از مصرف پودر لباسشویی برای این کار جدا خودداری نمایید.
معایب قابلمه های تفلون
ظروف تفلون نچسب، نسبتا سبک، با کاربرد و شست و شوی راحت و با مصرف کمتر روغن هستند. در قابلمه های تفلون فلز سنگین کادمیوم وجود دارد، با استفاده زیاد از قابلمه این فلز وارد غذا می شود و احتمال ابتلا به سرطان و بیماری های دیگر افزایش می یابد.
حد امکان در ظروف تفلون برای کودک خود غذا نپزید. تهیه غذاهای مایع مانند سوپ و جوشاندن شیر نیازی به خاصیت نچسب بودن این ظروف ندارد.
هنگام استفاده از ظروف تفلون به این نکات توجه کنید:
هنگام استفاده از ظروف تلفون برای طبخ غذا، غذا را روی شعله آتش در دمای بالاتر از 260 درجه سانتی گراد نگذارید زیرا در اثر تجزیه لایه پوشاننده این نوع ظروف، گازی آزاد می شود که سمی و آزاردهنده است و در انسان حالت هایی شبیه به آنفلوآنزا ایجاد می کند.
هنگام استفاده از ظروف تلفون و طبخ غذا از قاشق های مناسب مانند قاشق های چوبی و پلاستیکی که گوشههای تیز ندارند، استفاده کنید تا خش و خراش در ظروف ایجاد نشود.
برای شستشوی ظروف تفلون از ابر نرم استفاده کنید تا خراش برندارند. برای شستن این ظروف از اسفنج زبر و سیم ظرفشویی استفاده نکنید تا پوشش داخلی ظرف آسیب نبیند.
از ظروف تفلونی که دچار آسیب شده اند و در اثر شست وشو یا کشیدن قاشق خراش هایی در آنها ایجاد شده است به هیچ وجه استفاده نکنید.
پس از خرید ظروف تفلون اول ظرف را با مایع ظرفشویی و آب ولرم بشویید و سطح داخل آن را با روغن چرب کرده و چند ساعت بگذارید بماند و سپس از آن برای تهیه غذا استفاده کنید.
بازسازی ظروف تفلون
بعضی فروشگاه ها اقدام به گرفتن ظروف تفلون کهنه و تعمیر و بازسازی آنها می کنند. اما توصیه می شود هیچگاه برای صرفه جویی و کمتر شدن هزینه خانواده اقدام به چنین کاری نکنید زیرا موادی که برای بازسازی تفلون استفاده می شود مورد تائید سازمان بهداشت نیست و برای سلامت همه افراد خانواده بسیار مضر است.