دستگاه تصفیه آب صنعتی

اجزای دستگاه تصفیه آب صنعتی

کد مطلب : 76844زمان مطالعه : 3 دقیقه
به طور کلی ساختار قطعات دستگاه تصفیه آب با توجه به نوعی که وجود دارد متفاوت است . در این مقاله شما را با نحوه عملکرد قطعات اصلی آشتا میکنیم.

ساختار و قطعات دستگاه تصفیه آب صنعتی

به طور کلی هر تکنولوژی و فرایندی باید دارای ویژگی هایی باشد که بهره گیری از آن را برای استفاده در صنعت توجیه کند. این ویژگی ها طیف وسیعی از ملاحظات را در بر می گیرد. از جمله اقتصادی بودن، در دسترس بودن قطعات و خدمات و نیز بازدهی مناسب، عمر مفید و... 

برای فرایند تصفیه آب در مقیاس صنعتی روشهای گوناگونی وجود دارد. اما با وجود ارایه تکنولوژی های نوین تصفیه آب در دنیا هنوز از لحاظ بهره برداری صنعتی هیچ کدام به اندازه تصفیه آب صنعتی به روش اسمز معکوس RO مورد استفاده وسیع قرار نگرفته اند.امروزه از دستگاه تصفیه آب صنعتی RO در صنایع گوناگون استفاده می شود. در این مقاله به معرفی نحوه عملکرد اجزای اصلی این دستگاه پرداخته می شود.

دستگاه آب شیرین کن

در مرحله نخست آب برای ورود به سیستم باید دارای فشار مناسب باشد، لذا اولین بخش دستگاه پمپ تغذیه یا Feed pump است. پس از آن بسته به کیفیت آب خام، چند مرحله پیش تصفیه روی آن انجام می شود.

فرایند پیش تصفیه دستگاه آب شیرین کن صنعتی می تواند شامل چند مرحله باشد که بنا به نیاز از هر کدام آنها در طراحی استفاده می شود. فیلتر شنی، فیلتر کربنی و سیستم های ضدعفونی کننده مانند کلرزنی رایج ترین سیستم های پیش تصفیه دستگاه تصفیه آب صنعتی می باشند.

فیلتر شنی یک مخزن پر شده با سیلیس است که عملکرد اصلی آن حذف ذرات معلق در آب می باشد. فیلتر کربنی با ماده موثر کربن فعال حذف مواد آلی، بو و طعم آب را انجام می دهد. سیستم های ضدعفونی نیز برای حذف میکروارگان ها، باکتری ها، ویروس ها و بطور کلی گندزدایی آب در مسیر قرار می گیرند.از آنجا که وجود کلر برای ممبران دستگاه آب شیرین کن بسیار مخرب است برای حذف کلر، ماده احیا کننده متابی سولفیت سدیم SMBS تزریق می گردد.

سپس آب وارد فیلترهای اسمز معکوس می گردد. آب برای عبور از غشای اسمز معکوس (ممبران) باید دارای فشار بالایی باشد. پمپ فشار بالا یا High pressure برای تامین این فشار قبل از غشای اسمز معکوس قرار می گیرد.

ممبران، شامل سطح غشایی بسیار بزرگی است که حول لوله استوانه ای در مرکز آن تابانده شده است. ممبران ها به صورت تکی و یا چند تایی داخل محفظه هایی قرار دارند که پرشروسل نام دارد. آب با فشار زیاد در داخل پرشروسل جریان می یابد و از غشای اسمز معکوس عبور می کند.

ممبران یکی از مهمترین قسمت های فرایند اسمز معکوس است. ممبران دستگاه اسمز معکوس قادر به حذف 99.5 درصد املاح موجود در آب است. برای حفظ بازدهی و افزایش عمر ممبران باید از رسوب املاح روی آن جلوگیری کرد.

برای این منظور قبل از ورود آب به ممبران باید ماده شیمیایی ضد رسوب به آب تزریق کرد. این ماده شیمیایی آنتی اسکالانت نام دارد. نوع و کیفیت آنتی اسکالانت در افزایش طول عمر ممبران بسیار تعیین کننده است.

پس از عبور از غشای اسمز معکوس، آب به خلوص بسیار بالای حدود 99.5 درصد رسیده است. آب خالص برای بعضی مصارف از جمله برای آشامیدن مناسب نیست. مصرف آب خالص برای بدن مضر است چون آب خالص، املاح بدن را کاهش می دهد. از اینرو در فرایند تصفیه آب شرب حتما باید مقداری از آب خام را به آب تصفیه شده اضافه کرد تا به TDS مورد قبول برسد. 

این موضوع برای بعضی مصارف دیگر نیز صدق می کند. برای تصفیه آب کشاورزی نیز باید املاح مورد نیاز گیاهان به آب تصفیه شده اضافه گردد. مزیت این روش برای کشاورزی، امکان افزودن املاح به صورت انتخاب شده و دقیق برای کشت های مختلف است. این موضوع باعث کاهش املاح زیاد آب، حذف املاح مضر و تغذیه گیاهان با املاح مورد نیاز و در نتیجه افزایش محصول خواهد شد.

البته در مواردی که تنها حذف سختی آب مورد نظر است استفاده از دستگاه سختی گیر رزینی نیز راه حل مناسب و اقتصادی است. دستگاه سختی گیر با حذف املاح نمک های کلسیم و منیزیم که عامل سختی آب هستند باعث جلوگیری از رسوب این املاح در داخل دستگاههای مورد استفاده می شود.

شرکت زلال پایاب صنعت طراحی، ساخت و فروش انواع دستگاه های تصفیه آب صنعتی را برای صنایع گوناگون انجام می دهد. این شرکت همچنین آماده ارایه مشاوره تخصصی و خدمات به کلیه صنایع می باشد.

اجزای دستگاه تصفیه آب صنعتی

54
ارزان‌ترین قیمت تور تایلند امروز چقدر است؟! یه سفر متفاوت!! تور شفق قطبی رو از دست نده!!!
این مطلب مفید بود ؟40
وبگردی