موفقیت در امتحانات
امتحانات بسیار سخت و پیچیده حتما یک روزی خواهند رسید و از آنها گذر خواهید کرد و برای گذر از آنها با نتیجه دلخواه، می بایست از برخی رمز و رازها مطلع باشید.

رمز موفق شدن در امتحانات با رعایت چند کار ساده

ماه اردیبهشت و خرداد برای دانش آموزان یادآور امتحانات پایان سال و نتیجه یک سال تحصیل است. برخی از دانش آموزان در این روزها استرس فراوانی دارند و قبولی در امتحانات را برای خود خیلی سخت میکنند اما قبولی در امتحان خیلی هم سخت نیست و با یک برنامه ریزی اصولی و توجه به نکاتی که در این بخش از نمناک آورده ایم، می توان همه شرایط را برای کسب بهترین نمره و موفقیت در امتحان فراهم نمود.

امتحان دادن

بهترین راهکارها برای موفقیت در امتحانات

  1. همین الان شروع به مطالعه کن و آن را به تاخیر نینداز. لپ تاپ را کنار بگذار و از خانواده ات بخواه که باتری لپ تاپ را از تو قایم کنند تا وسوسه نشوی.
  2. جدول زمان بندی واقع بینانه برای خودت تعیین کن. جدولی مختصر با جلسات پشت سر همی از مطالعه و این کار را به گونه ای انجام بده که فراتر از حد نیاز مطالعه کنی. مهارت زمان بندی و نظم کمک می کند تا به طور موثر تمام برنامه های تحصیلی خود را منظم و اجرا کنید.
  3. هیچ وقت دیر نیست. نوشته های واضح از مطالعاتت بردار. فولدر های مرتب درست کن. به خودت استرس راه نده. هیچ موضوع دیگری به غیر از درس را اولویت قرار نده.
  4. همه موضوعات داخل درس باید زمان مساوی برای مطالعه داشته باشند. در هفته دو ساعت به هر موضوعی اختصاص بده و هر شب بین 30 الی 40 دقیقه برای مطالعه و مرور چیزی که در طول روز خوانده ای وقت بگذار.
  5. چه مدت زمانی را صرف گشتن در اینترنت می کنی؟ نیم ساعت هنگام صبح یا یک ساعت هنگام عصر یا بیشتر؟ همه این ها زمان تو را هدر می دهند زیرا اگر همین قدر با اینترنت کار کنی، یعنی دو ساعت در روز و 14 ساعت در هفته و 56 ساعت در ماه. پس ببین که انجام این کار چقدر وقت تو را هدر می دهد.
  6. شب ها زودتر بخواب. در صورتی که هشت ساعت بخوابید، حافظه شما بهتر عمل می کند. مغز انسان بر اثر اختلال خواب آسیب می بیند زیرا خواب زمانی است که مغز خود را ترمیم و بازسازی می کند. مغز شما پس از دریافت اطلاعات درسی نیاز به بازسازی دارد و خوابیدن تنها راه موثر برای این مسئله است. بدترین کاری که می توانی در آخر هفته انجام دهی ، این است که کل شب را بیدار بمانی و کل روز در رختخواب باشی.
  7. کتاب خواندن، مطالعه نیست. قبل از خواندن یک کتاب جدید، برای خودت هدف تعیین کن و با خودت بگو که من این موضوع را به مدت 45 دقیقه تحلیل می کنم. نت بردار و کتاب را کنار بگذار و از خودت از چیزی که خوانده ای، امتحان بگیر تا آن را به مطالعه تبدیل کنی.
  8. چیزی را که می خوانی، بفهم یا حداقل سعی کن که بفهمی و آن را به زبان خودت از اول توضیح بده. قرار نیست که در امتحان همه چیز را حس کرده باشید، بلکه باید فهم و درک واقعی خود را از موضوع نشان دهی.
  9. در مورد چیزی که مطالعه می کنی، با دیگران صحبت نکن زیرا هم اکنون در حال انجام کار مهمی هستی. به حرف دیگران هیچ توجهی نداشته باش . بسیاری از افراد در مورد کارهایی که انجام می دهند و نمی دهند، دروغ می گویند. پس گول حرف های دیگران را نخور و به کارت ادامه بده.
  10. مطالعه باشتاب و تند نداشته باش زیرا تند خوانی یکی از کم اثرترین شیوه های یادگیری است و بیشتر افراد با این شیوه تنها بخش آغازی و پایانی یک فصل طولانی را یاد می گیرند.
  11. پشت سرهم و با شتاب درس بخوانی، در جلسه امتحان بیشتر چیزهایی را که خوانده اید را به یاد نخواهید آورد.
  12. هنگام مطالعه برای خودت، همه خوراکی های مورد علاقه ات را جمع کن تا دیگر بهانه ای برای کنار گذاشتن مطالب مهم نداشته باشی.
  13. همیشه چیزی برای انتقال توجهت به یک موضوع مهم در اختیار داشته باش . سعی کن همیشه متمرکز باشی و اجازه ندهی چیزی حواست را پرت کند پس جایی را برای درس خواندن انتخاب کن که بهتر روی جزوه ها و درس ها متمرکز شوی مثلا درس خواندن در مکانی که وسایل تفریحی زیادی وجود دارد ممکن است تمرکزتان را مختل کرده وضع به مراتب بدتر خواهد شد.
  14. ورزش کن، دیرتر از ساعت 10 مطالعه نکن. اگر انرژی می خواهی، پیاده روی کن زیرا پیاده روی باعث آزاد شدن اندورفین در مغز می شود و به تو احساس خوبی در مورد خودت می دهد و ذهنت را بعد از ساعت ها مطالعه پاکسازی می کند.
  15. مهمانی های شبانه زمانی که کلی مطلب برای مطالعه دارید را تلف می کند و باعث خستگی جسم تان می شود.
  16. میوه، سبزی ها و پروتئین مصرف کن.
  17. بین ساعت هایی که درس می خوانی به خود کمی استراحت داده و بیرون از خانه رفته و نیم ساعتی هوای تازه تنفس کن.
  18. یک فنجان کره بادام زمینی و کمی شکلات همراه با آجیل، یک ماده مغذی برای مغز است که البته اعتیاد آور هم می باشد.
  19. همیشه امتحاناتت را در اولویت قرار بده، زیرا می تواند به تو کمک کند که برای کار های دیگر هم برنامه بریزی.
  20. بخوان، بخوان، بخوان. اگر به طور گسترده مطالعه نکنی، هرگز به نویسنده خوبی تبدیل نمی شوی.
  21. از نقل قول های افراد موفق استفاده کن، آن ها را داخل گوشی موبایلت ذخیره کن و هر زمان که توانستی به آن ها نگاه کرده یا به پادکست های انگیزشی گوش کن تا دوباره انرژی بگیری.
  22. مقاله های علمی را با قلبت مطالعه کن، اگر در حال نوشتن یک داستان کوتاه هستی، برای خودت شخصیت سازی کن و خود را با عنوان داستان سازگار کن.
  23. هر 30 تا 50 دقیقه مطالعه، 10 دقیقه استراحت کن و از این زمان های استراحت برای ورزش یا تغذیه استفاده کن اما بهتر است در این زمان های استراحت از انجام فعالیت هایی نظیر انجام بازی های ویدئویی و تماشای تلویزیون یا فیلم که نیاز به سوخت و ساز مغزی دارند، اجتناب نمایی چرا که این مسئله باعث می شود مطالبی را که می خوانی به خوبی جذب ذهن نشوند.
  24. سعی کن بینش دقیقی داشته باشی و هنگام نوشتن از تمام انواع حس هایت کمک بگیری.
  25. مطالب را با صدای بلند بخوان تا اشتباهاتت را زودتر متوجه شوی.
  26. مقاله هایی که میخوانی زبان رسمی دارند. پس تو هم باید به زبان آن ها عادت کنی و به همان روش آن ها را بفهمی.
  27. اول یک جمله را به خوبی متوجه شو و بعد به سراغ جمله بعد برو.
  28. - در مطالعه مقایسه ای باید از خود بپرس که این متن در مورد چه چیزی صحبت می کند سپس در مورد جملاتی که داخل عنوان قرار داشته، نت بردار و با خودت فکر کن که همه این ها چه وجه مشترکی با یکدیگر دارند. سپس از کلمه های کلیدی برای انجام مقایسه استفاده کن و همیشه در حال مقایسه باش.
  29. هنگام امتحان، تقریباً یک ساعت وقت داری. اکثر افراد در هر امتحان باید چیزی بین 7 الی 10 پاراگراف مطلب بنویسند. برای خودت زمان بندی کن و در 20 دقیقه، 3 پاراگراف بنویس تا موقع امتحان تحت فشار نباشی.
  30. تمرین کردن امتحانات قبلی، مهم ترین بخش تکنیک برای یک امتحان خوب می باشد. پس ؛ از همین امروز شروع به انجام این کار کن. تو باید شواهد و تئوری ها و توضیحات در مورد کلمات استفاده شده را با دقت بخوانی.
  31. اگر قرار است همه درس ها را مطالعه کنی، حتماً 5 ساعت در هفته را به ریاضی اختصاص بده که زمان قابل قبولی می باشد. این 5 ساعت را به 5 زمان 35 دقیقه ای در هفته تقسیم کن.
  32. مطالعه آخر هفته در حالت ایده آل باید به گونه ای باشد که شما سعی کنی از چیزی که خوانده ای برای خودت سوال طرح کنی تا بتوانی چینش دقیق امتحان را بفهمی، تعداد سوالات را متوجه شوی، ترتیب بندی کلمات را ببینی و برای خودتان یک زمان دقیق در نظر بگیرید.
  33. با سوال مورد علاقه ات شروع کن تا ذهن خود را با علاقه بیشتر آماده مطالعه کنی اما اگر ترتیب خاص دیگری در ذهن داری، حتما این کار را انجام بده.
  34. سعی کن خودت را عادت دهی که سوالات را با دقت بپرسی و هیچ اطلاعاتی را جا نیاندازی.
  35. بسیار مهم است که تمرین کنی و با اساس و پایه کار راحت باشی. سوالات را با دقت بخوان، تا مسئله و نکته داخل امتحان را به دقت متوجه شوی به اطلاعات داده شده نگاهی بیاندازی تا بتوانی جواب های دقیقی داشته باشی.
  36. گاهی اوقات موضوع را به طور کامل می دانی اما با سوالاتی برخورد می کنی که آمادگی پاسخ دادن به آن ها را ندارید. بهتر است آن ها را نادیده بگیری و به سراغ سوالاتی بروی که در همان لحظه می توانی پاسخ دهی تا برای پاسخ دادن به سوالات دیگر اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنی.
  37. اگر در مسئله و سوال گیر کردی، عجله نکن. کمی صبر کن و منتظر باش تا همه سوالات را جواب دهی و دوباره به سراغ آن سوال بروی. هر چیزی را که فکر می کنی لازم است، داخل جواب بنویس و خساست به خرج نده. کشیدن جدول و نمودار به فهم بهتر موضوعات کمک می کند. پس هنگام مطالعه، آن را به کار بگیر.
  38. می توانی با دوستان خود دروس را مطالعه کنی و قسمت هایی را که مشکل داری از آنها بپرسی.
  39. با فرمول ها و جدول ها آشنایی کامل داشته باش تا بتواند اطلاعات کاربردی در اختیارت قرار دهد و از آن ها استفاده کنی.
  40. تکالیف داخل منزل هم یک نوع مطالعه محسوب می شود زیرا باعث می شود که شما افکار و دانسته های خود را روی آن پیاده کنی و آن ها را بهتر تمرین کنی.
  41. هرگز برگه امتحانات قبلی را دور نیندازید زیرا آن ها راهی برای موفقیت در امتحانات بعدی هستند. بنابراین آن ها را به دقت بررسی کن و اشکالاتت را برطرف کن. سوالات را بار ها و بار ها برای خود تکرار کن و مطمئن باش که جواب آن ها را به خوبی یاد گرفته ای.
  42. برای اطلاعات نامربوط، هیچ نمره اضافه ای به تو نمی دهند. پس حواست را جمع کن که بیش از حد به بیراهه نروی.
  43. اگر قرار است امتحان شفاهی بدهی، دقت کن که تلفظ کلمات بسیار مهم می باشد و 20 درصد بخش امتحان را تشکیل می دهد تا آن ها را با دقت تمرین کنی.
  44. در ادامه 15 دقیقه در روز به تمرین امتحان شفاهی بپرداز و هر زمان که مطلبی را یاد گرفتی، با صدای بلند برای خودت توضیح بده و آن را تمرین کن تا هر وقت احساس اعتماد به نفس کافی داشتی، بتوانی آن را به دوستان و اعضای خانواده توضیح بدهی و کاملا مسلط شوی.
  45. حتماً از معلم خود بخواه نمونه سوالات مربوط به امتحان های قبلی را نیز برای تو حل کند تا بتوانی آشنایی بیشتری با آن ها داشته باشی.
  46. در مورد موضوعی که مطالعه می کنی، به دنبال مقاله های علمی بلند بالا نباش زیرا ممکن است تو را به بیراهه ببرد و از منابعی استفاده کن که استادت به تو راهنمایی کرده است.
  47. به نوع پرسش سوالات دقت کن تا در انتهای امتحان بتوانی با خیال راحت تر، برگه ها را تحویل بدهی. به عنوان مثال می توانی نیم ساعت به مطالعه یک درس، مثلا زیست شناسی بپردازی، 5 دقیقه استراحت کنی و دوباره به سراغ نیم ساعت بعدی بروی.
  48. تقریباً 25 درصد نمرات از طریق یادگیری تعاریف هستند که باید آن ها را به دقت مطالعه کرده و یاد بگیری.
  49. برای مطالعه و درس خواندن، برنامه ریزی داشته باش. 80 درصد روز های قبل از امتحان را به مطالعه اختصاص بده.
  50. برای پاس کردن امتحانات باید اهداف واقع بینانه داشته باشی ؛ در غیر این صورت سرخورده خواهی شد.
  51. نوع سوالات را بشناس و روی یادگیری آن ها تمرکز کن. موقع مطالعه نوت برداری کن و نکات کلیدی را یادداشت کن تا بتوانی برای مرور از آن ها استفاده کنی.
  52. پس بعد از مطالعه هر مطلب یک خلاصه از آن بنویس تا فهم بهتر و دقیق تری از آن پیدا کنی.
  53. همه موضوعات اصلی را در مطالعاتت بگنجان. سعی نکن چیز هایی که قرار است امتحان بدهی را پیش بینی کنی. پس آن ها را داخل نمونه سوالات جستجو کن و برایشان زمان بگذار.
  54. در مطالعات خود همه انواع سوالات ازمون از جمله تحلیلی، تستی، تشریحی و غیره را تمرین کن.
  55. در مورد هر موضوعی از مثال ها هم کمک بگیر تا بتوانی فهم بهتری داشته باشی.
  56. هر شب چند سوال کوتاه با خودت تمرین کن تا بتوانی در روز امتحان، آمادگی بسیار زیادی داشته باشی.
  57. اگر امتحان قبلی خود را خوب نداده اید، کار از کار گذشته است و فقط با سرزنش خود احساس اضطراب تان را بالا می برید، هرچه که بوده از ذهن خارج کنید و روی امتحان بعدی متمرکز شوید.

آزمون موفق

سخنی با والدین

در ایام پایانی سال و در فصل امتحانات والدین نقشی اساسی در موفقیت فرزند خود دارند. آنها باید در این ایام محیط خانه را آرام نگه دارند و نکات روانشناسی مهمی را مد نظر بگیرند. همچنین با کاهش دفعات مهمانی از کسانی که می خواهند برای مهمانی به خانه آن ها بیایند خواهش کنند تا آن را به زمان دیگری موکول کنند. به تغذیه و خواب فرزند خود نیز توجه ویژه ای داشته باشند و با تعامل بیشتر با مدرسه از برنامه امتحانات او آگاهی پیدا کنند و برنامه ریزی مناسبی برای او انجام دهند.

با خواندن این مطلب در امتحانات پیروز شوید

4.4173
این مطلب مفید بود ؟15221
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن /ف.ن
وبگردی