دریاچه چورت
دریاچه چورت ساری در مازندران یکی از بهترین و جذاب ترین جاذبه های گردشگری این استان است که برای رسیدن به دریاچه باید از میان جنگل و درختان انبوه عبور کنید.

بهشت دریاچه ای به نام چورت در مازندران

یکی از جذاب ترین و زیباترین جاذبه های گردشگری تفریحی استان مازندران دریاچه چورت می باشد که برای دسترسی به این مکان زیبا می توانید از دل جنگل گذر کنید و لذتی وصف ناپذیر در میان درختان سرسبز تجربه کنید.

برای دسترسی به این مکان زیبا می توانید از دل جنگل گذر کنید و لذتی وصف ناپذیر در میان درختان سرسبز تجربه کنید. البته باید بدانید در مسیر این دریاچه سرویس های بهداشتی و استراحتگاه هایی وجود دارد که از سختی راه برای تان کم می کند.

موقعیت جغرافیایی دریاچه چورت ساری

موقعیت جغرافیایی دریاچه چورت در شمال شرقی استان مازندران N362220 و E533001 و بخش چهاردانگه شهرستان ساری واقع است. این دریاچه تقریبا 2.5 هکتار وسعت دارد در میان محلی ها دریاچه میانشه معروف است ولی به دلیل اینکه به روستای چورت نزدیک است به این نام خوانده می شود.

دریاچه چورت

دریاچه چورت ( میانشه ) و شکل گیری آن

جالب است بدانید دریاچه چورت با وقوع زلزله در سال 1318 و بر اثر رانش زمین و بسته شدن مسیر آب چشمه های اطراف پدید آمد و اهالی این منطقه را شگفت زده کرد. دریاچه ای که معروف به خواهرخوانده دریای مازندران شد.

زیبایی های بی نظیر دریاچه چورت

این دریاچه از آن دسته دریاچه های معدودی است که بر اثر عوامل محیطی ایجاد شده و در دل جنگل واقع بوده و حتی حضور گردشگران با وجود راه ناهموار دریاچه به حاشیه کشیده نشده است.

تاریخ ورود دریاچه چورت به جاذبه های اصلی حدوداً به سال 1389 برمیگردد. این دریاچه از اشکال هندسی بیضی برخوردار است به عمق آن نسبت به میزان بارش های فصلی تغییر می کند ماهی هایی که در داخل دریاچه موجود هستند توسط افراد محلی به داخل دریاچه ریخته شدند.

چنانچه در بخش گردگشری نمناک گفته ایم درخت هایی که در محل تشکیل دریاچه قرار دارند با پایین آمدن آب دریاچه پدیدار می شوند و در همین حال منظره شگفت انگیزی را ایجاد می کنند که شاید این صحنه در کمتر جایی از ایران مشاهده شود.

پوشش های جنگلی بکر و درختان کهنسال دور تا دور این جنگل را فرا گرفته اند بین دریاچه با شیب زیاد در شکاف دره ای قرار گرفته است.

عکس هوایی از دریاچه چورت

راههای انتقال ماهی ها به دریاچه چورت

پرندگان دریایی یکی از مهم ترین عوامل انتقال ماهی ها به این دریاچه میباشند به علت اینکه تخم اکثر ماهی ها لابلای پره های آن ها باقی مانده زمانی که به مناطق دیگر سفر می کنند همان تخم های باقی مانده لای پر ها به مکان جدید انتقال می یابد بعضی از افراد می گویند:این دریاچه دارای ماهی می باشد و ماهی های موجود در آن توسط افراد محلی به دریاچه انداخته شده اند.

تفریحات دریاچه چورت

از مهم ترین تفریحات این دریاچه ماهیگیری گردشگران می باشد و همچنین قایق سواری یکی از مهیج ترین تفریحاتی می باشد که در این دریاچه می توان از آن لذت برد تفریحات لذت بخشی که در عین حال آرامش بخش نیز می باشند. باز هم تاکید می کنیم آرامشی که در دریاچه چورت وجود دارد را حتماً از نزدیک لمس کنید.

ناگفته نماند در جاده دریاچه چورت قایقی برای اجاره دادن وجود ندارد و علاقه مندان به این ورزش خودشان به همراه خود قایق های بادی را می آورند و مورد استفاده قرار می دهند.

شنا در دریاچه ی چورت ممنوع

در این دریاچه هرگز شنا نکنید زیرا به دلیل وجود بوته ها و گیاهان در کف این دریاچه شنا کردن در دریاچه چورت کاری نادرست است وخطرات زیادی در پی دارد پس شما به همان دیدن دریاچه و منظره ی زیبای آن قانع باشید و فکر شنا را در این دریاچه از سر بیرون کنید.

شنا در دریاچه چورت

امکانات رفاهی دریاچه چورت

برخلاف اینکه در مسیر منتهی به دریاچه امکاناتی از قبیل سرویس بهداشتی وجود دارد اما در خود دریاچه متاسفانه هیچ گونه امکانات رفاهی همچون مغازه و سرویس بهداشتی تعبیه نشده است و برای اسکان و استراحت گردشگران باید در کنار دریاچه چادر مسافرتی برپا کنند البته این روش اسکان نیز خالی از لطف نیست چرا که شب را با صدای پرندگان و قورباغه های دریاچه به صبح می رسانند و یک شب به یاد ماندنی و دور از هیاهوی شهر در دل طبیعت به سر می برند.

زمان مناسب برای دیدن دریاچه چورت

ممکن است برایتان جای سوال باشد که بهترین زمان برای دیدن این دریاچه کدام یک از فصل های سال می باشد ما به شما پیشنهاد می کنیم برای بازدید از این دریاچه شگفت انگیز فصل بهار و تابستان و پاییز را انتخاب نمایید ولی با توجه به توضیحات بخش گردشگری نمناک این را هم بدانید که پیشنهاد ما دلیل بر این نیست که زیبایی این دریاچه در فصل زمستان کم باشد بلکه در فصل زمستان دسترسی به این دریاچه به قدری دشوار می باشد وگرنه در این فصل هم زیبایی خیره کننده ای را به خود می گیرد.

مسیر دریاچه چورت

دسترسی به دریاچه چورت

برای دسترسی به این منطقه باید از جاده ساری- کیاسر به سمت روستای چورت راهی شوید این مسیر حدوداً از طرف تهران 350 کیلومتر فاصله دارد زمانی که وارد روستای چورت شدید بایستی تقریبا فاصله ای به اندازه 10 کیلومتر مسیر خاکی را طی کنید تا به این دریاچه برسید.

مسیر دسترسی از سمنان

برای اینکه از مسیر سمنان به این دریاچه دسترسی پیدا کنید ابتدا باید با گذراندن 25 کیلومتر به طرف شمال به شهر شهمیرزاد برسید و سپس از شهمیرزاد مسیر جاده را بطرف ساری سپری کنید بده گذراندن حدود 150 کیلومتر به گذشتن است فولاد محله و کیاسر و بلافاصله پس از پلی که از روی رودخانه عبور می کند به ورودی جاده روستای چورت می رسید بنابر این با گذراندن 15 کیلومتر به خود روستای چورت می رسید. روستای چورت با مسیری 10 کیلومتری و خاکی تا دریا چه فاصله دارد.

مسیر دسترسی ساری

برای اینکه از طرف ساری به این منطقه دسترسی پیدا کنید پس از گذراندن 23 کیلومتر وارد روستای تاکام میشوید مسیر طرف چپ که به سمت شرق میرود را به اندازه 19 کیلومتر طی کنید تا پیش از پل روی رودخانه به ورودی جاده برسید بعد از گذشت 15 کیلومتر به روستای چورت می رسید.

بهشتی به نام دریاچه چورت مازندارن + معرفی کامل و آدرس

4.255
این مطلب مفید بود ؟469
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت
وبگردی