روز جهانی کوهستان
کوه ها یک از مهمترین ساختارهای کره زمین می باشند و به همین خاطر در تقویم یک روز را به عنوان روز جهانی کوهستان نامگذاری کرده اند.

تاریخچه و جزئیات روز جهانی کوهستان

کوه ها، از نظر شکل و تاثیر در طبیعت و گستره ای که روی زمین دارند، از مهمترین ساختارهای کره زمین هستند. کوهستان سرچشمه بستر انبوهی از گیاهان و زیستگاه گونه های جانوری، سرچشمۀ همۀ رودهای بزرگ، و منشا نیمی از آب های شیرین جهان است به طوری که همه ما  برای تامین آب ، غذا، برق، چوب و مواد معدنی به کوه ها وابسته ایم. همچنین از دیرباز انسان ها برای بهره مند شدن از هوای فرح بخش و تماشای گل و گیاه و شنیدن نوای دلکش رودها به کوه می رفتند. امروز روز کوهستان است ، روز کوه های ستبر و بزرگی که زمین را در بغل گرفته اند و از زمین همانند یک پدر محافظت می کنند.

روز جهانی کوهستان

روز جهانی کوهستان چه روزی است؟

11 دسامبر مصادف با 20 آذرماه 1399 روز جهانی کوهستان نام گرفته است. هر سال این تاریخ در تقویم شمسی متفاوت است .

هدف از نامگذاری روز جهانی کوهستان

در سال 2002 به دنبال بزرگداشت سال بین المللی کوهها مجمع عمومی سازمان ملل متحد در پنجاه و هفتمین جلسه خود در ژانویه 2003 روز 11 دسامبر (20 آذر) را به عنوان روز جهانی کوهستان تعیین و از سازمان خوار بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) دعوت نمود تا مسئولیت هماهنگی این روز در سطح جهان را بر عهده بگیرد.

چنانچه در بخش گوناگون نمناک می خوانید در این روز سعی می شود که اهمیت کوهستان ها در زندگی مردم پر رنگ شود و در بزرگداشت این روز فائو از کشور های کوهستانی و اعضای مشارکت برای کوهها  می خواهد برای نشان دادن اهمیت کوه ها و نقش کوهستان برنامه های ویژه ای را در نظر بگیرند.

تاریخچه روز جهانی کوهستان

نماد روز جهانی کوهستان

نماد روز جهانی کوهستان سه مثلث متساوی الاضلاع است که بر یک خط افقی رسم شده است. مثلث سمت راست در پایه یک مثلث سبز کوچک دارد که نشانه رشد گیاهان در دامنه کوه ها می باشد. مثلث سمت چپ یک الماس آبی رنگ در بالا دارد که برف در قله کوه را نشان می دهد و به معنای حفظ دمای محیط زیست و حفظ دمای زمین است و توجه به گرمایش زمین است. مثلث میانه دایره نارنجی دارد که نشان دهنده منابع طبیعی استخراج شده از محیط کوهستان است.

نکات جالب در خصوص کوهستان ها 

  • 1/1 میلیارد نفر از جمعیت جهان در مناطق کوهستانی زندگی می کنند.
  • 27 درصد مساحت خشکی های جهان به مناطق کوهستانی تعلق دارد.
  • کوهستان ها 80 درصد آب شیرین مصرفی مردم دنیا را تامین می کنند .
  • 23 درصد جنگل های جهان در مناطق کوهستانی واقع شده اند.
  • کوه ها منبع معادن بسیاری از جمله سنگ و فلز هستند.
  • حدود نیمی از سطح کشور ایران را کوهستان ها در بر می گیرند.
  • زاگرس طولانی ترین رشته کوه ایران است.
  • کوه دماوند، به عنوان بلندترین قله کشور که در رشته البرز قرار دارد.
  • بر اساس تحقیقات فائو کوهستان های جهان در طبقه بندی های مختلف مانند کوه های مناطق خشک و کوه های مناطق مرطوب قرار دارند. کوهستان های کشور ما جزو کوه های خشک هستند و اگر ایران این کوهستان ها را نداشت سرتاسر فلات ایران مانند بخش هایی از کشور لیبی و مصر بود.
  • در ایران 8000 گونه گیاهی شناسایی شده که رویشگاه نزدیک به 1700 گونه مناطق مرتفع و کوهستانی است.
  • از دلایل تخریب و نابودی کوهستان ها می توان به جاده کشی، چرای بی رویه دام، بهره برداری از معادن، تخریب پوشش گیاهی، فرسایش خاک، علف چینی و کندن بوته ها و حضور گردشگر اشاره کرد.

درباره 11 دسامبر ؛ روز جهانی کوهستان + تاریخچه

54
این مطلب مفید بود ؟40
منبع : بخش سرگرمی نمناک /ن/س
برچسب : رویدادها
وبگردی